ONDARA CELEBRARÀ LES SEUES FESTES POPULARS DE SANT JAUME DEL 20 AL 28 DE JULIOL 2018

Aquest matí han sigut presentats els festejos que comptaran amb la Nit de Rock, els concerts del Rock&Moll, la Nit de Germanor, i en els que es consoliden les activitats diürnes i familiars, i els actes taurins amb diverses novetats

Ondara, 31.05.18. Ondara viurà les seues Festes Populars de Sant Jaume del 20 al 28 de juliol de 2018. Uns festejos organitzats per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara que han sigut presentats aquest matí a l’Ajuntament en una participativa roda de premsa; acte que ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez; la Regidora de Cultura i Igualtat, Raquel Mengual; el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner; el representant de la Comissió de Bous d’Ondara, Javi Gómez; la dissenyadora de la portada del llibre, Mª del Mar Puigcerver; les representants de la Comissió de Sant Jaume, Sandra Pérez i Helena Pérez; les representants de la Quintà 2018 “Els Pregonats”, Sheida Castro i Neus Ibáñez; l’organitzador de la Nit de Rock, Toni Miralles; i representants d’alguns dels grups musicals que actuaran en les festes d’enguany; de Smoking Souls han participat Josep Bolufer i Carles Caselles; i del grup local Deshora, Pau Soler i Jovi Fernández.

presentacio sant jaume 2018 (2)

Les Festes de Sant Jaume 2018 s’han organitzat amb la col·laboració de la Comissió de Sant Jaume (en la que estan representades penyes i quintades) i de la Comissió de Bous (que ha gestionat, de nou i per tercer any consecutiu, el programa d’actes taurins). Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha volgut agrair el treball realitzat per la Comissió de Sant Jaume, per la Comissió de Bous, i pels Quintos 2018 en l’organització dels festejos, perquè Ondara tinga unes festes dignes i per al gaudi del públic de totes les edats; així com també s’ha agraït l’aportació de totes les empreses que col·laboren publicitàriament o patrocinen actes dels festejos.

L’Alcalde, José Ramiro, després de l’explicació detallada del programa, ha aprofitat per a recalcar que mesures com la desaparició del garito institucional de l’Ajuntament amb la nova corporació, o l’increment de la recaptació durant les festes (que ha passat de 19.000 als 45.000 euros actuals), entre altres mesures impulsades per l’actual corporació (primer amb l’anterior regidor de Festes, Jaume Blasco, i després amb Mª Carmen Velázquez), permeten dur a terme la gran quantitat d’actes i activitats noves que se celebren en Sant Jaume (música a la vesprada; més activitats familiars i en horari matutí; l’obertura del recinte del Prado a les nits perquè puguen sopar allí els veïns i veïnes que no tenen penyes, entre altres). Segons ha argumentat José Ramiro, amb la mateixa inversió en festes que anteriorment, “fem més coses o de major qualitat, gràcies a Mª Carmen i a Jaume”; “la programació és més rica, mantenint l’essència popular del poble”. Això es deu, considera, als “tres pilars que tenim: transparència, participació i eficiència” Una cosa que ha traslladat també a “qüestions de vital importància, com que la programació de bous la gestione directament la comissió taurina, que sap explotar molt bé aquesta partida pressupostària”

jose ramiro

PORTADA DE SANT JAUME 2018

Cartell sant jaume 2018

La nova imatge de portada de Sant Jaume 2018 ha sigut creada per la dissenyadora local Mª del Mar Puigcerver, i en ella s’intueix un gran cor en roig amb les astes d’un bou, i dins del cor es contenen diversos conceptes de les festes de Sant Jaume (música, bous, plaça de bous, penyes, barreres…); unint d’aquesta manera els elements festius populars amb l’emocional. Per a realitzar el cartell, Mª del Mar Puigcerver ha explicat que ha utilitzat la tècnica de gravat amb sostracció, i ha volgut agrair a l’Ajuntament l’oportunitat que li ha brindat de realitzar la portada del llibre d’enguany.

dissenyadora cartell

NOVETAT: CONCURS D’ENGALANAMENT DE GARITOS

La Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez, ha avançat que a les Festes Populars Sant Jaume 2018 s’impulsarà per primera vegada la celebració del concurs d’engalanament de garitos, com a al·licient perquè les penyes i quintades milloren la imatge exterior dels seus llocs de reunió i els facen més atractius. Per a aconseguir una major implicació, hi haurà premis en metàl·lic als 3 garitos millor guarnits (300, 200 i 100 euros, per al primer, segon i tercer classificat). A més, també ha recordat que el dissabte 30 de juny tindrà lloc la “Festa Sant Jaume Compte Arrere”, que, a manera de preludi de les Festes Populars, es durà a terme durant tot el dia, organitzada per la Comissió de Sant Jaume, amb actuació musical, activitats infantils, carretons, “la gran cagà” i servei de barra.

maricarmen velazquez

Una novetat de les festes d’enguany serà l’espectacle musical per a gent major el divendres 27 de juliol a la nit al carrer Sant Jaume, amb Magdalena Romero, Carlos Luna i Antonio Rascón. A més, Mª Carmen Velázquez ha ressaltat la commemoració especial que es realitzarà la nit del xupinàs, per a celebrar el 25è aniversari del primer pregó de festes des de l’Ajuntament. Es llegirà el primer pregó per la Quintà 93 i a continuació el pregó de la Quintà 2018 “Els Pregonats”.

quintas 2018

NOVA EDICIÓ DE LA NIT DE GERMANOR, LES PISTES LLISCANTS I EL GRAN PRIX

En les Festes de Sant Jaume 2018 se celebrarà novament (després de l’èxit de la primera edició) la Nit de Germanor, que tindrà lloc el dilluns 23 de juliol a partir de les 22 hores en l’Avinguda Doctor Fleming, i que comptarà amb dos tipus de revetla; l’actuació del grup “La Terrasseta de Preixens” i DJ Montaner a l’escenari de la zona central al costat de la Plaça de Bous, i amb Rosana a l’escenari de la zona sènior (Plaça País Valencià). L’Avinguda Doctor Fleming es tancarà al trànsit per a l’ocasió, i estarà oberta a la participació de totes les veïnes i veïns d’Ondara. Hi haurà música en directe, animació infantil, i servei de barra. La Regidoria de Festes posarà les taules i cadires. Fins al 18 de juliol es podrà reservar a la Casa de Cultura el menú Germanor2018, o arreplegar els dos tiquets gratuïts de beguda per a aquelles persones que es queden a sopar, demanen o no el menú.

Una altra de les novetats de l’any passat que es tornarà a repetir en 2018, donat el seu èxit, seran les pistes lliscants. En aquesta ocasió s’instal·laran dues pistes (en compte d’una com en 2017); una de 90 metres, i una altra de 30 metres per als més menuts. S’instal·laran el dimecres 25 de juliol, Dia de Sant Jaume, al matí a la Baixada de la Puríssima, per a dotar de més animació al tradicional Dia de les Quintades (els participants hauran de portar flotador o matalafet unflable).

També el Gran Prix iniciat l’any passat per a penyes i quintades tindrà continuïtat enguany, i se celebrarà el diumenge 22 de juliol a la nit.

MUSICALS: ROCK&MOLL, NIT DE ROCK I REVETLES

ROCK AND MOLL

Novament, i després d’haver-se celebrat amb gran èxit en 2016 i 2017, en aquesta edició de les festes populars 2018 es torna a apostar per oferir concerts al Moll del Prado, en set dies de les festes, de forma prèvia als sopars populars (tots són a les 20:30 hores), segons ha informat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual. Els concerts de Rock&Moll comptaran amb les actuacions d’Insígnia (dissabte 21 de juliol), Sïana Soul (diumenge 22 de juliol), Loli Pop (dilluns 23 juliol), Dirty Fingers (dimarts 24 juliol), Error Humano (dimecres 25 juliol), Perversions (divendres 27 juliol), i The Cabriolets (dissabte 28 juliol). Es tracta d’un estil de música variat, amb grups de la comarca, i que va dirigit a tots els públics. D’altra banda, s’introdueix un concert en horari matutí; La Mocha actuarà el diumenge 22 de juliol a les 12:30 hores al Prado.

raquel mengual

nit de rock

NIT DE ROCK (1)

La Nit del Rock de Sant Jaume 2018 serà el divendres 27 de juliol a partir de les 23:30 hores, i prendrà com a emplaçament l’aparcament del carrer Nacions Sense Estat. Segons ha detallat l’organitzador, Toni Miralles, el cartell de la Nit de Rock és molt complet i variat i ho componen el grup asturià “Desakato”; “Smoking Souls” (grup de referència del rock alternatiu en valencià, que oferirà a les Festes de Sant Jaume d’Ondara el seu últim concert d’enguany a la Marina, com han confirmat els seus integrants, Josep Bolufer i Carles Caselles), i el grup local Deshora, que ha estat representat per Pau Soler i Jovi Fernández. DJ Macondo animarà els canvis de grups.

smoking soulsdeshora

També en l’apartat musical, les revetles de Sant Jaume 2018 aniran a càrrec de “La Canalla” el divendres 20 de juliol (després del pregó); el dissabte 21 de juliol actuarà la Seven Crasher (carrer Sant Jaume); el dimecres de juliol, dia de Sant Jaume, serà el torn de l’orquestra La Pato (carrer Sant Jaume); el dijous 26, dia de les paelles (hi haurà concurs de paelles a la nit), actuarà “La Fiesta” (al Prado), i el 28 de juliol, últim dissabte de festes, tocarà “La tribu” (carrer Sant Jaume), segons ha detallat Mª Carmen Velázquez.

I s’oferiran també dos disc mòbils en la Ronda Generalitat; la festa Holy Party el diumenge 22 de juliol amb els Dj’s Alex Femenia i Saimon Mas (després del Gran Prix), i el dimarts 24 de juliol amb els DJ’s locals D&D, John Oliver i VZSZ.

ACTIVITATS INFANTILS I “BOUS AMB CARRETONS”

En el programa festiu destaquen les activitats dirigides per al públic infantil i familiar. En aquest apartat hi ha diverses iniciatives que es realitzaran tots els dies en horari de matí, en la contornada del Prado: el dissabte 21 de juliol, parc infantil aquàtic; el diumenge 22, jocs moters i carrera de cintes (amb casc obligatori per als menors d’edat); dilluns 23, bous amb carretons; dimarts 24, Acuajocs infantils; dimecres 25 (Dia de Sant Jaume), dues súper pistes lliscants; dijous 26, jocs infantils amb la col·laboració dels Júniors MD; divendres 27, jocs aquàtics a la piscina municipal, i també Ginkana a la Plaça de Bous i contornada del Prado; i el dissabte 28 de juliol, parc infantil aquàtic. D’aquesta manera, es dota d’activitat a cada matí durant la setmana de festes de Sant Jaume. A més hi haurà un taller d’oci saludable amb la col·laboració de Creu Roja el dijous 26 de juliol a les 18 hores, al recinte del Prado.

També dirigides als més menuts i menudes destaquen les actuacions dels “bous en carretons” que se celebraran diversos dies, gestionades per la Comissió de Bous. Hi haurà quatre actuacions de bous en carretons: el dissabte 21 de juliol a les 19 hores; dilluns 23 de juliol a les 12 hores; dijous 26 de juliol a les 00:15 hores; i dissabte 28 de juliol a les 19 hores. A més, s’introdueix com a novetat «l’Entrà de bous gegants per a la gent menuda» el dimarts 24 de juliol a les 19:30 hores, amb una divertida entrada de bous unflables gegants.

PROGRAMA TAURÍ

Quant al programa taurí de les Festes Populars de Sant Jaume 2018, la comissió taurina ha presentat una actuació especial: “Exhibició de bravura” de la Ramaderia de Saragossa “Hnos Ozcoz” per al divendres 27 de juliol a les 20 hores, en la que es cobrarà 3 euros de l’entrada. Es tracta de l’única exhibició d’aquestes característiques a la província d’Alacant, amb una selecció dels animals (12 en total) més forts del panorama espanyol.

comissio bous

Com ja és tradicional a les Festes Populars de Sant Jaume, els actes taurins seran un dels principals centres d’atenció de la programació. El programa està organitzat per la Comissió de Bous, mantenint els actes que més funcionen. Segons ha explicat el representant de la Comissió de Bous, Javi Gómez, hi haurà entrades de bous i solta de vaquetes tots els dies a la Plaça de Bous (en horaris de vesprada i/o nit); concurs de retalladors el diumenge 22 de juliol; jònecs el dia de Sant Jaume (perquè puguen participar tots els majors de 16 anys); exhibició de quatre entrades de bous el dimarts 24; i a més, haurà entrada i eixida de bous de la plaça en tres ocasions (el dissabte 21, el dimarts 24 i el dissabte 28) en horari de nit.

AF_CartellsBous'18-03 AF_CartellsBous'18-01

PARTIDES DE FESTES AL TRINQUET MUNICIPAL

En l’apartat esportiu, destacaran les partides de professionals de pilota valenciana a Trinquet Municipal d’Ondara per als dies 21, 27 i 28 de juliol, a més de les partides del Torneig de Pilota de Sant Jaume. Les partides d’escala i corda professionals se celebraran a les 18:30 hores. El divendres 27 de juliol, després de la final del torneig local, s’oferirà la partida de festes (amb entrada gratuïta) entre Puchol II i Tomàs II contra Soro III i Félix.

IGUALTAT EN LES FESTES DE SANT JAUME

La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, ha avançat que durant les festes es durà a terme una campanya contra les agressions sexistes amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania. Per a això es repartiran ventalls de color violeta amb missatges pel foment de la igualtat i en contra de la violència masclista. A més, enguany, en el concurs d’engalanament, demanen que s’introduïsca algun element en pro de la igualtat. També es llançarà com a novetat una campanya en els tovallons dels bars “la verdadera diversió no fa mal”; i s’instal·laran “Punts Violeta” fixos i mòbils.

CAMPANYA DE SINMA DURANT LES FESTES

El Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, ha donat a conèixer les accions que es duran a terme des de SINMA (empresa municipal encarregada de la recollida de residus) en Sant Jaume, perquè “mentre nosaltres estem de festa, hi ha gent que treballa perquè es puga continuar amb l’activitat”. La intenció que es persegueix des de les empreses municipals és fer visibles, en aquestes dates de les festes populars, aspectes com la sostenibilitat, l’estima al medi ambient i el foment del reciclatge, i per aquests motius, d’una banda, estan planificant la millora de dotació de contenidors en alguns dels espais i la seua senyalització; cada zona de penyes disposarà d’una dotació completa de contenidors aeris (orgànica, vidre, plàstics i envasos, paper i cartó). La seua ubicació serà definida segons distints criteris (accessibilitat dels usuaris, facilitat del servei de recollida, evitar en la mesura que siga possible les molèsties veïnals), i estarà degudament senyalitzada. També l’esdeveniment de la Nit de Germanor comptarà amb una zona definida de contenidors de diverses fraccions, que estaran degudament senyalitzats. A més, des de SINMA volen aconseguir la implicació i conscienciació de totes les persones que participen en aquesta Festa, i per això es facilitarà, en cada penya, un kit de material vinculat amb el reciclatge, per a afavorir la conscienciació amb la correcta gestió dels residus generats (es facilitarà: bosses de ràfia de recollida selectiva (grogues i blaves); material informatiu sobre bones pràctiques de reciclatge, i un mapa amb la ubicació dels contenidors, els horaris establits per a la recollida, i altra informació rellevant). Així mateix, segons ha indicat Francesc Giner, es dissenyarà una acció en xarxa vinculada a les bones pràctiques del reciclatge al voltant de les festes de Sant Jaume 2018, on qualsevol persona podrà participar mitjançant el hashtag #SantJaumeSostenible.

francesc giner

VENDA DE PRODUCTES DE SANT JAUME

Els elements de “merchandising” (samarretes, xapes, gots, polsera per a gots, mocadors, etc) de les festes de Sant Jaume 2018, es posaran a la venda el mes de juliol a la Casa de Cultura. També es podran adquirir a la Casa de Cultura les entrades per al concurs de retalladors (anticipada 6 euros, en taquilla 8 euros). A més, s’obrirà fins al 18 de juliol el termini d’inscripció per a la Nit de Germanor (es podrà reservar menú per 10 euros o bé emportar-se el sopar; en ambdós casos, cal inscriure’s a fi de disposar de les taules i cadires necessàries, així com per a arreplegar els tiquets de dos begudes gratuïtes).

COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – CORPUS – DIUMENGE 3 DE JUNY 2018

Des de la Policia Local d’Ondara s’informa que el proper diumenge 3 de juny tindrà lloc la Processó de Corpus. Per aquest motiu estarà prohibit l’estacionament a partir de les 17:00 hores als carrers Lluís Santonja, Pça Major, Sant Vicent i Roser.

Així mateix, a partir de les 17:00 hores es restringirà la circulació de vehicles pels carrers on transcórrega la Processó. Aquests carrers seran:

LLUÍS SANTONJA—PÇA MAJOR—SANT BENET—SANT CRISTÒFOL—SANT ANTONI—VIRTUTS—PÇA CONVENT—SANT VICENT—MAJOR—ROSER

Es prega respecten la senyalització

Disculpen les molèsties

GRAN ASSISTÈNCIA A LA CONFERÈNCIA DE JUAN CAYUELA

Ondara, 30.05.18. Ahir dimarts 29 de maig, el públic va gaudir a la Casa de Cultura d’Ondara de la conferència de Juan Cayuela “Un cambio de consciencia”, i de la presentació del seu últim llibre “Siete almas”, acte emmarcat en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per a aquest mes de maig, que va comptar amb gran assistència de públic.

juan cayuela (3)juan cayuela (4)

Juan Cayuela és co-creador i director de Bioconsciencia; un mètode holístic de coaching i salut que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones a través de la veu humana, la visualització, la vida conscient i l’alimentació conscient. A més, és conferenciant internacional i formador, i ha publicat cinc llibres: “El Camino del Corazón”, “El Faro del Principio de los Tiempos”, “La Hermandad de la Luz”, “El Puente de la Vida” i “El Auténtico Maestro”. Ahir va presentar el seu últim treball “Siete Almas”.

juan cayuela (10)

juan cayuela (1)juan cayuela (2)

Des de la Regidoria de Cultura i d’Igualtat, Raquel Mengual, ha destacat que cada vegada són més les persones que busquen nous mètodes i recursos per a millorar la seua qualitat de vida, i que l’èxit d’aquesta conferència, a la que van assistir desenes de persones, radica en la voluntat de la gent per a millorar la seua qualitat de vida i aprendre noves estratègies per a aconseguir-ho.

juan cayuela (6) juan cayuela (8)

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 26 MAIG 2018

 

BENJAMÍ

Benjamí 47 – 6 Calp B

Aquest cap de setmana va vindre l’equip de segon any de Calp al nostre pavelló. Per primera vegada en la temporada, el nostre equip contava amb els 13 jugadors dels que disposa.

Es va demostrar el que portem treballant en els entrenes, tant a l’atac com a la defensa, ja que eixíem rapit al contra-atac i la defensa va fer que els contrincants no tingueren opció a marcar a la cistella.

Cal destacar el joc de les nostres 4 xiques, que en aquests partits es veu una mica més ja que la resta de companys els donen la confiança e intenten que siguen un poc més les protagonistes del partit.

ALEVÍ FEMENÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 50-18 DÉNIA

El darrer dimecres les nostres alevines es van enfrontar a Dénia en el partit de la jornada del trofeu Federació. L’encontre va ser prou disputat en el primer quart quan les jugadores de Dénia van traure tot el seu potencial en pista fent una defensa molt bona a tota pista que va sorprendre a les nostres. Com no podia ser d’una altra manera les nostres alevines d’enguany van demostrar perquè van al cap davant de la classificació fent un parcial de 12-0 en el segon quart. La segona part de l’encontre ja va tindre un altre color, ja que, les nostres van eixir a la mitja part amb ganes d’endur-se el partit amb uns bons parcials. Be, al cap i la fi, una altra victòria per les alevines d’Ondara que no fa més que aprendre cada vegada que juga un partit.

ALEVÍ MASCULÍ A (PRE-INFANTIL)

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 49-34 CB CATRAL

Partit entre els dos equips invictes del grup i on, per tant, ens jugàvem el primer lloc de la classificació en aquesta última jornada de la fase de grups. A pesar que no es venia d’una setmana d’entrenaments com es voldria, els nostres demostraren una vegada més que este equip té moltíssimes coses bones a donar-nos cada vegada que entren a pista, fent un gran partit tots ells. Sense anar més lluny, tots els components anotaren almenys alguna cistella, demostrant que més que individualitats són equip. El partit començà amb una alternança de marcador però sempre a favor dels nostres acabant el primer quart per davant. En el segon s’amplià un poc més la diferència i només una petita espenta en el tercer quart per part dels visitants, feia que es reduïra al descans, tot i que en avantatge per als ondarencs. La segona meitat els nostres eixiren amb ganes i apretaren l’accelerador i amb jugades molt bones ampliaven la diferència fins el marcador final. Gran partit de l’equip que certifica el primer lloc de la classificació i el pas a les Semifinals que començarà dissabte vinent a doble partit.

ALEVÍ MASCULÍ B

WhatsApp Image 2018-05-28 at 11.55.10WhatsApp Image 2018-05-28 at 11.55.09

ESCOLES ESP ORTIVES ONDARA 43 – 37 TEULADA ALEVINS

El passat dissabte el nostre equip aleví disputava el seu últim partit de la temporada en el pavelló front a l’equip de Teulada. El partit es presentava igualat i així va ser, els nostres van començar amb una molt bona defensa dels dos jugadors més bons de l’equip rival que junt amb cistelles fàcils al contraatac van permetre avançar-se en el marcador. Durant el partit es pogueren vorer molt bones jugades per part dels nostres que mostraven el treball realitzat durant tota la temporada i s’arribà al marcador final de 43-37, enduent-se una bona victòria per a finalitzar la competició. Felicitar als jugadors per el gran treball realitzat i la millora observable en el seu joc durant la temporada, i esperem que continuen treballant i sobretot, que disfruten del bàsquet!

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 44- 31 PAIDOS ROIG

El darrer dissabte les nostres infantils es van enfrontar a Paidos en la lligueta del trofeu Federació en Ondara. El partit va ser prou disputat no al començament si no al final del partit on les nostres tenien un avantatge de 25 punts caient als 13 punts finals. El partit va tindre com a dominador al Ondara que va jugar còmode tot l’encontre amb bones defenses i millors contraatacs. En els dos últims quarts van jugar juntes les infantils de 1º any i 3 alevines que l’any que ve jugaran juntes per anar coneixent-se. Les alevines es van trobar fora de lloc i el rival va aprofitar per apropar-se en el marcador. Be, al cap i la fi, el penúltim encontre amb aquest equip que tantes alegries ens ha donat. D’ací no res ja comença una altra temporada on ens trobarem per lluitar totes juntes.

INFANTIL MASCULÍ

Dos partits va jugar l’infantil masculí aquesta setmana, la jornada entre setmana i la del cap de setmana, totes dos solventades amb victòria.

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 50-39 CB TEULADA

Partit corresponent a la jornada entre setmana disputat dimarts de vesprada al pavelló d’Ondara. Ens enfrontàvem davant l’únic equip capaç de derrotar al nostre infantil masculí en aquest Trofeu Federació. Per tant, els dos equips es jugaven el primer lloc del grup. En el partit d’anada jugat a Teulada es perdé el partit per 5 punts de diferència, jugant un partit molt fluix per part dels nostres, però amb la convicció de poder remuntar el bàsquet-average en el partit de tornada. El partit començava en contra d’açò i dels nostres interessos, amb un Teulada més enxufat al partit i amb encert de fora. En canvi, els nostres els atacs no estaven sent massa fluïts i on hi havia moltes errades en les finalitzacions. A la conclusió dels tres primers quarts el resultat era d’un 4-20 per als teuladins. En el següent es pogué rebaixar la diferència notablement i arribar al descans en partit. La segona meitat fou per als nostres, dominant els quatre quarts, alguns d’ells amb autoritat i remuntant el partit fins el marcador final. Amb aquest resultat no només es va guanyar el partit, sinó el bàsquet-average entre ambdós equips, que de guanyar el proper partit, els nostres acabarien en el primer lloc del grup per poder disputar els quarts de final. A pesar de la victòria, moltes coses a millorar i que es treballaran en els propers entrenaments per millorar eixos aspectes. Però, ens quedem amb la reacció de l’equip en la segona meitat i les ganes per endur-se la victòria.

DÉNIA BÀSQUET 42-82 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Nova victòria de l’infantil masculí davant el Dènia a la seua pista dissabte de mati en l’últim partit de la fase de grups. Els locals s’avançaren amb dos tirs lliures anotats però aquest fou l’únic moment que estigueren per dalt en el marcador. Els nostres, a pesar de fer un primer quart baix en anotació, aconseguiren ficar-se per sobre de l’equip rival. El segon quart fou l’únic que els locals inquietaren una mica els nostres, arribant a empatar el parcial. Però, a partir d’ací, els ondarencs es posaren les piles i acabaren la primera meitat amb un clar avantatge de vint punts. A pesar d’això, no es relaxaren i el pas dels vestuaris va servir per tornar a carregar energies i amb uns bons parcials s’arribà a tancar acta al sèptim quart. Bona aportació de tot l’equip i amb aquesta victòria certifiquen el primer lloc del grup i on la setmana que ve disputaran els quarts de final d’aquesta competició a doble partit en el mateix cap de setmana. De segur que ho donen tot i es veurà una gran imatge de l’equip en tots dos partits.

CADETS

CADET MASCULÍ A

C.B. XÀBIA 40 – 53 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Setmana molt intensa la que va passar el Cadet A on va jugar 3 partits en 4 dies i amb un 100% de victòries.

El dimecres es desplaçà a Xàbia on guanyà per ofici i per superioritat però amb un joc molt dolent. La concentració i la intensitat no fou la idònia i l´única bona notícia fou la victòria.

C.B.TEULADA 16 – 41 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El dia següent els ondarencs es desplaçaren a Teulada amb ganes de donar una millor imatge i recuperar el bon joc. Els nostres imposaren la seua superioritat i en cap moment es posà en dubtes la victòria però no s´aconseguí recuperar les millors sensacions perquè s´erraren molts passes i el joc no fou tan fluid i encertat com s´esperava.

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 52 – 47 C.B.DENIA

Per finalitzar la marató de partits, el dissabte visità el nostre pavelló el C.B. Denia. Un partit amb un rival de nivell i on els nostres devien mostrar la seva millor imatge si volien guanyar als deniers. I així fou. Un partit molt igualat marcat per la gran defensa que realitzaren els nostres i on el domini en el rebot fou la clau de la victòria final.

Al cap i a la fi, tres victòries on els ondarencs demostraren que quan s´enfronten a rivals de gran nivell mostren la seva millor versió.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

WhatsApp Image 2018-05-28 at 11.55.05

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 30 – 67 DENIA BASQUET 02

Últim partit per a les nostres xiques d’aquesta temporada, en casa i front al complicat rival de Dénia. El partit es presentava molt complicat per a les nostres, no obstant eixiren a jugar sense cap pressió i a gaudir, i així es va notar amb un molt bon joc, amb una circulació fluida de baló, encert de cara a cistella, i sobretot, una molt bona actitud. El primer quart acabà igualat però a partir del segon quart l’equip visitant platejà una defensa molt agressiva que el va donar el seus fruits, i es va fer notar la superiorat de l’altre equip allunyant-se en el marcador. A pesar de tot això, les xiques continuaren realitzant un molt bon joc posant en pràctica tot allò aprés durant la temporada i demostrant que si volen, saben jugar a bàsquet molt bé. El marcador final fou de 30-67 per a l’equip visitant. Felicitar a les xiques i sobretot animar-les ja que ha sigut una temporada molt complicada en la qual no han acompanyat les victòries, però s’ha vist una millora prou gran en el seu joc durant l’any. Esperem que continuen aprenent i de segur que els resultats acompanyaran en el futur.

 

ONDARA PORTA A PLE LA MODIFICACIÓ DE L’IMPOST DE VEHICLES PER A BONIFICAR ELS MENYS CONTAMINANTS

Pel ple també passaran les mocions d’adhesió al Codi del Bon Govern i a les estratègies de Promoció de la salut; les condecoracions als policies locals Teresa Lloret, Pau Segarra, Jordi Fuster, Ramón Llopis i Antonio Galiano; o la declaració d’impacte ambiental negativa per als sondejos acústics en el Mediterrani

Ondara, 30.05.18. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 31 de maig el ple ordinari del mes de maig, i entre els assumptes de l’ordre del dia destaca la modificació de l’ordenança fiscal sobre l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, que s’adequa a la normativa i bonifica als vehicles menys contaminants, segons ha avançat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. La bonificació serà del 75% en funció de la classe de carburant que consumisca el vehicle, en raó a la incidència de la combustió d’aquest carburant en el medi ambient (els vehicles elèctrics i híbrids tindran bonificació del 75%); del 75% en funció de les característiques del motor dels vehicles i la seua incidència en el medi ambient (75% per a emissions de CO2 menors de 120 grams per quilòmetre recorregut); i del 50% per als vehicles històrics o aquells que tinguen una antiguitat mínima de 25 anys.

D’altra banda, passarà per ple la proposta per a concedir honors i distincions a personal de la Policia Local. Es proposa la concessió de la Medalla al Mèrit Policial per a Teresa Lloret Cambrils, Pau Segarra Gasquet, Jordi Fuster Monzó, i Antonio Galiano Viciano, per la seua ràpida actuació que va permetre salvar la vida d’una persona. L’11 de gener de 2016, un home va patir una parada cardiorespiratòria a una sucursal bancària. Agents de la Policia Local d’Ondara es van personar ràpidament al lloc dels fets i van realitzar al pacient, que no tenia pols, les maniobres de reanimació cardíaca amb el desfibril·lador semiautomàtic amb què està dotat el cotxe patrulla. Gràcies a aquesta intervenció, es va poder mantenir el pacient amb vida fins l’arribada del Personal sanitari. Amb la medalla al Mèrit Policial es vol destacar l’actuació del personal policial que va intervindre. D’altra banda, també s’abordarà en el ple la proposta de concessió de la Cruz al Mèrit Policial amb distintiu Blanc de la Generalitat per a Ramón Llopis Marín i Antonio Galiano Viciano. Amb aquest guardó es reconeix a ambdós per haver complit més de 25 anys de servei actiu amb trajectòria professional exemplar i excepcional.

El ple debatrà també la moció d’adhesió de tots els membres de la corporació municipal al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana (que va ser publicat en el DOGV el 13 de maig de 2016), previst en la Llei de Transparència, que estableix una sèrie de normes dins d’un marc més ampli de regeneració democràtica i que pretén dotar els alts càrrecs d’un instrument que guie les seues actuacions amb l’objectiu de fer unes administracions públiques integres, eficaçes i eficients. Aquest Codi combina normes de caràcter jurídic amb criteris de conducta, valors democràtics i principis ètics com la integritat, la sobrietat, l’exemplaritat, la responsabilitat i la cooperació, elevant-los a obligatori compliment pels alts càrrecs del Consell i del sector públic instrumental, i de tots i totes els que s’adherisquen voluntàriament.

També s’abordarà la declaració d’impacte ambiental negativa per al projecte de sondejos acústics en el Mediterrani «Uncovering the Mediterranean Salt Giant (MEDSALT-2)», que afecta l’àrea del mar Balear compresa entre les illes d’Eivissa i Mallorca i el sud-est d’Eivissa i Formentera. Amb la moció, per part de l’Ajuntament d’Ondara, se sol·licita al Ministeri d’Assumptes exteriors i de Cooperació, Direcció General de Relacions Econòmiques Internacionals, que inste a l’emissió, per part de l’administració pública competent, d’una declaració d’impacte ambiental negativa del projecte «Uncovering the Mediterranean Salt Giant (MEDSALT-2)» pels elevats impactes ambientals i socioeconòmics que generarà i per l’unànime rebuig que ha provocat en tots els sectors de la societat, i es procedisca en l’arxiu definitiu del corresponent expedient.

En la sessió es debatrà la moció per una Llei Electoral “més justa, igualitària, democràtica i participativa”, perquè l’Ajuntament d’Ondara done suport a la proposta de nova Llei Electoral Valenciana, presentada a les Corts Valencianes. Entre les principals característiques de la nova llei electoral es troba la rebaixa de la barrera electoral al 3%.

I entre altres assumptes del ple, es troba la proposta d’adhesió a les estratègies de Promoció de la salut previstes en el IV Pla de Salut 2016-2020 de la Comunitat Valenciana, i a la prevista en el Sistema Nacional de Salut.

LA GALA HOMENATGE ALS AMICS DE l’HOSPITAL DE LA PEDRERA VA OMPLIR L’AUDITORI MUNICIPAL D’ONDARA PER A RECONÈIXER LA LABOR DE PERSONES I ASSOCIACIONS EN L’ATENCIÓ ALS PACIENTS I ELS SEUS CUIDADORS

AMICS PEDRERA (1)AMICS PEDRERA (2) AMICS PEDRERA (3)AMICS PEDRERA (4) AMICS PEDRERA (5) AMICS PEDRERA (6)

* Text i fotos: GVA Hospital La Pedrera *

Des d’ací volem agrair públicament a tots els que han participat en aquesta 8a edició de la Gala-Homenatje AMICS DE l’HOSPITAL LA PEDRERA. El propi personal de l’Hospital, els voluntaris, associacions, col·lectius, grups de teatre i musicals, empreses col·laboradores, han omplit l’Auditori d’Ondara i tots ells han sigut els protagonistes d’una solidària vesprada de dissabte.

En aquesta edició, ens van acompanyar, Isabel Castelló Garcia, directora general de l’Alta Inspecció Sanitària; Pedro Gil Puig, Tècnic municipal de l’Ajuntament´d’Ondara; i Jaume Morera, Director de l’Hospital La Pedrera.

L’esdeveniment va ser conduït pel periodista Joan Llobell. La música dels germans Merxe i Paco Pineda, violí i violoncel va obrir la gala i una espectacular batucada a càrrec d’Ondarattack, va tancar l’acte.

Volem agrair a l’Ajuntament´d’Ondara la cessió de l’Auditori, la seua col·laboració i cooperació, i a tots els participants, moltes gràcies per la il·lusió i entrega que heu posat per a garantir l’èxit d’aquesta huitena edició.

* Text: GVA Hospital La Pedrera *

Més imatges GVA Hospital La Pedrera :

https://www.facebook.com/pg/gvalapedrera/photos/?tab=album&album_id=953784564784746

NOVA PARTICIPACIÓ DEL CLUB ONDARA TRI-ESPORT AL XVIé TRIATLÓ DE PINEDO

IMG-20180527-WA0001

* Comunicat Ondara Tri-Esport *

NOVA PARTICIPACIÓ DEL CLUB ONDARA TRI-ESPORT AL XVIé TRIATLÓ DE PINEDO

L. JAVIER MOHEDANO DOMÍNGUEZ I J. VICENTE ESTEVEZ ÁVAREZ COMPETIXEN AL TRIATLÓ SPRINT DE PINEDO

De nou, el Club Ondara Tri-Esport va estar present a un altra prova el passat diumenge 27 de maig. En aquest ocasió va ser a Pinedo, on es celebrava la setzena edició en modalitat Sprint. Una modalitat que es caracteritza per ser una prova d’alta intensitat per considerar-se distàncies curtes. Recordem que la modalitat sprint en triatló consta de 750 metres en natació, 20 km en bicicleta i, finalment, 5 km de carrera a peu.

Cal dir també que aquesta edició, com també en anteriors edicions, la prova va estar organitzada pel Club A Correcuita Triatló i es va celebrar a la platja de Pinedo. A més, acollia el Campionat Autonòmic Paratriatló i la Lliga de Club Caixa Popular (Primera divisió) i l’Open (segona divisió i obert a clubs en promoció).

Pel que fa a la participació dels membres del Club Ondara Tri-Esport L. Javier Mohedano Domínguez va fer meta amb 1 hora i 16 minuts i J. Vicente Estevez Álvarez ho va fer amb 1 hora i 24 minuts.

La carrera fou molt ràpida i en poc menys d’una hora va entrar a meta el campió. Així mateix, Josep Gómez, del CEA Bètera fou el primer en entrar a meta amb 58 minuts i 37 segons. En segona posició, Miguel Fernández, del Club Tutriatlon.com amb 59 minuts i 15 segons i, finalment, completaria el podi Alberto Romero, del CDM ECL Avant Moncada, amb 1 una hora i 2 segons.

En categoria femenina fou Sara Alemany, del Ciudad de Luga Fluvial, amb 1 hora i 7 minuts. Yaiza Saiz, del Trilavall, amb 1 hora i 9 minuts, aconseguia la segona posició i en tercera posició Sandra Gans, del CT Huracán Cultbikes, amb 1 hora i 10 minuts.

A la fi, una jornada marcada per la participació popular de triatletes i també per un alt nivell pel que fa als clubs que competien en La Lliga de Clubs caixa Popular.

* Comunicat Ondara Tri-Esport *

L’ENERGIA I POSITIVISME DE “VALENTES I POSITIVES” OMPLI DE VITALITAT L’AUDITORI MUNICIPAL D’ONDARA

«Valentes i Positives», les dones de la Marina Alta que lluiten contra el càncer des dels escenaris

valentes i positives (1)

Ondara, 29.05.18. El grup “Valentes i Positives” de Pedreguer va portar a Ondara la seua representació teatral diumenge passat 27 de maig, per a arreplegar fons i combatre el càncer. “Valentes i Positives” està compost per al voltant de 40 dones (quasi totes elles de Pedreguer), a les quals se’ls ha diagnosticat algun tipus de càncer, i que afronten aquesta experiència amb optimisme i positivisme. El grup va nàixer fa tres anys a Pedreguer i, des de llavors, es dediquen a combatre aquesta malaltia des dels escenaris, amb diferents representacions teatrals, que han portat per diferents municipis de la Marina Alta.

Diumenge passat 27 de maig van oferir a l’Auditori Municipal d’Ondara una nit de sainets amb la interpretació de “La pitonissa” i “Atrac a les huit”, la recaptació obtinguda de la qual es destinarà a benefici de l’AECC d’Ondara. Una representació emotiva que va agradar molt al públic assistent. Entre ambdós obres van emetre un vídeo en què contaven la seua pròpia experiència, donant ànims i esperança.

bdrbdr

La Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, ha volgut agrair a “Valentes i Positives” la gran labor que realitzen, transmetent tranquil·litat, optimisme, energia i vitalitat, afirmant que “és impagable”.

valentes i positives (4)valentes i positives (5)valentes i positives (6)

SINMA RETOLARÀ MÉS DE 40 CONTENIDORS AERIS DE RESIDUS ORGÀNICS

Dins de la campanya impulsada per SINMA demandant un comportament cívic de la ciutadania en la recollida de fem, s’estan retolant ara els contenidors aeris amb missatges en què s’insta a complir les ordenances per a millorar el servei

Ondara, 29.05.18. En els pròxims dies, l’empresa municipal SINMA retolarà més de 40 contenidors aeris de residus orgànics, tant aquells ubicats al nucli urbà, com a les zones de l’extraradi. Els primers contenidors retolats han sigut els situats a l’Avinguda d’Alacant i al carrer Tomàs Edison. Es tracta d’una segona fase de retolació de contenidors, després d’haver procedit fa uns mesos (al setembre de 2017) a la retolació de les illes soterrades de contenidors, tant aquelles adscrites als residus orgànics, com les de recollida selectiva. L’Ajuntament d’Ondara, a través de l’empresa municipal SINMA, continua així implementant la campanya de conscienciació cívica entre la ciutadania amb l’objectiu de poder millorar la prestació del servei de recollida de fem i fer complir les ordenances, segons recalca el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner.

Contenidors serigrafia 1 Contenidors serigrafia 3

En aquesta ocasió, l’empresa municipal SINMA està retolant els contenidors aeris amb un cartell informatiu sobre la prohibició de deixar residus fora dels contenidors; la conveniència d’acostar-se al contenidor més pròxim quan això ocórrega, i amb l’advertència de sanció d’acord amb l’Ordenança Municipal de Neteja (està prohibit depositar els residus fora dels contenidors, amb sancions que poden ascendir fins a 600 euros, segons l’ordenança municipal de neteja urbana de 2001). Alguns contenidors es retolaran també amb informació referent a què SINMA ofereix el servei de recollida gratuïta de mobles, electrodomèstics i voluminosos per a particulars, cridant al 965085045 (en horari de 8 a 15 hores, i des de l’empresa municipal es facilitarà dia i hora en què passarà el servei a retirar els utensilis al lloc concretat), o també es pot acudir directament al Punt de Recollida (carrer Tomàs Edison núm. 25 de 7:30 a 13 hores).

L’objectiu és acostar aquests missatges a la ciutadania, perquè els tinguen presents els veïns i veïnes d’Ondara a l’hora de depositar els residus, segons ha indicat el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, el qual ha aprofitat per a demanar la col·laboració ciutadana per a complir la normativa amb l’objectiu de millorar entre tots el servei de recollida que presta l’empresa municipal, així com la necessitat de respectar les normes i horaris, i de mantenir en bones condicions els contenidors i zones annexes. A més, ha incidit en els horaris per a depositar els residus orgànics i restes, que són de 20 a 24 hores a l’estiu, amb la finalitat d’evitar olors i molèsties al veïnat.

GRANS RESULTATS DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE GIMNÀSTICA RÍTMICA EN LA LLIGA INTERCLUB

Ondara, 28.05.18. El passat diumenge 27 de maig es va celebrar la III Fase Provincial de la Lliga Interclub a Xàbia, on van participar set xiquetes de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara, que està coordinada per Alicia Ivars, i que compta com entrenadores amb Cristina Sala, Alba Fornés, Sandra Gamero, i Irene Estévez.

L’equip cadet d’Ondara va aconseguir un tercer lloc en maces per Mireia Payà, i un quart lloc per Adriana Noguera en cèrcol. Sumant les dues puntuacions, van aconseguir un quart lloc. Quant al duo cadet, Begonya García i Estela Dengra van aconseguir un segon lloc. I per últim, les individuals van obtindre també uns magnífics resultats; la infantil Paula González va aconseguir un 2on lloc en corda; la cadet Giulietta Rolfs en cèrcol va ser campiona, i, en la mateixa categoria, Júlia Mut va obtindre un tercer lloc.

lliga interclub (1)lliga interclub (2) lliga interclub (3) lliga interclub (4)

El mateix dia, es van donar els resultats general de la Lliga Provincial d’Interclub 2018, on se sumen les tres fases celebrades i es treu una nota total que les classifica en aquesta lliga, on les xiquetes de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara van obtindre uns resultats molt ben merescuts i lluitats: l’equip cadet, format per Mireia Payà i Adriana Noguera, van ser 3es classificades en la general; el duo cadet en maces (Begonya García i Estela Dengra) va ser 2on classificat en la general; i quant a les individuals, Paula González va ser campiona infantil en corda, i Júlia Mut va ser subcampiona cadet en cèrcol.

lliga interclub (5)

La Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa, va felicitar les gimnastes d’Ondara i les seues entrenadores pels seus excel·lents resultats en la lliga interclub.

 

lliga interclub (6) lliga interclub (7) lliga interclub (8) lliga interclub (9) lliga interclub (10) lliga interclub (11) lliga interclub (12) lliga interclub (13)