L’AJUNTAMENT D’ONDARA MILLORA LA SEGURETAT I L’ENTORN DEL PARC MARJALS

S’estan limitant els accessos i millorant la seua seguretat, i s’estan recuperant zones d’àrea enjardinada per a l’ús i gaudi dels més xicotets

Ondara, 27.04.18L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Brigada Municipal, i a iniciativa de les Regidories d’Urbanisme i Parcs i Jardins (que dirigeixen Francesc Giner i Pere Picornell, respectivament) està executant els treballs necessaris per a dotar de més seguretat el parc infantil Marjals. Unes actuacions que havien sigut sol·licitades pels usuaris d’aquest parc, ubicat molt prop del Col·legi d’Educació Infantil Marjals, per la qual cosa compta amb moltes famílies usuàries. Aquest matí, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i els Regidors de Parcs i Jardins, d’Urbanisme, i d’Educació, Pere Picornell, Francesc Giner, i Mar Chesa, han estat visitant els treballs que s’estan realitzant.

parc marjals (3)

En concret, les actuacions s’estan centrant, d’una banda, en els accessos al parc. S’estan tancant, mitjançant la instal·lació de bardisses, tres dels cinc accessos existents, i en els dos accessos restants que quedaran per a entrar al parc, es van a col·locar elements (baranes, reducció de l’accés) a fi d’evitar que els xiquets i xiquetes de menor edat puguen eixir fàcilment corrent del recinte i arribar fins a la calçada.

obres parc marjals (1)parc marjals (1)

D’altra banda, part de les zones enjardinades que actualment estaven delimitades per baranes i bardisses, i a les que no es podia accedir, es van a recuperar com a espai per al gaudi i el joc dels usuaris del parc. De les sis zones enjardinades que estaven tancades, quatre quedaran obertes.

També s’està realitzant una reestructuració dels bancs existents perquè estiguen millor situats amb la retirada de les baranes, de manera més confortable. A més, es va a col·locar senyalització informativa al parc Marjals detallant els drets i deures dels usuaris.

L’objectiu final d’aquestes actuacions és millorar tota l’àrea del parc, fer-la més segura i incrementar l’espai destinat els usuaris.

obres parc marjals (3)obres parc marjals (2)

EL PLE APROVA DOTAR A LA “LLAR JUVENIL” DE 130.000 EUROS PER A LA SEUA SEGONA FASE

La modificació de crèdits aprovada amb l’abstenció del PP suposarà destinar part del superàvit de 2017 a aquest espai juvenil, que comptarà amb una dotació de 260.000 euros per a aquest exercici

Ondara, 27.04.18. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir en el ple ordinari del mes d’abril, amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i l’abstenció del PP, la modificació de crèdits per a destinar part del superàvit pressupostari de 2017 a inversions financerament sostenibles; en concret, 130.000 euros per a executar la segona fase del centre juvenil que està previst crear a l’edifici inacabat del carrer Picasso. La “Llar Juvenil” comptarà així amb una dotació pressupostària de 260.000 euros aquest exercici (atès que ja havia consignada una partida d’altres 130.000 euros en l’apartat d’inversions del Pressupost Municipal de 2018, per a la primera fase de la Llar Juvenil). Des del PP, el seu portaveu Javier Lozano va argumentar l’abstenció del seu grup perquè “s’està fent molt de pressa, encara no hi ha ni projecte per a l’espai jove”, considerant que “es fa de pressa per a acabar prompte, hi ha eleccions”, i afegint que “hauria d’anar-se’n més lentament, donant participació a més joves per a l’espai juvenil”, i també que “es podria demanar subvenció de Diputació o de Conselleria per a fer-ho”. L’Alcalde i responsable de l’àrea de Joventut, José Ramiro, va argumentar que el procés d’execució de l’espai jove s’està fent a nivell econòmic segons el criteri dels tècnics, i sempre amb recursos propis de l’Ajuntament per a evitar contraure un endeutament de les arques públiques. També va explicar que la redacció del projecte s’ha adjudicat ja a l’oferta presentada per l’arquitecte local Borja Costa. I quant a la participació de joves per a decidir com serà la “Llar Juvenil”, va recordar que s’ha realitzat una enquesta en què han participat 200 joves d’Ondara. Finalment el PP es va abstindre “a falta de veure el projecte” segons Javier Lozano.

equipo governvot PP

En el ple ordinari d’abril també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat de tots els grups polítics, la petició de subvenció a la Diputació Provincial d’Alacant, emmarcada en el Pla Provincial de Cooperació a obres i serveis de competència municipal 2019 (PPOS 2019). L’Ajuntament d’Ondara va acordar sol·licitar una subvenció per a la remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà des de l’entrada pel carrer Picasso fins a arribar al centre del poble (Ajuntament i Prado). L’actuació pretén en general un accés i recorregut per a vianants en condicions de seguretat, funcionalitat i accessibilitat universal amb una millora ambiental, així com una reordenació de les places d’aparcament. El termini d’execució per a la realització de les obres s’estima en 10 mesos, i el pressupost de les obres, ascendeixen a 450.000 euros IVA inclòs. La subvenció sol·licitada suposaria que la Diputació sufragaria el 75% del projecte. Aquest punt va eixir avant amb els vots a favor de l’equip de govern i del PP.

jose ramiro pleno

També es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la petició d’ajudes a la Conselleria destinades a voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals, així com la modificació del reglament del servei d’abastiment d’aigua potable i sanejament d’Ondara, per a incloure una disposició addicional sobre la facturació en supòsits de fuga no atribuïble a la negligència del client.

unanimidad

Quant a la moció per al restabliment de la subscripció obligatòria del conveni especial de la Seguretat Social de cuidadors/es no professionals de persones en situació de dependència i l’ingrés de la seua corresponent cotització a càrrec exclusivament de l’Estat, aquesta va ser llegida per la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, i va ser aprovada amb l’abstenció del PP. El seu portaveu, Javier Lozano, va indicar que era una moció política sobre un tema sensible, i que estaven a favor d’algunes de les coses que s’incloïen en la moció, però no d’altres, creient que per a aquest tipus de mocions hauria d’existir un consens.

En l’apartat d’informes, respecte a la petició del PP de fer extensibles a tota la corporació aquelles invitacions que arriben d’associacions, l’Alcalde, José Ramiro, va indicar que es farà en el cas d’aquelles invitacions o saludes en les que així ho indique el propi col·lectiu que cursa la invitació. El Regidor de Medi ambient, Pere Picornell, va donar compte de l’asfaltat del Camí Tossals, i va anunciar que el dia 7 de maig començaran les obres de la primera fase del parc Tossals. La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, va qualificar de “devastadora” la sentència jurídica d’ahir dijous 26 d’abril sobre el cas de “La Manada”, i va aprofitar per a convocar a la ciutadania a assistir a la concentració d’avui divendres 27 d’abril a les 12 hores a les portes de l’Ajuntament, convocada per Alerta Feminista, en rebuig per la sentència.

En l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del PP Javier Lozano va aprofitar per a reiterar, respecte al tema de les invitacions que arriben a l’Ajuntament per part d’associacions i col·lectius locals, que des de l’Equip de Govern s’hauria d’aclarir a aquests col·lectius que les invitacions poden fer-se extensibles a tota la corporació i no sols a l’alcalde i/o regidor/a de l’àrea.

javier lozano

També va preguntar sobre la creació d’OndaraEsportViu, en la que figura com a presidenta la Regidora d’Esports, Mar Chesa. Respecte d’això, Mar Chesa va informar que s’ha creat aquest club esportiu per a permetre la inscripció en competicions de participants de determinades Escoles Esportives Municipals, en les que es requeria que fóra un Club esportiu qui figurara per a competir. Sent el càrrec de president/a estatuari, corresponent al regidor/a d’esports de torn.

“LA VIOLÈNCIA SEXUAL NO ÉS ABÚS; ÉS VIOLÈNCIA”

Desenes de persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament d’Ondara en protesta per la sentència de “La Manada”

Ondara, 27.04.18. A les 12 hores d’avui divendres 27 d’abril ha tingut lloc a les portes de l’Ajuntament d’Ondara una concentració per a expressar el rebuig i la repulsa de la ciutadania per la sentència judicial donada a conèixer ahir, en la que es condemna a 9 anys de presó als membres de “La Manada” per abusos sexuals, i no per violació.

concentracio sentencia la manada

Han sigut desenes les persones d’Ondara (entre elles, treballadors i treballadores municipals i membres de la corporació municipal) que s’han sumat a aquesta convocatòria, les quals que han expressat la seua indignació per la sentència, que condemna als cinc membres de “La Manada” a 9 anys de presó, dels quals han complit ja quasi 2 anys.

La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, “com a regidora, com a dona i com a mare d’una xiqueta”, ha pronunciat unes paraules de repulsa a aquesta sentència que ha qualificat de “devastadora”, recalcant que “la violència sexual no és abús, és violència”.

PRESENTACIÓ INICIATIVA DE GESTIÓ EN COMÚ DE LA MARINA ALTA – 8 DE MAIG CASA DE CULTURA D’ONDARA

IniciaGestioComuMarinaAlta

 

La Regidoria d’Agricultura d’Ondara, dirigida per Pere Picornell, informa que el dimarts 8 de maig a les 19:30 hores es presentarà a la Casa de Cultura d’Ondara la Iniciativa de Gestió en Comú de la Marina Alta, sobre nous models de recuperació de parcel·les, sota el lema “Cultivem paisatge. Recuperem futur”.

La presentació d’Iniciativa de Gestió en Comú de la Marina Alta començarà amb la benvinguda i presentació del programa, i a continuació, es projectarà el documental “Innovació social en la gestió de terres”.

Concurs ACO Ondara- Dia de la Mare – Diumenge 6 maig 2018

dia de la mare

 

Concurs ACO dia de la mare.
Ja sabem que mare no hi ha més que una, que et pareix poder-s’ho demostrar i a més poder guanyar 250EUR?
Per a participar necessites complir estes directrius:
– Compra el regal per a ta mare en qualsevol de les botigues ACO. (Busca-les en este enllaç: https://www.comerciantesondara.com/empresas-ondara-478-21.html
– Demana en la botiga el cupó de participació.
– Fes-te una foto entregant a ta mare el regal amb el cupó a la vista.
– Puja-la al teu mur de facebook amb l’hashtag #acoondara
– Posa una dedicatòria que t’isca del cor.
– Temps límit fins al dimecres 9 de maig del 2018.

D’entre tots els participants un jurat triarà el guanyador tenint en compte, la foto, la dedicatòria i l’originalitat. El divendres 11 de maig es desvelarà el guanyador dels 250EUR en compres entre les botigues ACO d’Ondara.»

XERRADA INTERACTIVA SOBRE RECICLATGE PER A PERSONES MAJORS EL 8 DE MAIG AL CENTRE SOCIAL D’ONDARA

LA-TOMBOLA-8-maig-2018

Ondara, 26.04.18. El dimarts 8 de maig s’impartirà la xerrada interactiva “La tómbola del reciclatge”, dirigida a les persones majors d’Ondara. La xerrada serà impartida per Ecoembes a les 9:30 hores al Centre Social d’Ondara, i no cal inscripció prèvia. Es tracta d’una iniciativa per a acostar la pràctica del reciclatge a la gent major d’Ondara, oferir-los informació real i actualitzada sobre la gestió d’aquests residus i resoldre els dubtes que tinguen.

La xerrada “La tómbola del reciclatge” està organitzada per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de l’empresa municipal SINMA Ondara. Aquesta activitat està emmarcada en la campanya “Recicla amb els 5 sentits” que duu a terme la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient junt amb les diferents empreses gestores de residus.

60 XIQUETES I XIQUETS D’ONDARA QUE COMPLEIXEN 6 ANYS VAN REBRE AHIR EL SEU PREMI COM A PRIMERS LECTORS

primers lectors (10)primers lectors (6)

La Regidoria de Cultura, a través de la Biblioteca Municipal, va lliurar ahir un llibre als xiquets i xiquetes que compleixen 6 anys, en commemoració pel Dia del Llibre

Ondara 26.04.18. La commemoració del Mes del Llibre d’Ondara, organitzada per la Regidoria de Cultura, va comptar ahir dimecres 25 d’abril amb una activitat per als xiquets i xiquetes que es va celebrar a la Casa de Cultura (estava prevista a la Plaça Major, però la pluja va motivar que es fera finalment a cobert) i que va comptar amb una alta participació: l’Encontre amb els Primers Lectors i posterior actuació de Monipopins amb l’obra “Artur i Clementina”.

primers lectors (5)primers lectors (7)

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, va donar la benvinguda a tots els xiquets i xiquetes i a les seues famílies, i els va explicar el funcionament de la Biblioteca Municipal. A continuació, va lliurar com a obsequi un llibre, per a iniciar-se en el món de la lectura, als xiquets i xiquetes d’Ondara que compleixen sis anys enguany 2018, als que prèviament s’havia citat per carta. Uns 60 alumnes van acudir ahir a arreplegar el seu llibre.

primers lectors (1)primers lectors (2)

A continuació, es va celebrar un espectacle d’animació emmarcat en el cicle “L’Hora del Conte” que va anar a càrrec de Monippopins, amb la seua obra “Artur i Clementina”. La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha aprofitat per a animar als xiquets i xiquetes a què continuen llegint, deixant un poc de costat les tables, mòbils i altres dispositius semblants, i agafant un llibre per a interessar-se més per la lectura, i als pares i mares “a què continuen fomentant entre els seus fills i filles el plaer de la lectura”.

primers lectors (3)primers lectors (4)

primers lectors (9)primers lectors (8)

EL CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL D’ONDARA INFORMA DEL CAMPAMENT D’ESTIU DE L’1 AL 8 DE JULIOL 2018, ORGANITZAT PER LA XARXA JOVE COMARCAL

cartell campament estiu `18

El Centre d’Informació Juvenil d’Ondara informa sobre el Campament d’Estiu 2018 organitzat per la Xarxa Jove Comarcal, que tindrà lloc de l’1 al 8 de juliol a l’alberg El Teularet a València.

El preu és de 265 euros, i va dirigit a dos grups, que s’estableixen segons les edats en campaments separats: de 6 a 11-12 anys (temàtica “En busca del tresor” i de 12 a 16 anys, + 16 anys, (temàtica “Misteri a l’abadia”).

El preu inclou allotjament en pensió completa en l’alberg, monitors titulats, reportatge fotogràfic, assegurances i transport des de la Marina Alta. Amb activitats a la natura, idiomes, esports, tallers d’expressió i creativitat i més…

Mes informació i inscripcions al Centre d’Informació Juvenil (Casa de Cultura d’Ondara) de 9 a 14 hores, per telèfon 677997201 o per correu: joventut@ondara.org

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA – MAIG 2018

mupi_prg_cultura_maig_2018

Dimecres 2

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE.

Dijous 3

19.30h – Casa de Cultura

XERRADA – TALLER DE SALUT MAMÀRIA.

Sonríe, eres maravillosa en…. TÓMBOLA”

A càrrec de la Dra. Begoña Patiño i Raquel Orduñez, Tècnica en mamografies del Centre de Salut Pública de Dénia.

CARTELL AECC DEFINITIU

Del 4 al 31

20h – Casa de Cultura

EXPOSICIÓ DE PINTURA

Oksana Bastis presenta “Luces del Mediterráneo”

INAUGURACIÓ: Divendres a les 20h.

Horari de visita: Dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 21h.

CARTELL EXPO OKSANA

Dimecres 9

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE.

Dijous 10

20h – Auditori

TEATRE “Ojo de agua” presenta “Yo en cambio”

Donatiu: 3€

Venda d’entrades en taquilla

Divendres 11

19h – Casa Cultura

PRESENTACIÓ “III FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA”. A continuació lliurament de Premis de la “3ª EDICIÓ CONCURS LITERARI – IES XEBIC 2018”

Dissabte 12 i diumenge 13

III FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA

Plaça 9 d’octubre. Barri del Crist

Concerts, Teatre, Literatura, Mercat de la terra, Gastronomia….

cartell fira de la paraula & la bona taula 2018 concerts vertical_01

Dimecres 16

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE.

Divendres 18

20.00h – Casa de Cultura

PRESENTACIÓ del llibre “Ojos verdes. Negra Sombra”, de l’escriptor Javier Quevedo Puchal. Introducció per Irene Ballester

Diumenge 20

De 9.30 a 14.30h – Recinte del Prado

MERCAT DEL PRADO

Visita guiada, per l’arqueòleg Josep Ahuir, als monuments del poble (Torre del Rellotge, Casa “Mayorazgo”, Tinquet, Plaça de Bous, Llavador, entre altres)

cartell mercat del prado apaisat_01

Dimecres 23

18h – Casa de Cultura

L’HORA DEL CONTE.

Diumenge 27

19h – Auditori

NIT DE SAINETS “Valentes i Positives” presenten “La pitonisa” i “Atraco a les huit”

A Benefici de l’AECC d’Ondara

Donatiu: 5€

Venda anticipada: AECC d’Ondara

CARTELL VALENTES I POSITIVES

Dimecres 30

18h – Plaça Major

L’HORA DEL CONTE. Monipoppins presenta “La bella dorment del bosc”

Dijous 31

20.00h – Casa de Cultura

CONCERT “Orquestra Elemental CODA”

Professors: Merxe Pineda i Paco Pineda.

EIXIDES CENTRE EXCURSIONISTA

Diumenge 27

Serra de Bèrnia”

7h eixida des del pàrquing del Mas y Mas, de l’eixida cap al Verger

COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – PRESENTACIÓ SOLEDAT – DISSABTE 28 ABRIL 2018

Des de la Policia Local d’Ondara s’informa que amb motiu de la presentació de les festes de la Soledat Ondara 2018, estarà prohibit l’estacionament al carrer Consell a partir de les 16:00 hores del dissabte 28 d’abril.

També s’informa que es restringirà el trànsit de vehicles durant la celebració de l’acte, i tant a l’entrada com l’eixida dels diferents guals ubicats al carrer a partir de les 16:00 hores.

Es prega respecten la senyalització

Disculpen les molèsties