ONDARA HA REALITZAT HUI EL SORTEIG DELS MEMBRES DE LES MESES PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS I EUROPEES DEL 26 DE MAIG 2019

Ondara, 30.04.19. L’Ajuntament d’Ondara ha celebrat hui dimarts 30 d’abril una sessió ordinària del Ple de la corporació Municipal, en la que, entre altres punts, s’ha realitzat el Sorteig dels membres de les Meses per a les Eleccions Locals i al Parlament Europeu del proper 26 de maig 2019. Les persones triades al sorteig seran notificades personalment en els pròxims dies.

Els membres de les Meses es poden consultar en l’enllaç següent:

resultat sorteig meses elec 26 maig

https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2019/04/resultat-sorteig-meses-elec-26-maig.pdf

resultat sorteig meses elec 26 maig_01resultat sorteig meses elec 26 maig_02 resultat sorteig meses elec 26 maig_03resultat sorteig meses elec 26 maig_04 resultat sorteig meses elec 26 maig_05resultat sorteig meses elec 26 maig_06 resultat sorteig meses elec 26 maig_07fulla 6 meses electorals

La resta de punts de l’ordre del dia han estat, d’una banda, la suspensió de llicències per a la instal·lació de cartells, tanques o suports publicitaris i anàlegs; i d’una altra, la ratificació de l’acord de la Junta de Govern referent a la subvenció sol·licitada a la Generalitat Valenciana, dins de les ajudes adscrites a voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals. En aquest punt, el pressupost de l’activitat a realitzar en 2019 ascendeix a 8.895 euros, corresponent a la campanya “Voluntaritza’t amb el medi ambient”, que es desenvoluparà del 24 de juny al 15 de setembre de 16 a 22 hores. És una campanya que duu a terme Protecció Civil d’Ondara, en vigilància d’incendis forestals, per a la qual compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Ondara. Aquest punt ha eixit avant amb les vots a favor de totes les forces polítiques (Equip de Govern PSPV-Compromís, i PP).

PLE ABRIL UNANIMITAT

Quant a la suspensió de llicències per a la instal·lació de cartells, tanques o suports publicitaris i anàlegs, està motivada perquè l’Ajuntament d’Ondara està procedint a estudiar la redacció d’una ordenança municipal de caràcter urbanístic reguladora de les llicències d’instal·lació de cartells, tanques o suports publicitaris i anàlegs; regulació que afectarà tot el terme municipal. I per a facilitar aquest estudi, resulta convenient procedir a la suspensió de l’atorgament de llicències que pogueren ser incompatibles o contràries amb la futura ordenació. La suspensió de llicències tindrà un màxim de dos anys, i la redacció i tramitació de l’ordenança no podrà excedir el termini d’un any. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques (Equip de Govern PSPV-Compromís, i PP).

Carta informativa sobre el procés d’escolarització, dirigida les famílies de xiquets i xiquetes nascuts/nascudes en 2016

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara informa:

A les famílies dels xiquets i xiquetes nascuts/nascudes en 2016:
A las familias de niños y niñas nacidos/nacidas en 2016:

Els informem que, des del proper curs escolar 2019/2020, el seu fill/la seues filla pot incorporar-se a l’etapa d’Educació Infantil al CEIP Sanchis Guarner (aulari de Les Marjals). És molt aconsellable l’escolarització dels xiquets/de les xiquetes des dels 3 anys. El termini de presentació de documentació per tal formalitzar la matrícula és del 9 al 17 de maig i l’horari de recollida és de les 9.05 a les 10.00 h. a les dependències del CEIP Sanchis Guarner. Aquesta és la documentació que han de portar:

Les informamos que, desde el próximo curso escolar 2019/2020, su hijo/hija puede incorporarse a la etapa de Educación Infantil en el CEIP Sanchis Guarner (aulario de Les Marjals). La escolarización de los niños/las niñas des de los 3 años es muy aconsejable. El plazo de presentación de documentación para formalizar la matrícula es del 9 al 17 de mayo y el horario de recogida de 9.05 a 10.00 h. en las dependencias del CEIP Sanchis Guarner. Ésta es la documentación que deben presentar.

  • Imprès de sol·licitud correctament complimentat. Poden passar pel col·legi a recollir-lo abans de la data de presentació de la documentació.

  • Impreso de solicitud correctamente cumplimentado. Pueden pasar por el colegio a recogerlo antes del plazo de presentación de documentación.
  • Un document acreditatiu del alumne/de l’alumna: fotocòpia del llibre de família (full d’inscripció del xiquet/de la xiqueta), o DNI, o NIE, o passaport o permís de residència.

  • Documento acreditativo del alumno/de l’alumna: fotocopia del libro de familia, DNI, NIE, pasaporte o permiso de residencia.
  • Documents acreditatius del pare i de la mare: fotocòpia del DNI, o NIE, o passaport o permís de residència.

  • Documentos acreditativos del padre y de la madre: fotocopia del DNI, NIE, pasaporte o permiso de residencia.
  • Informe de salut escolar (que es facilitarà al Centre de Salut).

  • Informe de salud escolar (que se facilitará en el Centro de Salud).
  • Fotocòpia de la targeta de la Seguretat Social (SIP).

  • Fotocopia de la cartilla de la Seguridad Social (SIP).
  • 4 Fotografies de carnet.

  • 4 Fotografías tamaño carné.
  • Enquesta sobre hàbits i costums (Es lliura al col·legi juntament amb el imprès de sol·licitud).

  • Encuesta sobre hábitos y costumbres (Se les entrega en el colegio junto al impreso de sol·licitud).

LA TERTÚLIA LITERÀRIA DE JUAN FRANCISCO FERRÁNDIZ «VIATGE AL PASSAT» ES VA CELEBRAR A LA CASA DE CULTURA D’ONDARA

tertulia literaria (2) tertulia literaria (3)

Ondara, 30.04.19. Les persones amants de la literatura van poder gaudir divendres passat 26 d’abril de la tertúlia literària “Viatge al passat” celebrada a la Casa de Cultura d’Ondara, que va comptar amb la participació de Juan Francisco Ferrándiz, autor de “La llama de la sabiduría”, “Las horas oscuras” i “La tierra Maldita”. Un acte organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, emmarcat en la programació cultural del mes d’abril.

tertulia literaria juan francisco ferrandiz (1)

Llicenciat en Dret i advocat de professió, Juan Francisco Ferrándiz (Cocentaina,1971) és considerat com un dels autors més prometedors del gènere de la ficció històrica des que publicara la seua primera novel·la, Las horas oscuras. “Las horas oscuras” (Grijalbo, 2012) i “La llama de la sabiduría” (Grijalbo, 2015), li han consagrat com un dels autors clau de la ficció històrica del nostre país. En la seua última novel·la, “La tierra maldita” (2018), Juan Francisco Ferrándiz retrata la Barcelona del segle IX amb el talent i el rigor dels grans mestres del gènere.

Juan Francisco Ferrándiz és director del programa de ràdio “Una nit al Castell”, sobre història, tradicions, enigmes i llegendes valencianes, que s’emet en diverses emissores a través de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes; entre elles, s’emet tots els dimecres a les 20:30 hores a la Veu d’Ondara.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE FUTBOL D’ONDARA * PREBENJAMÍ A ONDARA-PEDREGUER * JORNADA 27 ABRIL 2019 COPA ACYDMA

prebenjami-2 prebenjami-1

Ondara – Pedreguer

Prebenjamí A.

El partit disputat entre l’Ondara i Pedreguer de les 10.00 del matí era el primer partit del torneig de la copa d’Acydma.

El partit ha començat amb molt de respecte per part dels 2 equips, que van estar tantejant durant els primers minuts, però en una jugada desafortunada pel Pedreguer un jugador comet penal en tocar la pilota amb la mà. El triat per a tirar la pena màxima va ser Oriol que va avançar a l’equip d’Arturo Quirós. A partir d’aquest moment el partit passa a tenir més intensitat per part dels 2 equips de forma que s’arriba al descans amb el marcador de 2-1 a favor dels nostres. A l’inici de la segona part gràcies a una gran jugada ens tornem a avançar en el marcador posant, en aquest moment els jugadors de Pedreguer augmentaren moltíssim la intensitat i aconsegueixen remuntar el partit i posar el marcador a 3-3.

En aquest moment el partit es torna boig i comencem a veure ocasions per als dos equips sense parar, la sort en aquest cas cau a favor dels nostres, on en un córner llançat per Oriol un jugador del Pedreguer va fer un gol en pròpia porta. Aquest fet, va ser un colp pels jugadors de Pedreguer, mentre que els nostres van aprofitar per a marcar un altre gol i posar el resultat en 5-3. Els últims minuts el Pedreguer va pujar molt la intensitat generant moltes ocasions d’atac però la defensa d’Ondara va estar molt seria i no va deixar encaixar cap gol més acabant el partit 5-3.

Tot un partidàs per part dels 2 equips.

RESULTATS A ONDARA DE LES ELECCIONS GENERALS I AUTONÒMIQUES DEL 28A del 2019

Ondara, 29.04.19. Ondara va obtindre una participació en les Eleccions Generals celebrades ahir diumenge, 28 d’abril, d’un 78,10% amb un total de 3.702 votants. L’abstenció es va situar en el 21,90%, amb 1.038. Respecte als resultats de les eleccions generals, els resultats a Ondara són els següents:

NACIONALS

https://www.resultados.eleccionesgenerales19.es/Congreso/Total-nacional/Comunitat-Valenciana/Alicante/Ondara/5133/va

-PSOE: 976 (26,69%)

-PP: 683 (18,68%)

-Unides Podem-Esquerra Unida: 569 (15,56%)

-Compromís: 563 (15,40%)

-Ciudadanos: 497 (13,59%)

-VOX: 236 (6,45%)

-PACMA: 53 (1,45%)

-Partido Libertario: 18 (0,49%)

-Los Verdes Ecopacifistas Adelante: 14 (0,38%)

-Esquerra Republicana del País Valencià: 14 (0,38%)

-Partido Comunista de los Pueblos de España: 6 (0,16%)

-Recortes Cero-GV: 5 (0,14%)

Respecte a les Eleccions autonòmiques a Corts Valencianes, Ondara va obtindre ahir una participació d’un 77,68% amb un total de 3.682 votants. L’abstenció es va situar en el 22,32%, amb 1.058. Els resultats de les eleccions autonòmiques a Corts Valencianes a Ondara són els següents:

CORTS VALENCIANES

 https://resultats2019.gva.es/#/va/resultados/provincias/alicante-alacant/ondara

-Compromís: 1.019 (27,68%)

-PSOE: 836 (22,71%)

-PP: 676 (18,36%)

-Ciudadanos: 483 (13,12%)

-Unides Podem-Esquerra Unida: 256 (6,95%)

-VOX: 200 (5,43%)

-Partido Animalista contra el Maltrato Animal (PACMA): 50 (1,36%)

-Los Verdes Ecopacifistas Adelante: 19 (0,52%)

-Partido Comunista de los Pueblos de España: 15 (0,41%)

-Esquerra Republicana del País Valencià: 15 (0,41%)

-Tercera Edad en Acción: 9 (0,24%)

-República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu: 5 (0,14%)

-Actúa: 3 (0,08%)

-Alternativa Republicana: 3 (0,08%)

COMUNICAT POLICIA LOCAL ONDARA – SERVEI D’AJUDA A DOMICILI PER A ACUDIR A VOTAR AQUEST DIUMENGE 28 D’ABRIL 2019

La Policia Local d’Ondara informa que des de l’àrea de seguretat i emergències s’ha posat en marxa el servei d’ajuda a domicili per a poder votar aquest diumenge 28 d’abril de 2019, en les eleccions a Corts Generals i Corts Valencianes.

Les persones que tinguen dificultats per a desplaçar-se fins als col·legis electorals, poden posar-se en contacte amb la Policia Local d’Ondara en el telèfon 965766666 , i des del departament de seguretat es proporcionarà a les persones que ho necessiten ajuda i assistència per a acudir a votar durant tota la jornada del diumenge 28 d’abril, des de l’obertura al tancament dels col·legis electorals d’Ondara.

EL PLE ORDINARI DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA SERÀ EL DIMARTS 30 D’ABRIL A LES 14 HORES I EN L’ORDRE DEL DIA FIGURA EL SORTEIG DE MEMBRES DE LES MESES PER A LES ELECCIONS LOCALS I AL PARLAMENT EUROPEU 2019

Ondara, 25.04.19. L’Ajuntament d’Ondara celebrarà el dimarts 30 d’abril a les 14 hores la sessió plenària ordinària. El motiu de passar el dia, de l’últim dijous del mes a un dimarts, es deu a qüestions organitzatives, en tindre que celebrar també el sorteig dels membres de les meses electorals per a les Eleccions Locals i al Parlament Europeu del 26 de maig 2019.

ORDRE DEL DIA

1.- EXP. PLENS/2019/3. Aprovació de L’Acta anterior (1 d’abril de 2019).

2.- EXP. PLENS/2019/4. Decrets de l’Alcaldia Presidència. Donar compte.

3.- EXP 710/ 2019. URBANISME. Suspensió de llicències per a la instal·lació de cartells, tanques o suports publicitaris i anàlegs.

4.- EXP. 489/2019. MATÈRIA 3002. Subvencions Generalitat Valenciana. Conselleria ajudes destinades a voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals. Ratificació acord JGL de data 4 d’abril de 2019.

5.- EXP 722/2019. 2004 ELECCIONS. Sorteig membres Meses Eleccions Locals i Parlament Europeu 2019.

6.- EXP. PLENS/2019/4. Informes de l’Alcaldia Presidència.

7.- EXP. PLENS/2019/4. Precs i Preguntes.

RELACIÓ DE CANDIDATURES PRESENTADES EN LA CIRCUMSCRIPCIÓ ELECTORAL D’ONDARA PER A LES ELECCIONS LOCALS DEL 26 DE MAIG DE 2019

Ondara, 25.04.19. Ahir 24 d’abril van ser publicades en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOPA) la relació de les candidatures presentades per a les eleccions locals del 26 de maig de 2019 :

https://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2019/04/24_78/2019_004363.pdf

BOPA 24-4-19 candidatures26maig

En el cas de la circumscripció electoral d’Ondara, s’han presentat 4 candidatures, amb els següents integrants:

Candidatura núm.: 1. COMPROMÍS PER ONDARA: COMPROMÍS MUNICIPAL (COMPROMÍS MUNICIPAL)

1. MAR CHESA PEDROS

2. PERE JOSEP PICORNELL VIVES

3. RAQUEL LOPEZ DIAZ

4. ISABEL PICO NAVARRO

5. JOSEP MANEL GINER FERRANDO

6. ESTEFANIA ROVIRA MIRALLES

7. ANGELS GRIMALT VIVES

8. JOSE EMILIO PEREZ SOLER

9. SANDRA LOBATO ALMIÑANA

10. FRANCESC VICENT ORTUÑO GINESTAR

11. VERONICA CRESPO SENDRA

12. HERMENEGILD MARIA FEMENIA

13. ZEUS SERRANO SOLER

Suplents

1. JOSEPA GASQUET MONTANER

2. NURIA IÑARETA GRIMALT

Candidatura núm.: 2. PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL (P.S.O.E.)

1. JOSE RAMIRO PASTOR

2. RAQUEL MENGUAL BISQUERT

3. FRANCESC A. GINER CAMARO

4. MARIA DEL CARMEN VELAZQUEZ ROSADO

5. MIGUEL GOMIS SANCHO

6. MARIA DEL CARMEN BISQUERT GARCIA

7. JOAQUIM GAVILA ESQUERDO

8. SANDRA PEREZ HERNANDEZ

9. JAUME MORA CANO

10. ANDREA FRASES BOLUFER

11. PEDRO MARTINEZ CAPARROS

12. NEUS PUIGCERVER CANO

13. LLUNA RUIZ-OREJON MARTI

Suplents

1. ANGEL RUIZ-OREJÓN ROBLES

2. ANGELS VIVES MORELL

3. GINES RODRIGUEZ CABRERA

Candidatura núm.: 3. CIUDADANOS-PARTIDO DE LA CIUDADANIA (Cs)

1. FRANCISCO JUAN COSTA SOLER

2. ROCIO RIERA PEÑARRUBIA

3. RAFAEL EXPOSITO ESPADAS

4. MAGDALENA MIÑANA GARRIDO

5. EDELMIRO VILLAR SANCHO

6. FRANCISCA DALMAU SOLER

7. JOAN CARLES ALBERT GONZALEZ

8. NOELIA PIERA AREVALO

9. ARANCHA GISBERT BELANDO

10. YUIRY CHEBEYANK MATKIVSKIY

11. FRANCISCO BORJA VILLAR SANCHO

12. ADDIS ALVAREZ CARBALLO

13. MARIA NIEVES VILLASEÑOR GARCIA

Candidatura núm.: 4. PARTIDO POPULAR (P.P.)

1. ALEJANDRO HERNANDEZ GINER

2. NATALIA MATEU FEMENIA

3. JAUME FEMENIA RIBES

4. AURORA ORTS PASTOR

5. MATEO GINER CARRASCO

6. JOSE MIGUEL MARI ROMANS

7. CANDIDA JANE WRIGHT

8. ROSA MARIA CARDONA GAVILA

9. AMANDA GARCIA FAJARDO

10. AGUSTIN VAQUER PEREZ

11. COSME ORTOLA ALVAREZ

12. JOAQUINA LUCAS MARTINEZ

13. FRANCISCA MARGARITA PUIGCERVER GINESTAR

Suplents

1. INMACULADA LLAVADOR CISTERNES

A Ondara juguen les millors juvenils les finals de Raspall individual

Font: Federació de Pilota Valenciana * Text i foto FedPiVal *

20190418_110936

Demà dijous 25 d’abril es disputa la fase final Intermunicipal dels XXXVII Jocs Esportius de Raspall individual femení de categoria juvenil

A Ondara es mesuraran les quatre millors jugadores de Raspall individual d’aquesta temporada, serà aquest mateix dijous 25 d’abril, a partir de les 18 hores de la vesprada. En total jugaran 4 jugadores la fase final Intermunicipal en la categoria juvenil femenina, amb la presència d’algunes de les millors que són habituals en aquestes fases finals cada any degut al gran nivell que tenen i que van millorant amb el pas dels anys. Entre elles estan dos subcampiones de 2018, com són Nerea del CPV Moixent que va ser subcampiona en aquesta mateixa categoria i Erika del CPV l´Alqueria d´Asnar que va ser subcampiona en la categoria cadet la temporada passada. Elles són les dos principals favorites al títol, encara que no podran fiar-se ja que Cristina de Petrer, està en un excel·lent moment de forma i pot donar la sorpresa en aquesta fase final. També Lucia de l’IES Patraix de València, ha millorat molt en els últims mesos i vol estar entre les millors. Les altres categories dels XXXVII JECV de Raspall individual jugaran a partir de maig.

A l’Ajuntament d’Ondara es va presentar la fase final amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, la regidora d’esports d’Ondara, Mar Chesa i el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, juntament amb els entrenadors de l’escola municipal de pilota valenciana d’Ondara, Juanma Garrido i Néstor Portes. Ondara és una localitat bolcada amb l’esport i que aposta pel nostre esport autòcton potenciant l’escola municipal i esdeveniments de promoció de primer nivell, com les finals que es disputaran demà dijous, que seran les primeres de les que es jugaran durant els pròxims mesos com és habitual en aquesta localitat de la Marina Alta.

Font: Federació de Pilota Valenciana * Text i foto FedPiVal * 

EL II CAMPUS DE FUTBOL I FUTBOL SALA D’ONDARA SE CELEBRARÀ DEL 24 AL 29 DE JUNY 2019

Obertes les inscripcions a través de l’enllaç https://forms.gle/C8uxqdjph5iC1CDz7

Ondara, 24.04.19. El II Campus de Futbol i Futbol Sala d’Ondara se celebrarà del 24 al 29 de juny a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza i del Pavelló Municipal. El campus està organitzat per segon any consecutiu per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, l’empresa municipal PIMON i l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara, sota la coordinació de Vicent Moncho.

  • A l’enllaç següent està la presentació oficial:

https://spark.adobe.com/page/WU2MYZecOJeIK/ 

  • Les inscripcions es poden realitzar fins el 10 de juny a través del següent formulari:

https://forms.gle/C8uxqdjph5iC1CDz7

Informació del II Campus de Futbol i Futbol Sala d’Ondara:

HORARI: DE 9:00 FINS 19:30 DE DILLUNS A DIVENDRES

* DISSABTE 29 DE JUNY : De 10:00 a 11:30h – Activitats conjuntes pares i mares totes les categories. De 12:00 a 13:00h Claustre i dinar de convivència al Prado. En aquest 2019 introduïm un conjunt de noves iniciatives que seran tota una experiència pels participants.

Plantegem a les famílies i als seus fills l’oportunitat de realitzar un tipus d’oci diferent al que habitualment estan acostumats. És una altra manera de relacionar-se, de descobrir i experimentar, junt a jocs i pràctica d’activitats esportives relacionades amb el futbol.

El Campus és una oportunitat única per a tots els jugadors i jugadores de categories querubí, pre-benjamí, benjamí, aleví, infantil (nascuts des del 2005 fins al 2014), per adquirir nous coneixements tècnics i tàctics mitjançant la pràctica de futbol i futbol sala en grups reduïts amb atenció personalitzada.

No faltaran competicions, concursos, xarrades formatives, jocs recreatius , etc.

NOVETAT: OPCIÓ 24h

Enguany organitzem conjuntament amb el Campus de Bàsquet l’opció de realitzar un campus complet.

Els esportistes podran quedar-se a dormir de dilluns a dijous i continuar amb aquesta gran experiència.

Cada dia, després dels seus entrenaments les jugadores i jugadors continuaran la seua convivència en les instal·lacions de la Granja Escola Baladre, on participaran en activitats lúdiques i nocturnes organitzades pels monitors i monitores de la Granja, les quals seran abans i després de sopar i agafaran forces per continuar el següent dia de campus.

QUÈ INCLOU EL CAMPUS?

1 bossa d’esports, 2 equipaments d’entrenament, 2 samarretes tècniques i 1 baló de futbol.

Esmorzar, dinar, berenar i hidratació necessària.

Excursió al medi natural.

Segur de responsabilitat civil i d’accidents.

QUÈ CAL PORTAR?

Calçat adequat per a la pràctica d’esport.

Protecció solar, gorra, banyador, i tovalla.

Bossa d’higiene personal ( gel, xampú, raspall i pasta de dents)

PREUS

Mitja jornada (9:00 fins les 13:30): 80 euros

Jornada completa (9:00 fins les 19:30): 140 euros

Format 24 hores: 220 euros

INSCRIPCIONS OBERTES FINS EL 10 DE JUNY 2019

https://forms.gle/C8uxqdjph5iC1CDz7