L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONVOCA AJUDES AL TRANSPORT PER A ESTUDIANTS D’ENSENYANÇA REGLADA ELS ESTUDIS DE LA QUAL NO PUGUEN REALITZAR-SE A ONDARA

L’Ajuntament destina una partida de 5.000 euros en el pressupost municipal per a aquestes beques de transport per al curs 2017-2018

Ondara, 31.10.18. L’Ajuntament d’Ondara ha convocat per primera vegada ajudes de transport per als estudiants que cursen estudis fora del municipi, segons ha sigut acordat en la Junta de Govern Local celebrada ahir dimarts 30 d’octubre, tal com ha informat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. Les subvencions de transport van destinades als estudiants d’Ondara que hagen cursat estudis reglats d’ensenyança no obligatòria fora del propi municipi pertanyents al curs 2017/2018 (estudis universitaris, de batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà i superior). Unes beques que es podran sol·licitar presentant la documentació pertinent en el Registre de l’Ajuntament, en el termini de 15 dies des de la publicació d’aquesta convocatòria en el BOP.

Els estudiants que s’acullen a la dita convocatòria pública d’ajudes hauran de reunir diferents requisits: no superar els 30 anys d’edat; estar empadronat en el municipi d’Ondara amb antiguitat mínima d’1 any; demostrar que s’ha realitzat íntegrament el curs 2017/2018; justificar que no hi ha en la localitat el corresponent centre educatiu per a cursar els estudis; trobar-se els membres de la unitat familiar o el sol·licitant al corrent dels pagaments o obligacions tributàries; i, finalment, el nivell de renda de la unitat familiar a l’últim any actualitzat no ha de superar, dividida entre el nombre de membres que la integren, l’import corresponent a l’IPREM anual (6.454,03 euros). En les bases per a la concessió de les ajudes es detalla que en els criteris de valoració es tindrà en compte si es tracta de família nombrosa; família monoparental; si es té alguna discapacitat; també la distància entre el domicili familiar i el centre d’estudi, entre altres variables. No poden ser beneficiaris d’aquestes ajudes aquells que gaudisquen de beques o altres ajudes a l’estudi per a la mateixa finalitat. Així mateix, les beques regulades en aquestes bases són incompatibles amb altres ajudes que tinguen la mateixa finalitat.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 15 dies des de la publicació de la convocatòria en el BOP. Termini en què s’haurà de fer la sol·licitud i lliurar tota la documentació necessària en el Registre de l’Ajuntament d’Ondara. Les ajudes regulades mitjançant aquesta convocatòria se sol·licitaran mitjançant instància dirigida a l’Alcaldia d’Ondara i es presentaran en el Registre General de l’Ajuntament. Les normes reguladores es publicaran íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província d’’Alacant, en el tauler d’edictes de l’Ajuntament, i en la pàgina web oficial de l’Ajuntament d’Ondara, www.ondara.org.

El finançament d’aquestes ajudes es farà amb càrrec a l’aplicació pressupostària 48000.326 del pressupost de l’Ajuntament d’Ondara, amb una consignació màxima de 5.000 euros. Els estudiants universitaris, de batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà i superior podran sol·licitar la beca si realitzen estudis que no puguen cursar-se a Ondara. La Instrucció del procediment es durà a terme per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara (dirigida per Mar Chesa), que examinarà les sol·licituds. Realitzades les comprovacions, s’elevarà proposta perquè la Junta de Govern Local prove la concessió de l’ajuda corresponent, i el pagament als beneficiaris informats favorablement, prèvia fiscalització de l’expedient per la Intervenció Municipal.

LA CAMPANYA DE SERVEIS SOCIALS “LA QUARTA POTA” ARRIBA A ONDARA


btr

El dia 16 de novembre se celebrarà a Ondara la Jornada de portes obertes de la Massma

Ondara, 31.10.18. Què fa una cadira gegant a la plaça del Centre Social d’Ondara? “La quarta pota” és una campanya de divulgació promoguda per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb la que es pretén posar en valor als serveis socials municipals i als seus professionals, com a puntals fonamentals de l’estat del benestar, junt amb la sanitat, l’educació i el sistema de pensions. En el marc d’aquesta campanya, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mª Carmen Velázquez, ha anunciat l’organització d’una jornada de portes obertes, el divendres 16 de novembre de 2018, de 17:30 a 19:30 hores, per a donar a conèixer i presentar a la ciutadania d’Ondara i de la comarca, la labor que es realitza per part de la Massma (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta) a Ondara.

Per a donar difusió a aquesta campanya, s’ha instal·lat a la plaça del Centre Social d’Ondara una cadira gegant a qui li falta una pota; amb ella, es representa que els quatre pilars bàsics del benestar social són: sanitat, educació, pensions i serveis socials. Aquesta cadira amb tres potes simbolitza que moltes vegades ens falten alguns d’aquests pilars i entre tots hem d’aconseguir que no siga així, com recalca la responsable de l’àrea a Ondara, Mª Carmen Velázquez. La cadira romandrà unes quantes setmanes a la plaça del Centre Social d’Ondara anunciant aquesta campanya “La quarta pota”, que es farà amb motiu de tindre ací la cadira.

quarta pota (4)

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, han presentat aquest matí la Jornada de Portes Obertes que se celebrarà per part de la Massma al Centre Social d’Ondara, dins de la campanya de divulgació “La quarta pota”. La Jornada serà inaugurada per l’Alcalde, José Ramiro, el 16 de novembre a les 17:30 hores. L’objecte de la jornada és difondre i donar a conèixer el treball dels equips dels serveis socials i els programes que s’ofereixen des de la Massma, a més de transmetre la idea d’un nou model de serveis socials basat en el dret subjectiu i en la prevenció, i que forme part dels serveis essencials convertint-los en universals.

SINMA ONDARA COL·LOCA CONTENIDORS AERIS EN ELS CARRERS SANT JAUME I PINTOR SOROLLA PER A SUBSTITUIR ALS SOTERRATS

A causa de les avaries i les males olors, i amb l’objectiu d’evitar molèsties i millorar el servei de recollida de fem, s’ha procedit a la substitució de dues illes de contenidors soterrats dels carrers Dénia i Pintor Sorolla

Ondara, 30.10.18. El Regidor delegat de l’empresa municipal SINMA Ondara, Francesc Giner, ha informat que a causa dels problemes mecànics, d’avaries i de males olors d’algunes illes de contenidors soterrats, i amb l’objectiu d’evitar molèsties i millorar el servei de recollida de fem que es presta a la ciutadania d’Ondara, s’ha procedit a la substitució de dues illes de contenidors soterrats per altres contenidors aeris.

L’illa de contenidors soterrats del carrer Dénia cantó amb Sant Jaume s’ha substituït per una illa completa de contenidors de recollida selectiva en el carrer Sant Jaume, a uns metres de l’anterior, on s’han col·locat contenidors aeris per a depositar de forma selectiva el paper i cartó, plàstics, envasos metàl·lics i vidres, a més de residus orgànics.

01 - Retirada Carrer Dénia 101 - Retirada Carrer Dénia 2

01 - Retirada Carrer Dénia 301 - Retirada Pintor Sorolla 1

Les obres realitzades per la Brigada Municipal han englobat a més la delimitació de l’espai mitjançant senyalització horitzontal i l’habilitació d’un nou pas de vianants al carrer Sant Jaume per a accedir a aquesta nova zona de contenidors de forma directa i segura.

Nova ubicació 2Nova ubicació 1

D’altra banda, els contenidors soterrats de residus orgànics ubicats al carrer Pintor Sorolla (plaça de la Pilota) s’han substituït per altres aeris en la mateixa ubicació.

01 - Retirada Pintor Sorolla 201 - Retirada Pintor Sorolla 3

02 - Estat Contenidors Carrer Dénia 1 01 - Retirada Pintor Sorolla 4

Des de l’Ajuntament d’Ondara i des de l’empresa municipal SINMA es pretén, amb aquestes mesures, evitar les molèsties dels contenidors soterrats en aquests emplaçaments. Els motius per a la seua retirada són els problemes d’olors i abocaments líquids depositats en el fons dels contenidors soterrats, i els problemes amb els motors que realitzen l’elevació de la plataforma on es troben depositats els contenidors d’orgànic.

02 - Estat Contenidors Pintor Sorolla 102 - Estat Contenidors Carrer Dénia 3

Segons va explicar en l’últim ple el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, els contenidors soterrats d’Ondara estan obsolets pel seu sistema mecànic d’emmagatzematge i de buidatge; i això estava motivant situacions de males olors i contínues avaries. Per això, la seua substitució per altres contenidors aeris en aquests casos és la millor opció, com assegura Francesc Giner.

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 27 OCTUBRE

20181027_111543 20181027_112701 IMG-20181030-WA0006 IMG-20181030-WA0004

BENJAMÍ

CB Calp 15 – 27 EE Ondara

Aquest dissabte el benjamí es va pegar bona matinada per a anar a Calp a jugar. El segon partit d’aquest equip i el primer amb victòria. El partit va començar molt igualat però una bona defensa dels nostres va fer que l’adversari no ho tingueren fàcil a l’hora d’atacar i finalment aconseguint esta merescuda victòria.

Com ja vam dir la setmana passada, aquests xiquets van a donar guerra.

ALEVINS

ALEVÍ MASCULÍ A

EEM ONDARA 28 – 69 UPB GANDIA

El dissabte, l’aleví masculí va rebre al pavelló d’Ondara al complicat rival de Gandia. El partit com tots els d’aquesta volta es presentava complicat, ja que tots els equips als que s’enfrontaran presenten un gran nivell. No obstant, els nostres eixiren amb ganes de jugar bé i fer el seu joc. El partit va començar basat principalment amb transicions ràpides per part dels dos equips que es van igualar en el marcador. Llàstima que els nostres no pogueren aguantar aquest ritme durant tot el partit i degut a moltes errades defensives i falta de intensitat, l’equip visitant aconseguí una important avantatja en el marcador arribant al resultat final de 28 – 69. Animar als jugadors per a seguir treballant i aprenent d’aquests partits tan complicats.

ALEVÍ MASCULÍ B

EL VERGER 46 – 6 EEM ONDARA

Tercera jornada de l’alevi amb no massa bones sensacions. Aquesta vegada contra el poble veí, una derrota tot i que la pista i les condicions meteorològiques eren diferents al que estem acostumats, no és excusa per justificar el nostre joc que en cap moment va estar al nivell dels contrincants. No obstant, ja veiem alguns canvis positius en l’equip i seguirem treballant perque milloren diferents aspectes i detalls que són el que no ens permeten poder competir amb aquests equips més desarrotllats.

INFANTILS

INFANTIL MASCULÍ

EEM ONDARA 15 – 65 UPB GANDIA

Dissabte ens arribava el Gandia, favorit del grup, i més vegent l’alçada de tots els seus infantils molt superiors als nostres. Tot i això s’intentà no eixir amb por i dubtes sinó de lluitar tot el que es poguera per donar bona imatge i posar-ho el més difícil possible a l’equip rival. Tot i que el partit va estar dominat per l’equip visitant, hi hagué alguns quarts que es va poder competir de tu a tu amb ells, amb parcials igualtats i on fins el descans la diferència rondava els 20 punts. Ja en els últims tres quarts, els visitants apretaren més encara la seua defensa a tota pista que va fer que es perderen molts balons. A pesar del resultat, bona imatge de l’equip durant gran part del partit i on les pèrdues i el balanç defensiu, juntament amb la complicació dels rebots, va fer que s’endugueren la victòria. Bon esforç dels nostres que de segur que aquests partits serveixen per millorar en molts aspectes.

CADETS

CADET FEMENÍ

EEM ONDARA 58 – 26 UPB GANDIA B

Molt bon partit de les nostres xiques del cadet que van competir el passat diumenge en casa front al Gandia. Després del treball de la defensa pressionant durant tota la setmana, les cadets arribaren al partit agobiant a les rivals des del minut zero. Encara que al principi es van veure alguns desajustos defensius, males col·locacions i poca velocitat de reacció, conforme anava passant el temps les ondarenques es trobaven més còmodes i a partir de furtar dos balons i aconseguir 4 puntets fàcils, la cosa anava més fluïda tant en atac com en defensa.

Continuem treballant per a arribar a competir contra equips com el Dénia i quedar, encara que siga, segones de grup. Pròxim encontre en Alberic, que de segur ens donarà guerra.

CADET MASCULÍ

UPB GANDIA 79 – 39 EEM ONDARA

L’equip cadet es desplaçava diumenge de vesprada per jugar davant el que possiblement siga el favorit del grup. Els nostres van fer un gran partit, a pesar de la diferencia física evident entre ambdós equips. El primer quart va ser una mostra del que l’equip pot donar fins que aguanten les forces, quedant 26-23 i fent un gran joc però concedint massa cistelles al contraatac. El segon, l’equip local apretà en defensa i costà molt encistellar, només 3 punts, arribant al descans 42-26. Després del descans els nostres ho intentaren però el baixó físic, juntament amb la pujada d’intensitat de l’altre equip va fer que es perderen molts balons, podent canviar jugadors i que no es notara la baixada de nivell de l’equip. En canvi, els nostres la rotació de banqueta és molt més escassa. Ja a meitat de l’últim quart tancaren acta amb aquest resultat. Partit que demostra clarament que mentre el físic aguanta es pot competir davant tots però les segones parts dels partits ens penalitzen molt aquest aspecte, així com la profunditat de banqueta. Continuarem treballant per poder competir davant aquest rivals tan forts.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

LA TERRAZA CB.OLIVA 48 – 34 EEM ONDARA

El dissabte les nostres jugadores es desplaçaren fins la localitat d’Oliva per a disputar el seu partit de la jornada de lliga. El partit es presentava complicat ja que les nostres tan sols eren 6 jugadores degut al gran nombre de lesions que estan sofrint en aquest moments 4 de les altres jugadores. A pesar de açò, les nostres eixiren en una nova mentalitat de disfrutar a pesar de les males circumstancies de l’equip, i així ho van fer i a més amb un grandíssim joc per part de les nostres que estigueren en tot moment en el partit arribant al descans a tan sols 7 punts de diferencia en l’equip rival. En la segona part es va notar el baix nombre de jugadores i el físic va permetre a les d’Oliva allunyar-se en el marcador, no obstant les nostres continuaren fins al final amb molt bona actitud i amb bon joc, arribant al resultat final de 48-34. Felicitar a les jugadores per el gran treball i sacrifici realitzat, i que aquest es el camí a seguir per a continuar, principalment, disfrutant del basquet.

JUNIOR MASCULÍ:

EEM ONDARA 57 – 65 CD DON BOSCO VLCA

Els juniors de l´escola no jugaren un bon partit i els faltà continuïtat per endur-se la victòria front el Don Bosco de València. Jugaren excessivament individualistes i aquest fet mai porta bons resultats.

Un tercer quart molt dolent que es perdé per 8-19 li donà un avantatge de 35-50 als valencians a falta dels últims 10 minuts. Els d´Ondara ho intentaren però quan es depèn tan a sovint de l´orgull i de les remuntades no sempre s´aconsegueixen.

Esperem que es millore el joc per a no haver d’apel·lar a l´heroica en tots els partits.

Jugaren i anotaren: Jordi, Arnau, Pere (9), David (5), Pau (6), Joan (2), Adrian (9), Rubén (7), Héctor (12), Sergi (5) i Nicola.

ONDARA VA CELEBRAR EL CAP DE SETMANA LES INTERESSANTS JORNADES DE PATRIMONI I HISTÒRIA AMB PROPOSTES I ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Patrimoni d’Ondara va comptar amb contacontes; tallers de pintura prehistòrica, una conferència sobre art prehistòric a Ondara, i amb un viatge per a visitar el MARQ ahir diumenge en què van participar mig centenar de persones

marq visita (2)dav

Ondara, 29.10.18. Les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara, organitzades per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara (que dirigeix Raquel López), es van celebrar amb una alta participació de la ciutadania aquest passat cap de setmana, el dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre. Les jornades de Patrimoni i Història d’Ondara van comptar amb activitats per a tots els públics; el dissabte, un conta contes especial relacionat amb l’art rupestre; tallers de pintura prehistòrica, una conferència sobre l’art rupestre prehistòric a Ondara, i el diumenge, un viatge per a visitar el MARQ i les seues exposicions d’art prehistòric. La Regidora de Patrimoni, Raquel López, ha valorat molt positivament la celebració d’aquesta iniciativa per a la difusió del patrimoni, i ha avançat la intenció del seu departament de donar-li continuïtat en el temps amb noves edicions de les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara, donada la satisfacció general dels assistents.

jornades patrimon activitats infantils (1)jornades patrimon activitats infantils (2)

El programa de les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara va començar el dissabte al matí amb un conta contes d’art rupestre a càrrec de l’arqueòleg Jordan Labios a la Casa de Cultura, que va estar basat en els llibres “El Misteri de la Cova” (sobre el paleolític superior) i “Epi i Nea, la Trobada de dos mons” (sobre la revolució neolítica). Es tracta de dues obres didàctiques del Museu de Prehistòria de València amb les que es va aconseguir acostar la cultura i el patrimoni als més menuts i menudes, que van gaudir molt amb aquesta interessant proposta lúdica i educativa. A continuació, els xiquets i xiquetes participants van realitzar tallers de pintura prehistòrica i sílex per a conèixer la prehistòria, i van poder conèixer objectes de l’època.

jornades patrimon activitats infantils (3)jornades patrimon activitats infantils (4)

jornades patrimon activitats infantils (5)jornades patrimon activitats infantils (6) jornades patrimon activitats infantils (7)jornades patrimon activitats infantils (8)

A la vesprada, la Casa de Cultura va acollir, amb una alta assistència de públic, la conferència “L’art rupestre prehistòric a Ondara. Context artístic i cultural”, a càrrec de Virginia Barciela, professora ajudant – Doctora de la Universitat d’Alacant, àrea de Prehistòria. En aquesta conferència, Virginia Barciela, la professora que va fer la troballa de l’Ídol Oculat d’Ondara, va oferir detalls sobre aquest descobriment i sobre altres mostres d’art prehistòric en la zona. Cal recordar que en 2014, es va realitzar la troballa d’aquesta pintura prehistòrica a la Serra de Segària: l’Ídol Oculat. La dita pintura, de 2 centímetres, va ser descoberta, calcada i catalogada per Virginia Barciela, qui va explicar als presents el descobriment, però sense desvelar la ubicació exacta per a evitar que el lloc patisca espolis.

conferencia (1)conferencia (2)

davdav

I el diumenge 28 d’octubre es va efectuar una visita, guiada per l’arquitecte Josep Ahuir, al MARQ (Museu Arqueològic Provincial Alacant). En aquesta visita es va passar la jornada a Alacant, coneixent les interessants exposicions prehistòriques del MARQ. Mig centenar de persones d’Ondara van participar en aquest viatge, que va estar subvencionat per la Regidoria de Patrimoni. Allí van gaudir també d’un dinar de germanor.

marq (2)marq (3)

EXPOS RUPESTRE (1) EXPOS RUPESTRE (2)

marq (1)marq visita (1)

dinar diumenge mde

L’ESCOLA MUNICIPAL DE GIMNÀSTICA RÍTMICA D’ONDARA COMPTA AQUEST CURS 2018-2019 AMB 125 INTEGRANTS

 

El divendres va tindre lloc la presentació dels equips de l’escola de gimnàstica rítmica al pavelló municipal

escola ondara (1)

Ondara, 29.10.18. Divendres passat 26 d’octubre va ser presentada oficialment l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara temporada 2018-2019; una escola que compta aquest nou curs amb 125 participants en les diferents categories: 8 en babys, 21 en prebenjamí, 25 en benjamí, 31 en aleví, 22 en infantil, 15 en cadet i 2 en categoria juvenil. La presentació va tindre lloc al Pavelló Municipal, en un acte organitzat per la Regidoria d’Esports d’Ondara, i celebrat en presència de les famílies, que va comptar amb la presència de la Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa.

entrenadores i regidoraequips escola ondara (1) equips escola ondara (2)equips escola ondara (3) equips escola ondara (5)equips escola ondara (8) equips escola ondara (10)equips escola ondara (11)

L’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica està coordinada per Alicia Ivars i compta amb Irene Esteve, Natalia Cholbi, Sandra Gamero i Alba Fornés com entrenadores.

La presentació de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara va començar amb vistoses exhibicions, entre elles les de les alumnes del conjunt aleví, que recentment s’han proclamat campiones en la primera fase provincial de la Lliga Interclub; el cadet de Xàbia, que participarà al campionat d’Espanya i on hi ha 3 alumnes procedents de l’Escola d’Ondara; i Isabel Cano, de nivell nacional, subcampiona provincial i també procedent de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara.

Després de les exhibicions, van ser presentats tots/totes els/les integrants de l’escola, des dels més menuts als més majors. Cal destacar que enguany l’escola de gimnàstica d’Ondara compta amb 4 xiquets més, dos en categoria baby i altres dos en aleví. La Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa, els ha desitjat molta sort a tots i totes aquesta temporada, i que gaudisquen practicant aquest esport. A més, ha agraït a les famílies la seua confiança en les Escoles Esportives Municipals d’Ondara.

Més fotos presentació:

Rhttps://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2085479908138773&__tn__=-UC-R

COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – TOTS SANTS 1 NOVEMBRE 2018

La Policia Local d’Ondara informa que el dijous dia 1 de novembre de 2018, a partir de les 7:00 hores, estarà prohibit l’estacionament en l’últim tram del carrer Dénia direcció al cementeri.

A partir de les 10:00 hores, fins a les 18:00 hores, estarà tallat el camí Alfatares direcció a Ondara a l’altura de la bifurcació, quedant només l’accés al cementeri des del carrer Dénia.

Només s’autoritzarà el pas als veïns que residisquen a la zona.

Es prega respecten la senyalització

Disculpen les molèsties

TORNEN A IMPARTIR-SE ELS TALLERS COEDUCATIUS PER A L’ALUMNAT DEL CEIP SANCHIS GUARNER

tallers coeducacio (1) tallers coeducacio (2)

S’impartiran a 220 alumnes de 1r, 2n i 3r de primària amb l’objectiu de trencar amb els estereotips de gènere i educar en igualtat

Ondara, 26.10.18. La Regidora d’Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual, ha informat que ja han començat a impartir-se els tallers coeducatius al CEIP Sanchis Guarner, impartits per l’observatori d’Igualtat de la Uned, a través de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara.

Es tracta del tercer any consecutiu en què la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, a iniciativa de la Comissió d’Igualtat, ofereix aquests tallers per a l’alumnat. Aquests tallers s’estan realitzant en horari lectiu per a un total de 220 alumnes, dels cursos de 1r, 2n i 3r de primària del Sanchis Guarner.

Segons ha avançat Raquel Mengual, aquests tallers tenen molt bon resultat i són molt eficaços per a avançar en l’àmbit de l’educació en la igualtat i per a trencar amb els estereotips sexistes en àmbits com el professional, per exemple.

Aquests tallers són una ferramenta de suport als centres educatius en promoció de la Igualtat entre xiquetes i xiquets. La finalitat és contribuir a la igualtat real entre xiquets i xiquetes. La realització de dinàmiques coeducatives i de foment de la Igualtat és imprescindible per a potenciar una actitud crítica des de la infància. Els objectius d’aquests tallers són entendre la coeducació com a part de la nostra vida, en igualtat de drets i oportunitats; valorar els jocs i joguets que desenvolupen actituds que potencien els valors en les relacions d’igualtat i respecte a les diferències; i dotar l’alumnat de les ferramentes necessàries perquè siguen capaços de detectar per si mateixos prejuís i estereotips de gènere en qualsevol context.

LES PERSONES MAJORS QUE REALITZEN EL CURS DE MEMÒRIA – MENT ACTIVA D’ONDARA COMENCEN EL PROGRAMA DE VOLUNTARIAT A L’INSTITUT

Ondara, 26.10.18. Ahir dijous 25 d’octubre va començar a dur-se a terme de nou el programa de voluntariat que alguns dels participants del taller de memòria-ment activa (impartit per l’Ajuntament d’Ondara) realitzaran al llarg del curs a l’IES Xebic d’Ondara.

aulas majors ies (1)aulas majors ies (2)

Aquest mes d’octubre ha començat a impartir-se el taller de memòria-ment activa, que està impartit per Tere Fullana al Centre Social d’Ondara els dimarts i els divendres. Alguns dels participants en aquest taller, igual que en curs passat, formen part del programa de voluntariat a l’IES Xebic d’Ondara. El començament del programa a l’IES va comptar ahir amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro i la Regidora d’Atenció Social, Mª Carmen Velázquez. A través d’aquest programa, les persones voluntàries participen en grups interactius a l’institut, socialitzant, compartint activitats amb els alumnes, i mostrant-los com treballar en grup. És el tercer any consecutiu en què es desenvolupa aquest programa de voluntariat de persones majors a l’institut, la resposta del qual és molt positiva a nivell social, tant per als alumnes de l’institut com per als voluntaris, que es consoliden en la seua gran validesa per a la societat.

aulas majors ies (3) aulas majors ies (4)

aulas majors ies (5) aulas majors ies (6)

Des de l’Ajuntament d’Ondara es valora de forma molt positiva els diversos cursos i activitats en grup, dirigits a les persones majors, que s’imparteixen al Centre Social durant aquesta temporada, amb la finalitat de millorar l’estimulació cognitiva, l’activitat física o les habilitats manuals de les persones majors; unes propostes que serveixen al mateix temps com a activitat lúdica i com a teràpia.

L’ALUMNAT DEL PFQB D’ONDARA REALITZA EL CURS PER A OBTINDRE EL CARNET DE MANIPULADOR D’ALIMENTS

Carnet manipulació aliments 2018-2019

 

Ondara, 26.10.18. El Programa Formatiu de Qualificació Bàsica en Ocupació Domèstica que imparteix l’Ajuntament d’Ondara durant el curs 2018-2019 va iniciar les classes el passat 20 de setembre amb 13 alumnes.

Hui divendres 26 d’octubre, Consuelo Leyda, dietista i nutricionista del Centre dietètic i nutricional de Gata, ha impartit a l’alumnat el curs de Manipulació d’Aliments, perquè l’alumnat tinga els coneixements bàsics per poder realitzar els mòduls de formació específica relacionats amb productes culinaris i la posterior Formació en centres de treball que realitzaran el tercer trimestre en empreses relacionades en l’alimentació, com són restaurants, bars, hotels i residències.