LA POLICIA LOCAL D’ONDARA S’INTEGRA EN LA PLATAFORMA TECNOLÒGICA DEL 112 COMUNITAT VALENCIANA

Ondara, 20.07.18. Des d’ahir dijous 19 de juliol, la Policia Local d’Ondara està ja integrada en el sistema “112 Comunitat Valenciana”. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, han explicat que dins del pla de modernització del servei policial dissenyat fa dos anys, la Policia Local ha completat aquesta setmana la seua integració en el sistema “112 Comunitat Valenciana”, sent ja 122 les agències que s’encarreguen de gestionar la seguretat i emergències amb una mateixa plataforma tecnològica, denominada CoordCom, que permet respondre de manera ràpida i eficaç davant de qualsevol emergència.

ondara 112

La plantilla de la Policia Local d’Ondara va rebre ahir la formació corresponent al sistema 112 per part dels tècnics de la Generalitat Valenciana, posant-se en marxa el servei a Ondara des de les 12:00 hores d’ahir dijous. L’Alcalde, José Ramiro, ha ressaltat que després de quasi any i mig de treball, s’ha aconseguit que la Policia Local d’Ondara “compte amb una ferramenta eficaç i ràpida per a donar millor resposta, en cas de produir-se qualsevol emergència, als ciutadans de la nostra població”.

formacio (1)formacio (2)

La plataforma del sistema “112 Comunitat Valenciana” incorpora les millors ferramentes que ofereix la tecnologia actual, inclou a la majoria dels serveis operatius amb competència i jurisdicció a la Comunitat Valencianament i actualment està gestionant més de tres milions de telefonades anuals. A més de donar el suport tecnològic per a l’atenció de les telefonades de la ciutadania davant d’una emergència, a la Comunitat Valenciana s’ha implantat un model d’integració multi- agència que permet millorar la resposta global de tots els serveis que intervenen, tant d’emergència com de seguretat. L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) té, entre les seues funcions, l’atenció del telèfon d’emergències europeu 1·1·2 en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, constituint-se aquest en la principal porta d’entrada de ciutadans i ciutadanes als serveis d’emergència públics: seguretat, sanitaris, de salvament o extinció.

L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONTRACTA DURANT 1 ANY A 7 JOVES MENORS DE 30 ANYS GRÀCIES A LA SUBVENCIÓ DE 128.000 EUROS EN EL MARC DEL SISTEMA DE GARANTIA JUVENIL

El proper dilluns 23 de juliol començaran a treballar per a l’Ajuntament

Ondara, 20.07.18. La Regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de l’ADL-AFIC d’Ondara, ha gestionat i aconseguit la concessió d’ajudes de la Generalitat Valenciana – Servef per 128.222 euros que seran destinats a la contractació de set joves menors de 30 anys (dins dels programes del Sistema de Garantia Juvenil EMCUJU i EMPUJU), per a prestar els seus serveis en les instal·lacions i dependències municipals d’Ondara durant un any. Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Ondara, amb la presència de l’Alcalde d’Ondara i responsable de les àrees d’Ocupació i Promoció Econòmica, José Ramiro; i de la Regidora de Personal i d’Hisenda, Raquel López, la reunió organitzativa amb les set persones que han sigut seleccionades pel Servef per a cobrir els llocs de treball per als quals s’ha concedit la subvenció, atès que el proper dilluns 23 de juliol començaran a treballar a Ondara, amb un contracte de 12 mesos de duració.

presentacio joves empuju emcuju

La Generalitat Valenciana, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil (programes Emcuju i Empuju 2018) ha concedit dos tipus d’ajudes. Es tracta d’una acció cofinançada per la Unió Europea mitjançant el Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. D’una banda, s’ha concedit una subvenció de 77.222,30 euros (programa Emcuju) per a la contractació durant 12 mesos de quatre persones menors de 30 anys, amb qualificació i inscrites al Sistema de Garantia Juvenil. L’ajuda és per a contractar 4 persones amb les titulacions següents: Graduat en Dret com a tècnic de gestió – contractació, Graduat en Negocis Internacionals com a Tècnic de gestió econòmica, Arquitecte per a l’Oficina Tècnica i Auxiliar administratiu que té el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa.

D’altra banda, s’ha concedit una subvenció de 51.555,24 euros (programa Empuju) per a la contractació durant 12 mesos de tres joves menors de 30 anys inscrits al Sistema de Garantia Juvenil, i l’Ajuntament contractarà un Tècnic de Joventut, un peó d’obra i un peó de jardineria. Les set persones contractades començaran el dilluns 23 de juliol i tindran contracte durant 1 any.

MÉS LAVABOS PORTÀTILS DURANT LES FESTES DE SANT JAUME

L’Equip de Govern arreplega el prec del PP en el ple i instal·larà més lavabos públics, encara que s’insisteix a demanar un comportament cívic als assistents als festejos per a evitar la problemàtica d’anys anteriors

Ondara, 20.07.18. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 19 de juliol el ple ordinari corresponent al mes de juliol (que es va avançar una setmana amb motiu de la celebració de les Festes de Sant Jaume). Els dos punts pendents d’aprovació en l’ordre del dia van ser aprovats per unanimitat de tots els grups polítics, Equip de Govern PSPV-Compromís i PP. El primer va ser la modificació de l’ordenança municipal de circulació, per a incloure la regulació d’una targeta municipal “provisional” d’estacionament per a persones discapacitades que només tindrà validesa dins del terme municipal d’Ondara, i que s’estèn a casos d’incapacitat temporal (a causa d’accidents, operacions, etc) que suposen limitacions de la mobilitat. Aquesta targeta es tramitarà per la Treballadora Social d’Ondara , una vegada l’ordenança siga aprovada de forma definitiva en la següent sessió plenària.

ple juliol (2)

D’altra banda, en el ple es va aprovar, també per unanimitat, una modificació de crèdits per a reajustar partides econòmiques, com va explicar la Regidora d’Hisenda, Raquel López. El PP va votar a favor, segons va indicar el seu portaveu, Isidro Catalán, perquè era per a dotar a partides com el taller d’ocupació o l’aportació per als bombers.

ple juliol (3) ple juliol (4)

En l’apartat de precs i preguntes, des del PP, Isidro Catalán va formular el prec que hi haja més control i s’incremente el nombre de lavabos públics per a aquestes Festes Populars de Sant Jaume. Segons va recalcar, en festes hi ha llocs com el carrer Nacions Sense Estat, o el principi del carrer Verger, que són utilitzat per alguns per a fer les seues necessitats en ple carrer, a pesar dels vàters portàtils que col·loca l’Ajuntament. Tant l’Alcalde, José Ramiro, com la Regidora de Festes, MªCarmen Velázquez, van recalcar que enguany s’han posat altres dos vàters portàtils més en la 0-30, i van coincidir en assenyalar el comportament incívic d’algunes persones, entrant en qüestions d’educació i de respecte, atès que malgrat tindre lavabos portàtils, (que es vénen a sumar als lavabos de la plaça de bous o del Prado), algunes persones fan gala d’una gran falta d’educació i civisme, i embruten carrers i espais públics; inclús alguns portals. En tot cas, des de l’Equip de Govern es va atendre el prec del PP, i l’Alcalde va assegurar que s’incrementaria el nombre de lavabos portàtils en la zona sol·licitada.

ple juliol (1)

L’Alcalde, José Ramiro, va aprofitar per a reclamar a la ciutadania un comportament cívic també en el parc Tossals, el final de la primera fase del qual ja ha sigut signat. Ha recordat que el parc “és per a les persones” i ha fet una crida al comportament cívic de tots i totes quan passegen amb el parc amb les seues mascotes, recordant la necessitat de retirar els excrements per a mantenir neta una àrea que és per al gaudi de tota la ciutadania.

SINMA ONDARA INFORMA SOBRE EL SERVEI DE RECOLLIDA DE FEM I NETEJA VIÀRIA DURANT LA SETMANA DE FESTES DE SANT JAUME 2018

MAPA recollida sant jaume

Des de l’empresa municipal SINMA, encarregada del servei de recollida de fem i neteja viària d’Ondara, s’informa que amb motiu de les Festes Populars de Sant Jaume 2018, el servei de recollida de fem es realitzarà a partir de les 5 hores, tots els dies de la setmana de Sant Jaume, des del dissabte 21 de juliol fins al diumenge 29 de juliol de 2018. També s’efectuarà durant tota la setmana de festes la neteja viària. A més a més, s’ha reforçat amb contenidors orgànics, de vidre, de plàstic i de cartó (illa completa de contenidors de recollida selectiva) cadascuna de les zones on hi ha garitos (Prado, Ronda Generalitat, Doctor Barraquer, Pintor Segrelles i Carlos Arniches).

Es prega a la població que depositen el fem dins dels contenidors, a partir de les 20 hores, i no abans per a evitar males olors.

contenidors sant jaume (1)

contenidors sant jaume (2) contenidors sant jaume (3)

També s’informa que durant la setmana de Sant Jaume, l’horari del punt de recollida ubicat al carrer Tomás Edison serà de 9 a 13 hores excepte el dijous 26 de juliol (Santa Anna) que romandrà tancat.

A més, des de SINMA volen aconseguir la implicació i conscienciació de totes les persones que participen en aquesta Festa, i per això es facilitarà a partir d’avui 19 de juliol, a cada penya, un kit de material vinculat amb el reciclatge, per a afavorir la conscienciació amb la correcta gestió dels residus generats (es facilitarà: bosses de ràfia de recollida selectiva (grogues i blaves); material informatiu sobre bones pràctiques de reciclatge, i un mapa amb la ubicació dels contenidors, els horaris establits per a la recollida, i altra informació rellevant).

ONDARA HABILITA UN NOU APARCAMENT AMB 140 PLACES EN L’EIXIDA CAP AL VERGER

L’Ajuntament recorda els aparcaments públics disponibles per als usuaris de cara a les Festes Populars de Sant Jaume

PARQUING-SANT-JAUME-2018

Ondara, 18.07.18. L’Ajuntament d’Ondara posa en marxa aquesta setmana una nova zona d’aparcament públic i gratuït amb capacitat per a 140 vehicles en l’entrada nord al nucli urbà. L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de les Regidories d’Urbanisme i de Via Pública (coordinades respectivament per Francesc Giner i Pere Picornell), ha signat, amb els propietaris dels terrenys, un conveni de cessió d’ús de la parcel·la per a l’aparcament de vehicles. Es tracta de la parcel·la situada a mà esquerra en la rotonda de l’eixida nord del nucli urbà cap al Verger. Està just en la primera rotonda, que fa d’intersecció amb el camí La Mar. Els seus propietaris l’han cedit a l’Ajuntament durant un període d’1 any (prorrogable) per a ser utilitzada com a aparcament. En total, disposa de 140 places d’aparcament.

La parcel·la del nou aparcament ja està neta, i des de l’Ajuntament s’han realitzat una sèrie d’actuacions per a condicionar-la com a zona d’estacionament; adaptant les voreres per a les zones d’entrada i d’eixida dels vehicles, col·locant la corresponent senyalització i instal·lant papereres. Les obres realitzades permetran la utilització d’aquest nou aparcament en aquestes dates de gran afluència, com són les Festes Populars de Sant Jaume, que comencen aquest divendres 20 de juliol. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha fet una crida a la ciutadania per a fer un ús responsable del nou aparcament públic.

A més, i de cara a les Festes Populars de Sant Jaume, l’Ajuntament d’Ondara ha recordat els altres aparcaments públics gratuïts existents al municipi. Al final del carrer Doctor Barraquer (després de l’encreuament amb el carrer Blasco Ibáñez) es va habilitar fa dues setmanes un nou aparcament amb capacitat per a 40 vehicles. També estan els dos aparcaments de l’Avinguda Doctor Fleming, en l’eixida cap al Verger a mà dreta, (passat el MasyMas) amb 450 places; altres dos amb capacitat per a 130 vehicles a un costat i a l’altre de l’Avinguda Adolfo Suárez (la circumval·lació urbana que va des de la rotonda del Xopar fins al pont del Verger); a més dels aparcaments urbans; un amb 50 places al carrer Picasso, i un altre amb 80 places a la Ronda Generalitat (final de la O-30). A aquestes places cal sumar les de l’aparcament de la piscina i pavelló, amb capacitat per a altres 80 vehicles.

ONDARA REGULARÀ UNA TARGETA MUNICIPAL PROVISIONAL D’ESTACIONAMENT PER A PERSONES DISCAPACITADES

Només tindrà validesa en el terme municipal i solucionarà els problemes causats als usuaris en la demora del reconeixement de la situació de discapacitat

Ondara, 18.07.18. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 19 de juliol el ple ordinari corresponent al mes de juliol (que s’avança una setmana amb motiu de la celebració de les Festes de Sant Jaume). En l’ordre del dia figura la modificació de l’ordenança municipal de circulació, per a incloure la regulació d’una targeta municipal “provisional” d’estacionament per a persones discapacitades.

Segons ha explicat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, s’ha considerat la necessitat de procedir a la modificació de l’ordenança perquè la demora de Conselleria en emetre les corresponents resolucions de reconeixement de la situació de discapacitat està generant enormes problemes, ja que les persones que necessiten urgentment una targeta de discapacitat no poden sol·licitar-la fins que han obtingut, prèviament, tal reconeixement. Això comporta que els possibles beneficiaris no puguen fer ús efectiu de les places d’estacionament que tenen reservades per a ells, fins que no compten amb tota la documentació. Per a evitar els perjudicis d’aquesta demora, es proposa aprovar i regular una targeta municipal “provisional” d’estacionament, que només tindrà validesa dins del terme municipal d’Ondara. A més, aquesta targeta s’estèn a casos d’incapacitat temporal (degut a accidents, operacions, etc) que suposen limitacions de la mobilitat.

La modificació es referix a l’Art.27 de l’ordenança municipal de circulació, en l’apartat referit a la targeta de discapacitats. S’inclou una disposició en què s’indica que excepcionalment, es podrà concedir una targeta d’estacionament de caràcter provisional a aquelles persones que, havent sol·licitat i estant pendent la resolució de reconeixement de la situació de discapacitat i mobilitat reduïda, acrediten discapacitat greu amb grans problemes de mobilitat, que es justifiquen amb un informe de metge especialista. També podran sol·licitar aquesta targeta d’estacionament provisional les persones que tinguen un problema temporal i greu d’incapacitat que supose greus problemes de mobilitat; aquesta situació es justificarà amb informe mèdic, i la seua duració serà conforme al temps estimat de recuperació.

Aquesta modificació serà un dels punts que seran portats a aprovació en el ple ordinari d’aquest dijous 19 de juliol. L’altre punt és una modificació de crèdits amb què, entre altres partides, s’incrementa la dotació de reparacions i manteniment del Centre Social amb 6.600 euros més (per a les labors de pintura realitzades a l’edifici), i es redueixen 2.000 euros dels interessos que paga l’Ajuntament de préstec a entitats financeres, entre altres modificacions i reajustaments de partides econòmiques.

BASES GRAN PRIX SANT JAUME 2018 (se celebrarà el diumenge 22 de juliol a les 00.00 hores)

GRAN-PRIX BASES GRAND PRIX 2018

El Gran Prix se celebrarà el diumenge 22 de juliol a les 00.00 hores a la Plaça de Bous d’Ondara.

Divertida competició per equips composta per diferents proves esportives en les quals els/les participants hauran de travessar tots els obstacles mostrant la   seva força, habilitat i destresa.   

1. Cada equip estarà format entre 4 i 6 integrants . 

2. Podran participar totes les penyes i quintades d’Ondara persones majors de  16 anys . 

3. La gimcana està dissenyada en forma de relleus . 

4. Caldrà respectar els torns. 

5. Cada equip s’ha d’anar diferenciat amb un equipament igual o disfressa. 

6. Qualsevol mal gest/agressió cap a l’organització o resta de participants serà  motiu de desqualificació de l’equip. 

7. Presentar-se 15 minuts abans que inicie l’espectacle. 

8. Escollir un nom/ eslògan per a la presentació de l’equip participant. 

Hi haurà dos premis , un a l’equip que complete el circuit en el menor  temps i un altre a la millor disfressa .    Podeu realitzar la vostra inscripció fins el divendres 20 de juliol 2018 a la direcció web: https://goo.gl/forms/0bA0SubGkFZHnaBW2 , a la web de la Veu d’Ondara i a les xarxes socials. O bé acudir a la Casa Cultura i emplenar el formulari allí mateix. 

RECORDEU: DEMÀ 18 DE JULIOL, ÚLTIM DIA PER FER LA RESERVA DE TIQUETS PER A LA NIT DE GERMANOR DE SANT JAUME 2018

FestaDeGermanor2018  germanor 2018

NIT DE GERMANOR SANT JAUME – DILLUNS 23 JULIOL 2018

La Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara recorda que aquest dimecres 18 de juliol és l’últim dia per a reservar taules i cadires per a la Nit de Germanor, i també per a reservar el menú del sopar.

Enguany se celebra la Nit de Germanor de Sant Jaume 2018 el dilluns 23 de juliol a l’Avinguda Doctor Fleming. Comptarà amb música en directe, animació infantil, i servei de distribució dels tiquets de beguda.

La Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara posarà les taules i cadires per al sopar.

Fins el 18 de juliol hauràs d’anar a la Casa de Cultura si:

– Vols reservar el menú Germanor2018 al preu de 10 euros.

– Vols recollir dos tiquets gratuïts de beguda si et quedes a sopar (cervesa, refresc o aigua), demanes o no el sopar de menú.

El sopar estarà amenitzat per la Xaranga TOCA`T UN OU.

Revetlles a càrrec de:

-Escenari Zona Sènior (junt a la Plaça País Valencià). Actuació de ROSANA

– Escenari Zona General (junt a la Plaça de Bous). Actuació del grup LA TERRASSETA DE PREIXENS, DJ MONTANER.

Regidoria de Festes i Tradicions – Ajuntament d’Ondara

germanor 3

500 PERSONES VAN ASSISTIR AL CONCERT SOLIDARI DE TEXAS MOSAIX EN LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA

concert solidari (1)concert solidari (2) concert solidari (3)concert solidari (4)

Ondara, 16.07.18. El passat 3 de juliol, la plaça de bous d’Ondara va ser l’escenari de l’espectacular concert solidari del grup nord-americà Texas Mosaix, famós per interpretar versions de Disney així com per cançons de rock, gospel, country i jazz. Texas Mosaix (banda formada per 31 membres, incloent-hi instruments de vent) va interpretar cançons de diversos estils. Va ser una actuació solidària l’objectiu de la qual era arreplegar menjar per a les persones necessitades. L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, la Fundació Pastor Cabrera, i Extiende Tu Mano, Menjador Social de Dénia.

concert solidari (5) concert solidari (6)

Les persones assistents (unes 500) van gaudir d’una magnífica actuació i van contribuir amb la seua presència en aquest esdeveniment solidari; l’entrada era gratuïta, i els assistents portaven un quilogram de menjar cadascú. Tot el menjar es destinarà a les persones necessitades d’Ondara.

Des de l’organització, la Fundació Pastor Cabrera ha volgut agrair a l’Ajuntament d’Ondara la col·laboració i suport rebut; i l’Ajuntament d’Ondara ha agraït als impulsors del concert, la Fundació Pastor Cabrera i Extiende Tu Mano, la celebració d’aquesta iniciativa solidària.

ELS XIQUETS I XIQUETES DE LES ESCOLES D’ESTIU D’ONDARA 2018 APRENEN A RECICLAR AMB EL PROGRAMA “RECICLANT AMB ELS 5 SENTITS”

 

Ondara, 16.07.18. Dins de les activitats de les Escoles d’Estiu 2018 que organitza la Regidoria d’Educació i Esports de l’Ajuntament d’Ondara per mitjà de l’empresa municipal PIMON, s’han programat en els últims dies uns tallers d’educació ambiental. Aquests tallers formen part d’un programa anomenat “Reciclando con los 5 sentidos” que té com a objectiu la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre el reciclatge, la relació amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa es duu a terme de manera conjunta entre la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i els diferents gestors autoritzats de reciclatge de residus.

1 - Educativa 5 Sentidos 2018

Hui dilluns 16 de juliol s’han realitzat activitats a l’Escola Multiesportiva, (que té lloc a les instal·lacions del pavelló i la piscina municipal), i el passat divendres 6 de juliol, els monitors de la campanya de conscienciació van acudir al Col·legi Sanchis Guarner, on es troben els xiquets i xiquetes de l’Escola Educativa.


2 - Multiesportiva 5 Sentidos 2018 1 - Multiesportiva 5 Sentidos 2018

3 - Multiesportiva 5 Sentidos 2018 4 - Multiesportiva 5 Sentidos 2018

La programació d’ aquesta activitat ha estat coordinada a través de l’empresa municipal SINMA, en el seu interès per dur endavant activitats d’educació i conscienciació ambiental dirigides a la ciutadania d’Ondara.