COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – TALL AV. DOCTOR FLEMING PER FESTIVAL DE BANDES – DISSABTE 1 DE JUNY 2019

tall do fleming 1

 

Ondara, 31.05.19. La Policia Local d’Ondara informa que demà dissabte 1 de juny a partir de les 18:45 hores, l’accés al carrer Doctor Fleming estarà tallat des de la Plaça del País Valencià fins la gasolinera, per les cercaviles dels participants del IV Festival de Bandes Vila d’Ondara 2019. El pas alternatiu s’efectuarà pel carrer Blasco Ibáñez.

Es prega respecten la senyalització

Disculpen les molèsties

 

CLOENDES DE LES ESCOLES ESPORTIVES MUNICIPALS D’ONDARA 2018- 2019

Cloendes-Escoles-Esportives

Ondara, 30.05.19. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara ha organitzat els actes de les cloendes de les Escoles Esportives Municipals d’Ondara. Com ve sent habitual, cadascuna de les escoles tindrà el seu propi acte per culminar la temporada 2018-2019:

  • Escola Multiesportiva: Cloenda el divendres 31 de maig a les 16:30 hores

  • Escola de Tennis Taula: Cloenda el divendres 7 de juny a les 17:30 hores

  • Escola de Gimnàstica Rítmica: Cloenda el dilluns 10 de juny a les 18:30 hores

  • Escola de Natació: Cloenda el divendres 14 de juny a les 16 hores

  • Escola de Tennis: Cloenda el dissabte 15 de juny a les 9 hores

  • Escola de Bàsquet: Cloenda el diumenge 16 de juny a les 10 hores

  • Escola de Futbol: Cloenda el divendres 21 de juny a les 19:30 hores
  • Escola de Pilota: Cloenda el dissabte 22 de juny a les 18 hores

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

EL DIVENDRES 7 DE JUNY SE CELEBRARÀ LA CLOENDA DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE TENNIS TAULA D’ONDARA AMB UN TORNEIG DE DOBLES

tennis-taula-juny2019

Ondara, 30.05.19. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara ha informat que el divendres 7 de juny se celebrarà la cloenda de l’Escola Municipal de Tennis Taula d’Ondara a les 17:30 hores al gimnàs del Col·legi Sanchis Guarner.

Amb motiu de la cloenda, es realitzarà un torneig de dobles amb la participació de familiars; cada xiquet/a anirà de parella amb un familiar. Les inscripcions són lliures, i es realitzaran a les 17 hores. Es lliuraran premis als primers classificats.

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

L’ESCOLA MUNICIPAL DE FUTBOL D’ONDARA FELICITA AL SEU EQUIP JUVENIL PER LA GRAN TEMPORADA REALITZADA

DSC_0009

 

Des de l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara, coordinada per Vicent Moncho, s’ha volgut felicitar a l’equip juvenil, dirigit per Vicent Canoves, per la gran temporada que han fet: no només han quedat quarts a un punt de tercer, sinó que a més, ha quedat el 14è en la classificació de joc net (d’un total de 273 equips), tot un exemple pels més menuts de l’escola.

A més, Borja Bertomeu competeix pel guardameta menys golejat, que com no pot ser d’altra forma, és gràcies a l’esforç de tot l’equip.

Molt bé xiquets! L’any que ve més i millor!!!

LA II FIRA DELS VINS DE LA MARINA ALTA FARÀ DEL PRADO D’ONDARA UN GRAN CELLER COMARCAL EL PROPER 8 DE JUNY

Un passaport permetrà viatjar pels sabors i paisatges de la Marina per mitjà dels vins de la comarca

Ondara, 30.05.19. Cellers i productors de vi de la comarca s’han reunit novament hui a Ondara per presentar l’esdeveniment que tindrà lloc el proper dissabte 8 de juny al recinte del Prado: la II Fira dels Vins de la Marina Alta, que en un principi es realitzava el passat 6 d’abril i que s’ajornà amb motiu de l’alerta per pluges, és un encontre que ve precedit per fira vinícola que Ondara acollí el 2017 en el marc de la III Fira Marina Alta coordinada per la MACMA i que també segueix en la línia promocional i divulgativa que han encetat altres esdeveniments de caire comarcal com la Mostra de Vins Singulars i de Poble de Jesús Pobre. En aquest sentit, aquesta nova festa del vi estarà organitzada per l’Ajuntament d’Ondara, tot reprenent el relleu i finalitat dels esmentats esdeveniments, tal com ha assenyalat José Ramiro, Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica en funcions d’Ondara.

II Fira de Vins MArina Alta 8 juny

Pel que fa al conjunt festiu de l’encontre al voltant dels vins, Ramiro ha contextualitzat la idea de programar la iniciativa dins la IV Fira de la Paraula & la Bona Taula –la qual inclou un Mercat de la Terra i una fira del llibre, entre altres activitats– que tindrà lloc en una jornada en què l’acte gros serà l’actuació per la vesprada dels cantants Jonatan Penalba i Maria del Mar Bonet a la Plaça de Bous.

En resum, una fira lúdica per conèixer els nostres vins i apropar-los als consumidors. Preceptes que es desenvoluparan al llarg de tot el dissabte 8 de juny des de les 11 hores del matí i fins a la nit per mitjà de tasts que donaran a conéixer les característiques dels vins dins dels respectius estands, els quals ocuparan els setze ulls del Prado en un itinerari circular: un recorregut que es basarà en un Passaport dels Vins de la Marina que els assistents compraran dins del mateix recinte junt a la pertinent copa serigrafiada, la qual permetrà tastar els vins de cada celler i així emplenar el corresponent espai designat dins del passaport. Cal esmentar que el preu del passaport és de 6 euros, tot incloent la copa i els tasts de cada celler, i que el tiquet es comprarà dins del recinte del Prado.

Setze cellers i productors reunits, en resum, per promoure un producte tan estimat i vertebrador com el nostre vi en un espai tan simbòlic com el Prado ondarenc. La II Fira dels Vins de la Marina Alta comptarà amb la participació del següents cellers i productors: Associació Bancals de Vi; Bodegas Cooperativa de Teulada (Teulada); Bodegas Parcent (Parcent); Bodegas Gutiérrez de la Vega (Parcent); Bodegas Xaló (Xaló); Brigà de Xoc (Xaló); Celler Alt de Benimaquia (Teulada); Celler Les Freses (Jesús Pobre); Curii Uvas & Vinos (Xaló); Bodegas Fondarium (Ondara); Joan de la Casa (Benissa); M de Alejandría (Teulada); Pepe Mendoza Casa Agrícola (Alfaz del Pi); Uvas Cabrera (Benissa); Aida i Lluís; i Manu Guardiola Viticultor.

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA * JUNY 2019

ok_cartell_juny 2019 ondara

 

PROGRAMACIÓ CULTURAL JUNY 2019

Dissabte 1

19h – Plaça País Valencià

Passacarrer de bandes fins a la porta principal de la Plaça de Bous

19.30h – Plaça de Bous

FESTIVAL DE BANDES

Desfilada de bandes dins del rogle de la Plaça de Bous (Per ordre de programa) i tot seguit actuació de: Ateneu Musical La Lira de Corbera, Unió Musical “La Primitiva” de Castell de Castells i Uió Musical d’Ondara

CARTELL IX FESTIVAL DE BANDES 2019

Diumenge 2

19h – Auditori

TEATRE. El grup infantil de l’escola de Teatre d’Ondara presenta “T’he agafat, Caputxeta”

Artistes: Pablo Sánchez, Noa Dacosta, Aroa Pérez, Stilian Llianov, Ainhara Buigues, Angela Berga, Carles Alemany, Cesc Llace i Dakota Ruano

Direcció: Rosa Catalán

Autor: Carles Cano

TEATRE ROSA INFANTIL

Dimarts 4

17h – Casa de Cultura

XERRADA “10 Motius per a prevenir les malalties de còlon”

Ponents: María Gironés Gil i Cristóbal Llorens Ivorra (Centre de Salud Pública de Dénia)

Divendres 7

20.30h – Casa de Cultura

RECITAL D’OBOE a càrrec de Sole Bisquert, acompanyada al piano per Carlos Navarro

CARTELL RECITAL OBOE_01

Dissabte 8

FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA

cartell fira de la paraula & la bona taula 2019 programa af2_A3_Blau fons_data 8juny_cartell OK_maria del mar bonet August 7 _ 2 PM _ Any Place (4)

Diumenge 9

19h – Auditori

TEATRE PÚBLIC FAMILIAR. “AKÄSHIA. El viatge a la llum” a càrrec de la Companyia “El cau de l’unicorn”

L’obra que us presentem és un cant a la vida… També és un cant d’amor pels llibres, a l’amistat, i a la satisfacció d’adquirir coneixements… Tot això ben embolcallat de màgia, cançons, llum, sorpreses constants… Conjugant harmònicament l’emoció i la diversió…

Pensada per a infants de 5 a 105 anys…

Donatiu: 3€

akasia

Dimecres 12

18h – Casa de Cultura

MARATÓ DE MINICONCERTS DE PIANO

Alumnes del Conservatori Tenor Cortis de Dénia.

Júlia Vallalta Más, Josep Más Cardona, Aitana Arce Boluda, Laia Estévez Más i Júlia Mut Alemany.

Dimecres 12

19h – Auditori

CONFERÈNCIA. “Càncer de mama. Medicina personalitzada” a càrrec de la Dra. Ana Lluch Hernández. Catedràtica de Medicina. Cap del Departament d’Hematologia i Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de València. Cordinadora del Grup d’Ivestigació de Biologia en Càncer de mama (INCLIVA)

Dijous 13 de juny de 2019- 19h auditori d Ondara Valerià Gil (4)

Divendres 14

19.30h – Auditori

AUDICIONS Alumnes d’Infantil de l’Escola Música “Gonzalo Ortolà”

Dissabte 15

20.30h – Auditori

TEATRE D’IMPROVISACIÓ. Tema: La Familia

Organitza: MASSMA

Divendres 21

20h – Plaça de Bous

FESTIVAL FINAL DE CURSOS DE CULTURA

Amb la participació de l’Alumnat dels cursos de: Pilates, Zumba, Dansa del ventre,

Salsa i Batxata, Sevillanes, Flamenco, Pound Fit, Danses Populars i Danses del món.

Divendres 28

20.30h – Auditori

TEATRE. Els Alumnes del Grup d’Adults de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara presenta “Carícies”

Artistes: Alicia Serer, Laura Monteagudo, Raquel González, Valeria Mengual, Maria José Pedro, Maria José Tur, Rosa Serra, Pau Barber, José Antonio Vaello i Lina Trifonova.

Direcció: Rosa Catalán

Autor: Sergi Belbel

Cartelleria: Raquel González

Cartell digital Escola de Teatre 2019

Diumenge 30

19.30h – Auditori

GALA DE DANSA. A càrrec de l’Estudi de Dansa de Salomé Rodríguez.

Donatiu: 6€

A benefici de l’Associació Espanyola contra el càncer (Junta Local d’Ondara. AECC)

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

 

“LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES”: EL PROJECTE D’INNOVACIÓ PEDAGÒGICA EN QUÈ HA PARTICIPAT L’ALUMNAT DEL SANCHIS GUARNER, DE l’IES XEBIC D’ONDARA I DE LA RECTORIA

volta al mon (3)volta al mon (4) volta al mon (6) volta al mon (7)

Ondara, 29.05.19. Amb la temàtica de l’obra “La volta al món en 80 dies” de Jules Verne com a eix central i vehicular, els/les alumnes d’Ondara i de La Rectoria han gaudit aquest matí, al Prado d’Ondara, d’una jornada educativa diferent i molt interessant. Quins eren els menús de Phileas Fogg en la volta al món?; Quines llengües es parlaven en els països que visitava? ; Quines monedes usaven?; En quins mitjans de transport es pot viatjar entre eixos països?; Quina vestimenta és tradicional en cada país del món?… A aquestes i altres preguntes, han pogut respondre hui els/les alumnes de 3ºA i 2ºA de primària del CEIP Sanchis Guarner, i els alumnes del CRA de la Rectoria, així com alumnes de l’IES Xebic d’Ondara.

volta al mon (1)volta al mon (2)

volta al mon (8) volta al mon (9)

Més d’un centenar d’estudiants han passat aquest matí per aquesta fira educativa, que s’ha organitzat dins del Prado emmarcada en el projecte d’innovació pedagògica “Aprenentatge Basat en Projectes”; un projecte de formació dirigit al professorat, que ha sigut recolzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, com ha indicat la Regidora d’Educació en funcions, Mar Chesa.

volta al mon (mestres participants)

El professorat de l’IES Xebic i del Sanchis Guarner s’ha implicat i col·laborat activament en l’organització d’aquesta iniciativa dirigida a l’alumnat, per a mostrar-los projectes globals relacionats amb la volta al món. Han sigut diversos i molt variats els estands (entre els que es trobaven, per exemple, els dels cicles d’Educació Infantil i de Bellesa de l’IES Xebic, així com diversos departaments de l’institut) en els que els alumnes han pogut conèixer qüestions com els països visitats en donar la volta al món, el mapa lingüístic de Phileas Fogg, les monedes i ofertes de la volta al món, novel·les per a donar la volta al món, el sistema mètric vs. el sistema imperial, els mitjans de transport, el maquillatge en el món o el menjar del món, entre altres. Tot això, per mitjà de panells expositius i treballs manuals en què han participat els/les alumnes. L’experiència ha sigut molt positiva i enriquidora per a tots els participants, com ha destacat Mar Chesa, qui ha agraït la seua implicació als professors que s’han bolcat en el projecte.

IMG_4215IMG_4227 IMG_4231IMG_4232 IMG_4233IMG_4239 IMG_4241IMG_4242 IMG_4243

DEL 17 AL 20 DE JUNY SE CELEBRARÀ A ONDARA EL CURS INTENSIU D’INTERVENCIÓ OPERATIVA EN VIOLÈNCIA DE GÈNERE DIRIGIT A POLICIES LOCALS I GUÀRDIA CIVIL

curs policia

Aquesta iniciativa està sufragada a càrrec dels fons que va rebre l’Ajuntament d’Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere

Ondara, 29.05.19. La Regidoria d’Igualtat ha informat que l‘Ajuntament d’Ondara i la Policia Local d’Ondara han organitzat el “Curs intensiu d’intervenció operativa en violència de gènere”, que està dirigit a membres dels cossos de Policia Local i de la Guàrdia Civil de la comarca i de la província d’Alacant.

El curs se celebrarà del 17 al 20 de juny, en horari vespertí (de 16 a 21 hores) a la Casa de Cultura d’Ondara. Els policies locals o guàrdies civils que estiguen interessats a participar en aquest curs, que és gratuït, poden realitzar la inscripció contactant amb el correu: jefatura@ondara.org i també poden inscriure’s online en l’enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwoeLVywDHiVW3BMyaZgTQD7M7aYwYk5QK2ayB–k_fWU26A/viewform

El “Curs intensiu d’intervenció operativa en violència de gènere” comptarà com a ponents amb Juan Antonio Sánchez Pérez (Intendent Cap de la Policia Local de Callosa del Segura) i amb Juan Antonio Jover Pineda (Sergent 1r de l’Àrea de Prevenció de la Delinqüència del Lloc Principal de Dolores). Al llarg de les quatre jornades de duració, s’abordaran qüestions relacionades amb el concepte de violència de gènere i la diferenciació d’altres tipus delictius; els drets de les víctimes; recursos a disposició de les víctimes; la policia local com a policia judicial; violència de gènere vs protecció de dades; normativa reguladora amb especial referència al Codi Penal; les mesures cautelars en violència de gènere; els trencaments de condemna i la suspensió de la condemna en els delictes de violència de gènere; els protocols en casos de violència de gènere, entre altres assumptes.

Des de la Regidoria d’Igualtat s’ha destacat que aquesta iniciativa serà sufragada a càrrec dels fons que va rebre l’Ajuntament d’Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere de 2017. Ondara va rebre un total de 17.997 euros, que han de destinar-se a programes dirigits a l’eradicació de la violència de gènere (l’Ajuntament d’Ondara decideix a quins programes es destinen). Des de la Policia Local d’Ondara s’ha avançat que pròximament s’impartirà un taller de defensa personal per a dones, que també serà sufragat per aquests fons.

L’ESCOLA MUNICIPAL DE PILOTA D’ONDARA, CAMPIONA PROVINCIAL D’ESCALA I CORDA DELS JECV EN LES CATEGORIES BENJAMÍ I ALEVÍ

Ondara va aconseguir també el bronze en les categories infantil i cadet

Ondara, 29.05.19. L’Escola Municipal de Pilota d’Ondara, entrenada per Juanma Garrido i Néstor Portes, va participar divendres passat 24 i dissabte 25 de maig en la fase final provincial d’Escala i corda dels XXXVII JECV que es va celebrar finalment al trinquet d’Orba (a pesar d’estar programada a Ondara, la pluja va motivar que s’hagueren de disputar les partides en un trinquet cobert). Ondara havia aconseguit classificar quatre equips, en 4 categories de joc, i va aconseguir trofeu en totes elles: l’escola d’Ondara es va alçar amb l’or en benjamí i aleví; i amb el bronze en infantil i cadet.

podium aleví. JECV E I C ALACANT 2019 podium benjami. JECV E I C Alacant 2019

PODIUM CADET. JECV ESCALA I CORDA ALACANT 2019PODIUM INFANTIL. JECV E I C ALACANT 2019

En benjamí, l’equip d’Ondara (integrat per Dani Serra, Izan García i Joan Garrido) es va imposar a l’equip de Beniarbeig-ElVerger en la final absoluta, aconseguint ser campió provincial.

benjamins or

En categoria aleví, l’equip d’Ondara (integrat per Arnau Mas, Andreu Mullor i José Mengual) es va imposar a Sella-Relleu en la final absoluta, aconseguint l’or en escala i corda.

alevins or (1)

En infantil, Ondara va aconseguir el tercer lloc provincial. L’equip ondarenc va estar integrat per Gorka Arbona, Quico Roselló, Àlex Serra, i Mateu Guitart.

infantils bronze

En categoria cadet, l’equip d’Ondara (Andreu Mas, Felipe Solano i Adrián Duro) va guanyar la final per la tercera plaça enfront de Petrer, aconseguint la copa de bronze.

cadets bronze

L’Alcalde en funcions d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Esports en funcions d’Ondara, Mar Chesa, han felicitat als pilotaris de l’escola d’Ondara pel seu esforç i resultats, així com als entrenadors de l’Escola Municipal de Pilota d’Ondara. Els dos equips que han aconseguit l’or (benjamí i aleví) jugaran la fase final absoluta autonòmica d’escala i corda aquest pròxim cap de setmana, 1 i 2 de juny, en Onda (Castelló).

El Podi de les diferents categories queda de la següent manera:

Categoria benjamí:

1er – Ondara

2n- Beniarbeig-El Verger A

3er- Sella-Relleu

4t- Finestrat

Categoria Aleví

1er – Ondara

2n – Sella-Relleu

3er – Orba

4t – Finestrat

Categoria Infantil

1er – Beniarbeig-El Verger

2n – Petrer

3er – Ondara

4t – Finestrat

Categoria Cadet

1er –Beniarbeig-El Verger A

2n –El Campello

3er – Ondara

4t – Petrer

Categoria juvenil

1er – Petrer

2n – Orba

LA TORRE DEL RELLOTGE D’ONDARA ESTRENA PANELLS EXPLICATIUS

Paneles

En la visita guiada emmarcada en la IV Fira de la Paraula i la Bona Taula del dissabte 8 de juny, els visitants podran contemplar per primera vegada els murals explicatius sobre la història de la torre del rellotge; la vitrina amb documents i objectes d’interès, i el vídeo mostrant com es dóna corda al rellotge del campanar

Ondara, 28.05.19. La Regidora de Patrimoni (en funcions) d’Ondara, Raquel López, ha anunciat que l’Ajuntament d’Ondara va a fer visitable la Torre del Rellotge de forma imminent. Per a això, des de l’àrea de Patrimoni s’ha procedit a la instal·lació de panells explicatius amb la història de la Torre del Rellotge (en valencià, castellà i anglès), que s’ubiquen en la primera i tercera planta del monument (declarat BIC).

La segona planta s’habilitarà com a espai expositiu. A més, es col·locarà una vitrina amb objectes, documents i materials d’interès relacionats amb la història de la Torre del Rellotge, i es dotarà d’una pantalla de televisor per a mostrar com es dóna corda al rellotge del campanar.

Els panells explicatius de la Torre del Rellotge es podran contemplar per primera vegada en la visita guiada que es va a dur a terme el dissabte 8 de juny, emmarcada en la IV Fira de la Paraula i la Bona Taula d’Ondara. L’eixida serà a les 11:30 hores, amb punt de trobada al Prado, on se celebra el Mercat del Prado de la Terra i l’Artesania.

Posteriorment, després de la visita d’eixe dia, Raquel López ha anunciat que la Torre del Rellotge podrà ser visitada per dins. Les visites es podran realitzar l’últim divendres de cada mes, en horari de 19 a 20 hores (acudint primer a la Casa de Cultura d’Ondara).