ONDARA ES BOLCA EN LA CAMPANYA DE NETEJA “MANS AL RIU”

Més de 40 persones voluntàries van dur a terme ahir la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà, i van retirar del riu 150 quilos de residus

mans al riu (1)mans al riu (2)

Ondara, 30.09.19. Ahir diumenge 29 de setembre es va desenvolupar a Ondara la campanya “Mans al riu!”, consistent en la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà. La campanya va ser tot un èxit de participació, ja que van col·laborar 42 persones (duplicant així la xifra de participants respecte a l’edició de 2018). Van retirar del riu un total de 150 quilos de residus. La neteja es va realitzar des del túnel al passeig de vianants (direcció poliesportiu) fins passat l’aparcament de la O-30, comprenent tot el llit de l’Alberca pel nucli urbà. El Regidor de Medi Ambient d’Ondara, Pere Picornell, ha agraït la seua col·laboració a totes les persones que han participat en aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient.

mans al riu (13)mans al riu (14)

“Mans al Riu!” va ser una iniciativa organitzada per Fundació Limne amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, Global Omnium, i l’empresa municipal SINMA Ondara, que és l’encarregada de retirar tots els residus arreplegats i traslladar-los al punt de recollida. Amb la jornada “Mans al Riu”, Ondara ha sigut un dels trenta municipis valencians que s’han sumat a aquesta campanya de recollida simultània de residus.

sdrmans al riu (20)

La jornada de conservació del llit fluvial d’Ondara va comptar amb la participació de més de quaranta persones, de totes les edats (incloent xiquets i xiquetes) que van retirar els residus del llit (principalment, papers, plàstics, envasos, llandes…) durant tot el matí d’ahir diumenge; si bé, cal indicar que el riu no tenia tants residus com en l’edició anterior, gràcies a la neteja del llit realitzada després de festes de Sant Jaume, i també a causa de les fortes pluges d’aquest mes de setembre. Per a culminar la jornada de macro neteja, l’Ajuntament d’Ondara va oferir un dinar als participants.

mans al riu (3)dav

“Mans al riu” va comptar entre els seus voluntaris i voluntàries amb membres de l’Equip de Govern d’Ondara: el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell; el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner; la Regidora d’Educació i Esports, Mar Chesa, així com també, els representants dels grups municipals del PP i de Ciutadans a l’Ajuntament d’Ondara.

mans al riu (16) mans al riu (18)

davsdr

 

BORSA DE TREBALL DE PROMOTOR/A D’IGUALTAT MASSMA

 

La Massma (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta) informa que ha posat en marxa la constitució d’una borsa de treball de Promotor/a d’igualtat a la MASSMA.

Adjuntem les bases:

20190924_Publicació_Anunci_ANUNCI-BASES-BORSA-PROMOTOR_A-DIGUALTAT-1

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA PER A LA CONSTITUCIÓ I FUNCIONAMENT D’UNA BORSA DE TREBALL DE PROMOTOR/A D’IGUALTAT DE GÈNERE.

PRIMERA. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA.
L’objecte de la present convocatòria és la constitució d’una borsa de treball de Promotor/a d’Igualtat de
Gènere, per a cobrir les necessitats de cobertura temporal que sorgeixen en la Mancomunitat de
Serveis socials de la Marina Alta (MASSMA), segons la subvenció de la Conselleria d’Igualtat i
Polítiques Inclusives, per a realitzar les funcions de promoció de la igualtat efectiva entre dones i
homes, de detecció, prevenció i sensibilització de les violències masclistes, i de dinamització de la
participació social de les dones.
El contracte es troba vinculat expressament a la subvenció concedida per la Conselleria corresponent
de la Generalitat Valenciana.
CONDICIONS DE TREBALL
Categoria: Promotor/a igualtat.
Grup de classificació: B.
Règim de treball: FUNCIONARI/A INTERÍ/NA.
Jornada de treball: 37,50 hores setmanals.
Escala: Administració especial.

 

(bases completes en pdf adjunt)

 

 

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA – OCTUBRE 2019

ok_flyer ok_flyer2

Dimecres, 2

18h – Casa Cultura

DIA DELS ENAMORATS VALENCIANS: La mocadorada”

L’HORA DEL CONTE. “Monipoppins” presenta “Jaume, conqueridor de terres i cors”

Dijous 3

20.30h – Casa de Cultura

XERRADA “JAUME I, EL XIQUET CORONAT REI” A càrrec d’En Robert Miralles

Divendres 4 fins l al 30

20h – Casa de Cultura

Inauguració EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA “Fauvisme en sRGB” dels Alumnes de CAULINPHOTO ACADÈMIA.

Visites: De dilluns a divendres. De 9 a 14 i de 16 a 20h

CARTELL CAULIN_01

Diumenge 6

18.30h – Plaça de Bous

CONCERT: “ ODISSEA, el viatge de ningú” SIMFÒNICA

Un muntatge exclusiu amb una orquestra simfònica dalt de l’escenari, que ens farà navegar amb Ulisses mar enllà, amb un únic destí, lluminós, lliure i possible: la nostra estimada Ítaca.

CARTELL ODISSEA

Dimecres 9

12h – Plaça 9 d’octubre

Actuació del Grup de “Danses Ocell” i “D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”. Seguidament cercavila, acompanyats per la Unió Musical d’Ondara, fins arribar a l’Ajuntament, on es realitzaran els Actes Institucionals i tot seguit nova actuació del grup de Danses, acompanyats per la Colla. Per a finalitzar, dispar de tronadors.

Dimecres 16

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE. “Un bicho extraño” a càrrec de Montse Moncho i Edurne

Dijous 17

19h – Casa de Cultura

XERRADA: Avanços sobre el càncer de mama. ”Y si fuera ella’

A càrrec de la Dra. Begoña Patiño i Raquel Ordoñez.

Organitza AECC

cartell xerrada aecc

Diumenge 20

19.30h – Casa de Cultura

RECITAL Arpa i piano

Dimecres 23

18h – Casa de Cultura

L’HORA DEL CONTE. “El barret perdut” a càrrec d’Ampa Martí

Divendres 25

20.30h – Casa de Cultura

PRESENTACIÓ del llibre «Valencia en grafiti» de Diego Lopez, editorial Dilatando Mentes. A càrrec de Ricardo Rotxa, de Larouch Art de Carrer i Maite Aranda de l’editorial Dilatando Mentes.

Dissabte, 26

19h – Auditori Municipal

TEATRE “VALENTES I POSITIVES” presenten “El balneari” i “Sopar de rei”

Donatiu: 5€ a benefici de l’AECC

CARTELL VALENTES I POSITIVES

Dimecres 30

18h – Casa de Cultura

L’HORA DEL CONTE. “L’Oracle de l’est” presenta “Marta i la Tarasca” amb Valeria Mengual i Rosa Serra

Dijous 31

ESPANTA LA POR!!!!.

ok_cartell octubre 2019

ONDARA APROVA PER UNANIMITAT EN EL PLE DE SETEMBRE LA MOCIÓ SOBRE FORMACIÓ EN PRIMERS AUXILIS I L’INICI DEL PROCÉS PER A CREAR UN BANC DE TERRES

En el ple, els Regidors i Regidores de l’Equip de Govern van donar compte de les accions de les seues delegacions, i des de l’oposició es va criticar la falta de manteniment al poble

unanimitat

Ondara, 27.09.19. El ple ordinari celebrat ahir a l’Ajuntament d’Ondara va aprovar per unanimitat la moció sobre la formació bàsica en Primers auxilis presentada conjuntament pels 4 grups polítics municipals: PSPV- PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans. Segons la moció exposada per Mar Chesa, Regidora d’Esports, es convidarà a totes les associacions en àmbit esportiu i clubs esportius, a tots els cursos de Primers auxilis que es realitzen des de l’Ajuntament d’Ondara. Vist que tant l’Ajuntament com l’empresa municipal PIMON fan la formació per als seus treballadors (tant monitors com entrenadors i conserges) tots els anys en matèria de Primers auxilis, i vist que a més de la formació que es realitza, tot el personal de les escoles esportives municipals compten amb la seua pròpia formació. Per això s’ha acordat fer partícips i convidar a les associacions i clubs esportius locals, quan es realitze la dita formació.

mar chesa

D’altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat la iniciativa per a la redacció de l’ordenança municipal reguladora del Banc de Terres d’Ondara. Segons va explicar el Regidor d’Agricultura, Pere Picornell, el que s’aprova en el ple és el primer tràmit per a redactar l’ordenança; posteriorment es realitzarà un esborrany que serà presentat als grups municipals i als agents agraris implicats (regants i llauradors), perquè puguen realitzar aportacions; per tal de redactar l’ordenança i elevar-la a ple. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar en contacte als propietaris de bancals i horts abandonats o en desús, amb persones interessades a treballar la terra.

pere picornell

En el ple es va aprovar, en l’apartat econòmic, una transferència de crèdits del Pressupost General de 2019, amb el vot a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i l’abstenció de PP i Ciutadans.

favor equip govern oposicio abstencio

L’explicació va anar a càrrec de la Regidora d’Hisenda, Raquel López, la qual va detallar les partides modificades, i i va recalcar que el pressupost queda compensat. D’altra banda, en matèria econòmica, el secretari-interventor de l’Ajuntament d’Ondara, Juan Noguera, va donar compte de les línies generals del Pressupost General de 2020, que és de 7.196.000 euros.

raquel lopez

En l’apartat de donar compte d’informes, els Regidors i Regidores de l’Equip de Govern van informar de diverses qüestions.

En Esports, la Regidora Mar Chesa va informar que hi ha al voltant de 600 alumnes apuntats aquest nou curs a les escoles esportives municipals d’Ondara, destacant especialment l’augment de l’escola de pilota amb 35 xiquets i xiquetes, que a més a més, ha sigut de les més guardonades als premis autonòmics. A més, va aprofitar per a convidar a la ciutadania a participar en la II cursa solidària a favor de l’AECC que se celebrarà el 20 d’octubre; la primera edició de la qual va aconseguir recaptar més de 5.000 euros l’any passat.

En Benestar Social, la Regidora de l’àrea, Mª Carmen Velázquez, va donar les gràcies per la ajuda rebuda per a la campanya impulsada per AECC i Benestar Social per a ajudar als damnificats de les inundacions de la Vega Baixa. També va aprofitar per a anunciar la posada en marxa de l’Espai de Participació Ciutadana de Salut, i va avançar que es van a renovar els Convenis amb Creu Roja (gràcies al qual es portarà a persones majors a la platja) i amb Amadem (salut mental); i va destacar que també hi ha arribat ja el llit i la grua adquirides amb la subvenció de Diputació.

En Igualtat, la Regidora Raquel Mengual va anunciar que la Massma ha incorporat als seus serveis un agent d’Igualtat per als pobles mancomunats.

La Regidora de Personal, Raquel López, va exposar que el proper dilluns 30 de setembre se celebrarà la Mesa de Negociació a l’Ajuntament. I que es van contractar 8 persones (per a traslladar mobles) i 2 empreses de neteja amb motiu de les obres dels col·legis. També va donar compte dels programes Emcuju i Empuju, amb les contractacions que es van a realitzar a l’Ajuntament gràcies a aquests programes subvencionats.

Al Medi Ambient, Pere Picornell va recordar que aquest diumenge 29 de setembre es realitzarà la campanya “Mans al Riu” de neteja del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà.

El Regidor delegat de les empreses municipals, Francesc Giner, va detallar els plans de neteja urbana que s’han realitzat des de les festes de Sant Jaume, que han inclòs la neteja de quasi 10 quilòmetres del nucli urbà, incloent-hi asfalt i voreres. També va indicar que es van reparar diverses illes de contenidors soterrats, que havien patit danys causats per les fortes pluges.

L’Alcalde, José Ramiro, va donar compte del premi a la Policia Local d’Ondara, que va rebre la Distinció honorífica de la Generalitat en reconeixement a la seua labor en defensa de la seguretat pública o en suport de la funció policial de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana; i també de la medalla d’or per educació viària per al Cap de la Policia Local, Toni Galiano.

alcalde

En l’apartat de Joventut, va anunciar que ja s’ha tancat el procés de selecció i que el tècnic de joventut començarà a l’octubre. També va avançar que des de l’Ajuntament duran a terme un pla d’actualització d’ordenances, perquè hi ha algunes ordenances municipals que tenen molts anys i necessiten ser revisades per a adaptar-les a l’actualitat. També es tindrà en compte la revisió des del punt de vista de gènere, com es va demanar pel públic. D’altra banda, va explicar que el canvi de lluminàries en l’enllumenat públic per altres de noves ha motivat un procés d’inestabilitat, i que a poc a poc aniran ajustant-se; «és un sistema nou en una xarxa vella i això està motivant algunes incidències que aniran resolent-se» va dir.

En l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del PP, Àlex Hernández, va preguntar sobre les queixes per la falta de manteniment del gimnàs de la piscina municipal. El Regidor delegat de PIMON i SINMA, Francesc Giner, va explicar que a causa de deficiències en la construcció de la piscina, hi ha filtracions i goteres a la piscina i al gimnàs, i això passa des que es va fer la piscina. La intenció és realitzar unes obres per a reparar aquestes deficiències en el primer trimestre de 2020, a fi de donar-li un ús adequat a aquesta instal·lació esportiva.

alex hernandez

Àlex Hernández, portaveu del PP, també va exposar una sèrie de queixes per falta en manteniment en el poble, argumentant que es deu a un problema de falta de personal, i demanant que «es contracte a més gent». Va incidir en que el seu grup presentarà una moció si no es prenen mesures. Respecte d’això, Pere Picornell, Regidor de Manteniment Públic, va explicar que el personal de la Brigada Municipal va haver de centrar-se a tindre els col·legis a punt per a l’inici de curs (després de les obres realitzades a l’estiu) i que també s’ha hagut de dedicar a solucionar urgències per les inundacions d’aquest mes de setembre. Àlex Hernández va insistir en el fet que hi ha hagut falta de previsió, i que per a les actuacions dels col·legis ja havia contractada una empresa, per la qual cosa és “un fallo vostre que la brigada haja d’anar al col·legi” va dir. L’Alcalde, José Ramiro, va aclarir que s’han invertit més d’1.200.000 euros en dos mesos en els col·legis, i que el que s’ha fet ha sigut «posar solucions econòmiques i organitzatives perquè a dia 9 de setembre havia d’estar acabat per a començar el curs». Afegint que «és cert que no era obligació de l’Ajuntament, però el que hem fet ha sigut donar solucions; s’han hagut de deixar coses per a atendre el que era prioritari, i això eren els col·legis”, va afirmar.

Respecte a les obres dels col·legis, el portaveu de Ciutadans, Joan Costa, va preguntar sobre els costs extra, i l’Alcalde va matisar que sí que s’han anat complint els termes del contracte per part de l’empresa. «A hores d’ara s’han complit els terminis», segons va confirmar, si bé va indicar que en el plec de condicions figuren penalitzacions de 600 euros al dia en cas de no complir els termes.

debat 2

Àlex Hernández va insistir en el fet que “no es pot deixar al poble sense fer res”, assegurant que la falta de manteniment no és cosa puntual d’uns pocs dies, posant com a exemple la font de la plaça 9 d’Octubre, i va incidir en la falta de personal. Xisco Giner va assegurar que “no s’ha deixat al poble desatès”, i que hi ha dies en què la brigada no ha pogut treballar en la via pública per les pluges.

debat

El portaveu de Ciutadans, Joan Costa, va aprofitar el torn de precs i preguntes per a donar les gràcies per l’espai facilitat a l’oposició en l’Ajuntament; i va demanar la creació d’una comissió de treball per a iniciar el nou PGOU d’Ondara, ja que considera “necessari i precís” elaborar un nou planejament. També va donar l’enhorabona a la Regidoria de Festes per les Festes Populars de Sant Jaume 2019, i va valorar negativament la gestió en l’empresa municipal SINMA, proposant que s’augmenten serveis i que es facen reunions amb el personal. Francesc Giner va assegurar que s’estan buscant solucions quan es trenquen les coses; que s’estan netejant els contenidors soterrats per dins per primera vegada en 14 anys, i que els empleats de SINMA són persones que posen solucions en el dia a dia.

joan costa francesc giner

EDUCACIÓ VIÀRIA AMB SIMULACIÓ DE BOLCADA PER A L’ALUMNAT DE l’IES XEBIC D’ONDARA

Ondara, 26.09.19. L’alumnat de 4t de l’ESO de l’IES Xebic d’Ondara ha participat hui dijous 26 de setembre en una jornada dedicada a l’educació viària, fruit del conveni subscrit entre l’Ajuntament d’Ondara i la Fundació de la Comunitat Valenciana per a l’Ensenyament i Promoció de l’Educació Viària Funcovial, que engloba diverses accions d’educació viària dirigida a l’institut d’Ondara.

L’activitat ha estat organitzada per Funcovial i la Policia Local d’Ondara, a iniciativa de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara. La jornada ha inclòs, d’una banda, classes d’educació viària, que han sigut impartides per la Policia Local d’Ondara, i d’altra banda, una simulació de bolcada en un vehicle de Funcovial, instal·lat al pati de l’institut.

educacio viaria institut (1)

Aquest matí, l’Alcalde, José Ramiro, i la Regidora d’Educació, Mar Chesa, han acudit a l’institut Xebic, on s’han realitzat les activitats. Segons ha detallat el director de l’IES Xebic, Sergi Lara, les accions d’educació viària han estat dirigides en aquesta ocasió a l’alumnat de 4t curs de l’ESO; i en elles han participat 120 alumnes.

 educacio viaria institut (2) educacio viaria institut (3)

INMA PEIRÓ ÉS LA NOVA PRESIDENTA D’ACO, L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS I EMPRESARIS D’ONDARA

 

 

 

Jose Gilabert, Lorena Fornés, Inma Peiró, Juan Jose Mahiques, Pedro Reig, Ramón Mut

Jose Gilabert, Lorena Fornés, Inma Peiró, Juan Jose Mahiques, Pedro Reig, i Ramón Mut

 

Ondara, 26.09.19. ACO, l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, va renovar ahir 25 de setembre la seua Junta Directiva, en l’Assemblea General Ordinària i Electoral de l’Associació de Comerciants d’Ondara ACO, celebrada a la Casa de Cultura d’Ondara. Com a presidenta de la nova Junta Directiva va resultar triada Inma Peiró Pérez; professora de formació vial i gerent d’una autoescola a Ondara, un negoci familiar amb una llarga trajectòria comercial en la població.

La nova Junta Directiva està composta, a més de per Inma Peiró, per Borja Costa Aguilar com a vicepresident; Ramón Mut Portolés com a secretari; Lorena Fornés Berenguer com a tresorera; José Gilabert Gomis com a vocal i Pedro Reig Català com a vocal.

Des de l’ACO indiquen que “la nova junta directiva entra molt animada per a continuar amb el gran treball de Juanjo Mahiques Ivars, antic president i de la seua junta”, a qui van agrair el seu esforç i dedicació durant tots aquests anys.

Per la seua banda, l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, José Ramiro, va aprofitar per a donar les gràcies al president d’ACO ixent, Juanjo Mahiques, per la seua dedicació durant els últims 9 anys al capdavant de l’associació. Va agrair la seua disposició a la nova Junta Directiva d’ACO i a la seua presidenta, Inma Peiró, a qui va encoratjar per a “continuar treballant pel comerç i l’empresariat ondarenc”. Així mateix, va expressar el suport de l’Ajuntament a l’ACO i la disposició de l’administració local per a continuar fomentant i col·laborant amb les iniciatives de l’associació.

aco ondara (1) aco ondara (2)

ONDARA CONSTITUEIX L’ESPAI DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE SALUT, AMB LA PARTICIPACIÓ D’UNA VINTENA DE PERSONES

espai salut ondara (2)espai salut ondara (3)

Ondara serà localitat amfitriona de les jornades de formació per als Espais de Participació de XarxaSalut en la comarca

Ondara, 25.09.19. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Sanitat (que dirigeix Mª Carmen Velázquez), va posar en marxa ahir, amb la participació d’una vintena de persones (entre professionals de la sanitat, representants d’associacions locals i veïns i veïnes d’Ondara), un espai de participació ciutadana referent a l’àmbit de la salut, denominat “Espai de Participació Ciutadana de Salut”.

btrespai salut ondara (4)

Igual que existeix en altres àrees (festes, igualtat, cultura, etc), des de l’Ajuntament d’Ondara es persegueix l’objectiu de comptar amb una alta participació de persones i col·lectius vinculats, en aquest cas, amb un tema tan important i que afecta tots, com és la salut, segons ha indicat la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez, la qual ha recalcat que “la salut és cosa de tots”. En la reunió d’ahir es van assentar les bases d’aquest nou espai participatiu i es va crear la Mesa de Treball, que es reunirà de forma periòdica per a impulsar accions relacionades amb la salut en la localitat, des de tots els punts de vista possibles. La celebració de noves reunions de la Mesa de Treball es notificarà degudament, a fi d’aconseguir la màxima participació, atés que estan obertes a totes aquelles persones que puguen aportar millores per a la salut local.

La Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez, ha valorat molt positivament l’assistència i participació activa de les persones que ahir van constituir l’espai de participació ciutadana de salut, indicant que la reunió va ser molt positiva per la implicació dels assistents; una trobada en què va haver-hi informació, debat i participació. També va comptar amb l’assistència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro.

En la reunió d’ahir, des de la Regidoria de Sanitat es va aprofitar per a informar que Ondara ha rebut una subvenció de la Conselleria de Sanitat de 1.875 euros emmarcada en el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana en els seus municipis, l’objectiu del qual serà la realització d’un Projecte de Formació dels Espais Xarxa Salut. Aquest projecte de formació comptarà amb Ondara com a seu per a la realització de cinc jornades formatives (20 hores en total). Aquestes sessions s’impartiran a Ondara, municipi que exercirà d’amfitrió per als Espais de Participació de Beniarbeig, Pedreguer, El Verger, Xàbia i Dénia, que es desplaçaran fins a Ondara per a realitzar la formació. Els tallers d’aquestes jornades de formació tindran lloc durant els mesos d’octubre i novembre, en dates per determinar, i es realitzaran dilluns i divendres al Centre Social d’Ondara.

xarxasalut-marca horitzontal-AF.indd

L’ONDARA TRI-ESPORT al TRIATLÓ OLÍMPIC DE XÀBIA 2019 : PODI PER ALS TRIALETES TONI DOMÈNECH I IVAN PAYÀ EN CATEGORIA VETERÀ 1

* Comunicat i fotos: ONDARA TRI-ESPORT *

L’ONDARA TRI-ESPORT al TRIATLÓ OLÍMPIC DE XÀBIA 2019 : PODI PER ALS TRIALETES TONI DOMÈNECH I IVAN PAYÀ EN CATEGORIA VETERÀ 1

IMG-20190925-WA0003

El club de Triatló Ondara Tri-Esport va participar el passat diumenge 22 de setembre al Triatló de Xàbia. Un esdeveniment organitzat per part dels clubs Tri-llebeig en col·laboració en les institucions públiques de la localitat i voluntaris que fan possible aquesta comtesa. La prova es va disputar a la platja de l’Arenal on es van disputar dos modalitats de triatló, sprint (750 m natació, 20 km bicicleta i 5 km a peu) i l’Olímpic (1500 m natació, 40 km bicicleta i 10 km a peu). La prova va reunir vora600 triatletes entre les dues. Els triatletes de l’Ondara Tri-Esport van participar en les dues modalitats. Pel que fa als resultats del club ondarenc , en la modalitat olímpica, destacar als triatletes Jorge Llàcer qui va arribar en cinquena posició amb un temps d’1 hora i 54 minuts, Toni Domènech en 16na posició i 1r de la seua categoria veterà 1 amb 2 hores i 4 minuts, Ivan Payà amb 2 hores i 5 minuts, qui va aconseguir la 3a posició de la seua categoria veterà 1. Tot seguit, arribaria Òscar Fornés, Jaime Orts, J. Ramon Bolufer, Juan A. Carrió, Hylke Dijkstra i L. Javier Mohedano, Francisco Vives, a més, d’Adrià Estrugo qui va haver d’abandonar en la carrera a peu. Jaime Orts va aconseguir 2na posició de la seua categoria sub23 en la modalitat olímpica.
Pel que fa a la modalitat sprint van participar els següents membres Juanan Mas, Jose Enrique Navarro i Víctor Carrió completant així la gran participació del club Ondarenc a la localitat xabiera.
Així mateix, destacar la participació un any més com a cita obligatòria al triatló de Xàbia per part del club ondarenc.
Una jornada de festa de l’esport on el triatló va ser protagonista en una jornada banyada pel bon ambient com sol ser habitual a L’Arenal de Xàbia, una combinació excel·lent que recalca a Ondara en l’avantguarda del Triatló a la Comarca.

IMG-20190925-WA0012 IMG-20190925-WA0005 IMG-20190925-WA0007 IMG-20190925-WA0017 IMG-20190925-WA0013 IMG-20190922-WA0043 IMG-20190922-WA0325 IMG-20190922-WA0312 IMG-20190922-WA0036 IMG-20190925-WA0016 IMG-20190922-WA0246 (1)

LA REGIDORA DE EDUCACIÓ D’ONDARA PARTICIPA EN EL PLE DE LA JUNTA RECTORA DE LA UNED DE DÉNIA

junta rectora uned

Ondara recolza la tasca de la UNED i col·labora activament amb la UNED per mitjà de tallers als centres educatius

Ondara, 25.09.19. El Centre Associat de la UNED a Dénia va celebrar ahir la reunió del ple de la Junta Rectora, un acte a què va assistir, entre altres regidors/es i alcaldes de la comarca, la Regidora d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa, la qual ha recalcat que Ondara «recolza la tasca que fa la UNED» i «col·labora activament amb la UNED per mitjà de tallers d’educació i co-educació als centres educatius ondarencs».

En el ple de la Junta Rectora de la UNED, celebrat ahir a la Casa de Cultura de Dénia, la seua directora, Raquel Martí, ha destacat l’àmplia oferta que ofereix la seu deniera, amb 28 graus, màsters i cursos de extensió universitària, recalcant que fins al 23 d’octubre continua oberta la matrícula d’aquest curs. Va incidir també en les estretors que ofereix l’actual centre, a la Casa Municipal de Cultura de Dénia, per la qual cosa ha demanat a l’Ajuntament de Dénia nous espais.

La sessió ha estat presidida per la diputada provincial de Cultura i Transparència, Julia Parra, i ha comptat amb la presència del vicerector de Centres Associats, D. Jesús d’Andrés Sanz, així com de la Directora del C.A. UNED Dénia, Sra Raquel Martí. També hi han assistit l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; el regidor d’Hisenda de Dénia, Paco Roselló; la regidora d’Educació de Benidorm, Mª Teresa Moreno; la regidora d’Educació de Xàbia, Montse Villaverde; la regidora d’Educació de Dénia, Melani Ivars; l’alcalde de Benissa, Arturo Poquet; l’alcalde del Verger, Ximo Coll; el regidor de Cultura del Verger, Miguel Pou; la regidora de Dona i Igualtat, Turisme i Joventut de Gata de Gorgos, Neus Mulet; el regidor de Cultura de La Nucia, Pedro Lloret; la regidora d’Educació i Esports d’Ondara, Mar Chesa; el regidor de Medi Ambient de Teulada-Moraira, Carlos Martínez; la regidora d’Educació de l’Alfàs del Pi, Dolors G. Albero; l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús; el diputat provincial Óscar Mengual; el secretari del C.A. UNED Dénia, Jaume Tortosa, així com els representants d’estudiants i professorat i coordinadors del centre.

Entre d’altres punts de l’ordre del dia, s’ha informat sobre els comptes auditats de l’exercici 2018, l’avanç de liquidació de l’exercici 2019 i s’ha presentat el pressupost de l’exercici 2020 per a les tres seus, que és d’1.216.628,52 euros. Durant la reunió, la directora de la UNED de Dénia, Raquel Martí ha exposat les principals activitats i iniciatives que s’han dut a terme al llarg de l’últim any, tant en ensenyaments reglats com en aquelles altres l’objectiu és apropar la cultura i el coneixement a la ciutadania. El vicerector de Centres Associats, Jesús Andrés Sanz, ha agraït al C.A. UNED Dénia el seu compromís amb l’entorn social i el seu bon fer, ja que per quart any consecutiu ha obtingut l’informe positiu de la IGAE. “La directora ha presentat un informe exhaustiu que explica les múltiples activitats que desenvolupa el centre, no solament a Dénia sinó en tots els municipis que formen part de la Junta Rectora”.

UNA VINTENA DE PERSONES VAN GAUDIR DE LA VISITA GUIADA A ELEMENTS ARQUITECTÒNICS PATRIMONIALS D’ONDARA, EMMARCADA EN EL FESTACARRER

visita guiada (10)visita guiada (11) visita guiada (12) visita guiada (13)

visita guiada (14)visita guiada (7)

Ondara, 25.09.19. Diumenge passat 22 de setembre, dins de la programació del Festacarrer d’Ondara, es va realitzar al matí la visita guiada a elements arquitectònics patrimonials del centre històric, organitzada per la Regidoria de Patrimoni, que dirigeix Raquel López. La visita realitzada diumenge va congregar una vintena de persones i, entre altres punts d’interès, es va visitar el Prado, el Claustre de l’Ajuntament, l’antic Palau Castell, Torre del Rellotge, Trinquet, Casa del Mayorazgo, Església, Llavador, o la Plaça de Bous. Les persones participants van gaudir molt; van mostrar interès i van realitzar preguntes sobre els llocs visitats.

visita guiada (1)visita guiada (2) visita guiada (3)visita guiada (5)

La visita va estar guiada per l’arqueòleg Carles Juan; un dels autors, junt amb Josep Antoni Ahuir, de la ponència titulada “El Palau Castell d’Ondara a la llum de l’arqueologia d’urgència” que es va exposar en la VII edició de les Jornades d’Arqueologia de la Comunitat Valenciana, celebrades al desembre en Castelló. Posteriorment, al gener, dins de les II Jornades de Patrimoni d’Ondara, centrades en les troballes al Palau – Castell d’Ondara, els arqueòlegs Josep Ahuir i Carles Juan van oferir aquesta mateixa ponència “El Palau – Castell d’Ondara a la llum de l’arqueologia d’urgència” en què van presentar els resultats de les últimes intervencions arqueològiques efectuades al voltant del Castell d’Ondara, i van examinar la troballa de l’arc a la casa que està obrant-se a la Plaça Major.

En la visita guiada de diumenge passat, en primer lloc, es van trobar al Moll del Prado, després van anar al Claustre, on els van explicar que les inscripcions de les pedres que hi han al claustre són romanes. Després van pujar a la Torre del Rellotge, i van realitzar una explicació sobre el que va ser l’antic Castell-Palau. A continuació van anar al Trinquet Municipal, i van continuar pel carrer Sol per tal de veure la Casa del Mayorazgo. Van visitar l’Església per dins, després el Llavador (on roman la mostra de fotos antigues). Finalment van visitar la Plaça de Bous d’Ondara.

visita guiada (4)  visita guiada (9)

 visita guiada (6)visita guiada (8)