GRAN ASSISTÈNCIA A LA I TROBADA DE LES ESCOLES ESPORTIVES MUNICIPALS ORGANITZADA PER LA REGIDORIA D’ESPORTS D’ONDARA HUI AL POLIESPORTIU

Un total de 82 xiquets i xiquetes nascuts en 2006 i 2007 estan participant

trobada escoles esportives (6)trobada escoles esportives (7)

Ondara, 29.03.18. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mar Chesa, ha organitzat hui dijous 29 de març (coincidint amb el Dijous Sant, en que els escolars han començat les vacances de Setmana Santa) la I Trobada de les Escoles Esportives Municipals d’Ondara, a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza. La Trobada va dirigida a xiquets i xiquetes nascuts en 2006 i 2007 (categoria aleví) i ha comptat amb un total de 82 participants, sent tot un èxit d’assistents.

Es tracta d’una trobada de convivència entre tots els esports de les Escoles Esportives Municipals d’Ondara, en la qual els xiquets i xiquetes estan gaudint d’un dia diferent practicant tots els esports (futbol, bàsquet, gimnàstica rítmica, pilota valenciana i tennis taula). Inclús s’ha reservat un espai també per a jugar a jocs populars i tradicionals de Pasqua.

trobada escoles esportives (1)trobada escoles esportives (2) trobada escoles esportives (3)trobada escoles esportives (4)

trobada escoles esportives (5)trobada escoles esportives (8)trobada escoles esportives (9)trobada escoles esportives (10)trobada escoles esportives (11) trobada escoles esportives (12)

Per a això, s’han organitzat per grups (en els que estan mesclats els alumnes de les diferents escoles esportives) que van passant per tots els esports. Entrenadors de les diferents Escoles Esportives Municipals d’Ondara estan sent els encarregats de proposar i supervisar les activitats esportives que s’estan realitzant. A més, des de la Regidoria d’Esports se’ls ha oferit un esmorzar a tots els participants.

La Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa, ha valorat aquesta primera edició de la Trobada com una gran iniciativa perquè els xiquets i xiquetes puguen provar tots els esports que s’ofereixen en les Escoles Esportives Municipals, destacant que es tracta d’una trobada de convivència i germanor que està agradant molt als participants.

La I Trobada de les Escoles Esportives Municipals d’Ondara ha estat organitzada per l’equip tècnic integrat pels coordinadors de les Escoles Esportives (Vicent Mas, Vicent Moncho, Juanma Garrido, Alicia Ivars, i Elena Medvedeva) així com per la tècnica d’Esports, Ana Ribes, i per la Regidora d’Esports, Mar Chesa. A més, s’ha comptat amb la participació de 18 monitors i entrenadors voluntaris. La jornada culminarà amb la coreografia final de tots els participants.

Més fotos de la trobada:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1800080176678749

 

COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – III FESTIVAL GEGANT ONDARA 1 ABRIL 2018

Des de la Policia Local d’Ondara s’informa que amb motiu de la celebració del III Festival Gegant d’Ondara, aquest proper diumenge dia 1 d’abril de 2018, estarà prohibit l’estacionament en el camí que puja a Segària, concretament el tram que va des de la Teulera fins als albergs.

Es prega respecten la senyalització – Disculpen les molèsties

07_gegant2018_HORARIS GRUPS af_2_Cartell_gegant 2018

COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – VIA CRUCIS DIVENDRES 30 MARÇ 2018

Des de la Policia Local d’Ondara s’informa que amb motiu del Via Crucis d’aquest divendres 30 de març (acte emmarcat en la programació de Setmana Santa d’Ondara), estarà prohibit estacionar a partir de les 5 hores del matí als carrers: Lluís Santonja, Plaça major fins Sant Benet, La Roda, Llibertat, Sol de Roser a Dénia, i Dénia fins Sant Jaume.

Es prega respecten la senyalització i disculpen les molèsties

SETMANA SANTA ONDARA programa 2018

SETMANA SANTA 2018 portada

LA PISCINA D’ONDARA REOBRIRÀ AQUEST DISSABTE 31 DE MARÇ UNA VEGADA COMPROVADES QUE LES CONDICIONS TANT DE SEGURETAT COM AMBIENTALS I DE TEMPERATURA DE L’AIGUA SÓN ÒPTIMES PER A PRESTAR EL SERVEI

La piscina roman tancada des de dissabte passat 24 de març per reparació, des que el vent s’emportara una placa de la coberta

Ondara, 29.03.18. Des de l’empresa municipal PIMON, responsable de la gestió de la piscina municipal coberta d’Ondara, s’ha comunicat que la piscina tornarà a obrir les seues instal·lacions amb normalitat aquest dissabte 31 de març, tant per a la realització de cursos com per al bany lliure.

Dissabte passat 24 de març, les fortes ratxes de vent (el Centre de Coordinació d’Emergències va decretar alerta taronja per forts vents) van motivar que es desprenguera una part de la coberta de la piscina municipal d’Ondara. A fi de reparar la coberta i de revisar totes les planxes, la piscina municipal d’Ondara roman tancada des de llavors i no ofereix servei.

A hores d’ara, una vegada comprovades durant aquest dies les condicions tant de seguretat com ambientals i de temperatura de l’aigua, i sempre que la climatologia continue dins de la normalitat primaveral, es reprendrà i és continuarà prestant el servei.

piscina

Com es pot apreciar a les imatges, la part de la coberta que falta és una làmina d’uns 12 metres que es troba a la part d’un extrem al costat de la cafeteria. Des del diumenge s’està treballant en la gestió de la reparació de la coberta que ha resultat danyada i comprovant que tant la temperatura de l’aigua durant el dia, com l’ambiental, són òptimes per a continuar oferint el bany lliure i els cursos programats.

Segons ha confirmat el Regidor delegat de PIMON, Francesc Giner, «l’empresa contractada pel manteniment i reparació ens ha garantit que només arribe la peça del seu proveïdor es disposaran a la reparació de la part de la coberta que falta», no obstant, serà d’ací unes dues o tres setmanes, ja que tenim les festes de Pasqua damunt i és per això que els usuaris/es veuran eixa part de l’extrem descoberta, encara que s’ha decidit restablir el servei a partir del dissabte 31 de març.

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 24 MARÇ 2018

IMG-20180324-WA0000 IMG-20180324-WA0001 IMG-20180324-WA0002

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 24 MARÇ 2018

BENJAMÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 53-35 EL VERGER

Aquest dissabte el benjamí es va desplaçar fins a Calp on ens esperava un partit competit en el qual hauríem de lluitar per aconseguir la victòria.

Varem començar molt igualats però el despist d’un quart va fer que se’ns anaren uns 15 punts dalt. No obstant, després del descans els nostres eixiren més descansats i varen remuntar però no varem aconseguir superar-los en el marcador.

En quant al joc, no varem eixir amb la sensació d’haver perdut de molta diferencia de punts, ja que varem jugar molt bé tant en atac com en defensa, però els acabaments a cistella i els rebots varen ser els que van fer la diferencia de punts a favor del Calp A.

Ens quedem en el més bo d’aquest partit i és que els xiquets varen fer un molt bon partit.

ALEVÍ FEMENÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 29-69 GUADALAVIAR

Aquesta setmana ens vam enfrontar altra vegada al equip de Guadalaviar amb la llisó ben apresa després de la derrota de fa dues setmanes. Ja coneixíem al rival i no ens va sorprendre la seua rapidesa al contraatac i la fermesa en defensa. Aleshores les nostres van posar totes les ganes posibles dificultant les eixides ràpides i fent una defensa molt bona. No es va poder fer res front un equip molt fort tot i que ho van intentar. A la mitja part ja perdíem de 25 punts i al cap i la fi ens van tancar l’acta però dels 10 punts aconseguits en València vam passar als quasi 30 en casa demostrant que no tenen por a ningú tot i ser un equip de nivell 1 baixat en segona fase. Anem endavant amb un gran equip que de segur ens donarà moltes i moltes alegries l’any que ve en infantil.

ALEVÍ MASCULÍ A

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 48-7 CB SUECA

El nostre aleví masculí A solventà sense problemes el partit davant el cuer de la classificació, el CB Sueca. L’equip eixí molt intens en defensa, el que permetia que es furtaren nombrosos balons i acabant en cistelles fàcils. A més, el rebot defensiu era controlat de manera molt superior pels nostres el que permetia que es poguera córrer al contraatac. En el segon quart la intensitat defensiva no va baixar, i varen endossar un gran parcial que al primer minut del tercer quart permeté tancar acta. A pesar d’això, els nostres continuaren treballant molt bé, tant defensivament com ofensivament, de cara a propers partits i es posaren objectius a complir d’aspectes treballats en els entrenaments. Amb açò, es pogueren veure grans accions col·lectives en atac amb moltes jugades que a tot entrenador li agrada veure. Degut també a les condicions del partit, tampoc es va voler forçar als jugadors que arrastraven problemes físics i on tots aprofitaren per agafar confiança per als encontres vinents. Gran partit dels nostres que tot i la superioritat davant el rival no es relaxaren mai i treballaren molt bé durant tot el partit.

ALEVÍ MASCULÍ B

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 37 – 28 DIMALUX-BSG

El passat dissabte el nostre equip aleví juga com a local per a rebre al San Gabriel d’Alacant. El partit va començar amb un joc igualat per part dels dos equips amb cistelles ràpides basades principalment amb els contraatacs. El partit va seguir la mateixa dinàmica els primers quarts, no obstant després del descans es va notar el canvi en la defensa per part dels nostres que aconseguiren allunyar-se un poc en el marcador, arribant al resultat final de 37-28 per a l’equip local. Felicitar als jugadors per la millora aconseguida i que continuen treballant per a endur-se més victòries i seguir aprenent.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 60-19 ALFAZ DEL PI

Bona jornada per a les nostres infantils que van guanyar davant un Alfaz molt millorat. Les nostres van començar amb un defensa pressionant a tota pista que va ofegar a les rivals al llarg de tot el partit, tot i que em de ser més efectius baix de cistella en contra colps en superioritat. Les nostres eixen massa confiades en els primers quarts i es deixem fer massa punts sense oposició. No va ser fins els dos últims quarts quan les nostres no van deixar que les rivals feren més de 3 passes seguits i pressionant la línia de passe a tot hora, feina que es te que fer al llarg de tot el partit. Be, aquest dijous tenen l’oportunitat de confirmar la seua millora davant Els Maristes d’Alacant on de segur que s’enduran un victòria després de la derrota que van patir en Alacant que no ens esperàvem.

INFANTIL MASCULÍ

CA MONTEMAR 68-35 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Partit jugat dissabte de vesprada a Alacant davant el segon classificat de la lliga. El partit es presentava complicat per aquest aspecte i per alguna baixa en l’equip, però que es tenia la confiança de almenys competir, sabedors que la victòria seria difícil. Els nostres eixiren al partit concentrats en defensa i en atac encertats, i tot i que es varen errar algunes cistelles fàcils, s’acabà el primer quart amb 4 punts d’avantatge. En el segon, els locals varen pujar la intensitat defensiva, ens costava superar la pressió a tota pista i no s’estava defenent bé els 1×1. A més, en atac es va deixar de tenir encert i costava molt anotar una cistella, arribant al descans amb un desavantatge de vint punts. En la segona part els nostres tornaren a estar millor en defensa no permetent cistelles fàcils i competint amb el rival tots els quarts, però l’avantatge aconseguit pels locals en la primera part els donava molta tranquil·litat. Tot i això, la segona part fou bastant millor que la primera, i donant la sensació que este equip pot competir contra aquests rivals de la part alta, però que la intensitat i desconcentració en molts moments fa que els rivals castiguen molt degut a la qualitat que hi ha en aquesta lliga Preferent. Toca continuar treballant per als propers partit.

CADETS

CADET MASCULÍ A

CADET MASCULÍ B

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B 59 – 18 CB ALBAIDA

Amb 7 jugadors, els ondarencs plantejaren un partit molt fresc on es notaren els canvis de banqueta per a mantindre la intensitat durant tot l’encontre. Els d’Albaida no disposaven d’un joc molt elaborat però tenien les coses clares: agafar el rebot i córrer en contra-atac. Els nostres eixiren adormits però poc a poc anaren despertant-se defensivament i començaren a furtar balons amb una defensa individual a tota la pista. La motivació de furtar cada baló es va mantindre durant tot l’encontre i s’aconseguí així tancar acta i emportar-se una victòria que en el camp rival ens va costar molt d’aconseguir.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

C.B. TEIXERETA B 58 – 38 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El diumenge el nostre equip femení es desplaçà de vesprada fins la localitat d’Ibi per a disputar el seu partit de la jornada. El partit es presentava prou accessible per a les nostres, i així es va demostrar durant el primer quart de partit aconseguint un parcial de 5-15 amb un boc joc ofensiu i amb encert de cara l’anella. Llàstima que a partir d’aquest moment el partit va pegar una volta de 180º, l’encert de cara a l’anella va disminuir i així es va notar fent que l’equip local poc a poc remuntés el marcador. En la segona part, la dinàmica fou la mateixa del últim quart, i l’equip local estigué prou més encertades amb el tirs exteriors i amb la intensitat mostrada, el que provocà que arribaren a allunyar-se en el marcador arribant al resultat final de 58-38 per a l’equip local.

JUNIOR MASCULÍ:

CB XATIVA 75 – 47 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Difícil partit el del nostre juvenil que es presentava a Xàtiva diumenge de matí amb tan sols 6 jugadors. Aquesta jornada tocava medir-se contra el segon classificat de la lliga on en Ondara els vam poder competir fins a l’últim quart.

Sabent que no hi havia res a perdre, els nostres es col·locaren en una defensa 2 – 3 i esperaren els atacs rivals. Durs amb el jugador amb baló i agafant els rebots defensius s’aconseguí plantar cara fins al descans.

Després d’aquests minuts de recuperació, els nostres eixiren fatigats i no aconseguiren traspassar la pressió del rival a tota la pista, perdent 8 balons seguits. Això menguava la moral dels ondarencs que sols aconseguiren mantindre eixa diferència en el marcador fins al final.

 

LA PROGRAMACIÓ CULTURAL D’ONDARA COMMEMORARÀ A L’ABRIL EL MES DEL LLIBRE AMB DIVERSES INICIATIVES RELACIONADES AMB LA LECTURA

af_prg_cultura_abril_2018_A3

Encontre amb els primers lectors, presentacions literàries, reconeixement als més lectors de la Biblioteca, i com a novetat “trueque” de llibres i gimcana “En busca d’un llibre”

Ondara, 28.03.18. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, commemora a l’abril el Mes del Llibre amb una programació que comptarà amb diversos actes per a públic de totes les edats. Una programació que se centra en el llibre com a protagonista, i que comptarà amb distintes activitats que versaran sobre els llibres i la lectura, tant per a xiquets i xiquetes com per a adults. Amb la celebració d’aquestes activitats, des de la Regidoria de Cultura es pretén acostar la Biblioteca d’Ondara a tots els veïns i veïnes d’Ondara.

Enguany, com a novetat, durant la setmana del 23 d’abril (coincidint amb l’efemèride del Dia del Llibre) tindrà lloc la campanya “Agafa un llibre, deixa’n un altre”, que funcionarà com un “trueque” de llibres a la Casa de Cultura. A més, i per als escolars, del dilluns 23 al divendres 27 d’abril es desenvoluparà per tot el poble la gimcana “En busca d’un llibre”, de què es donarà informació al Col·legi Sanchis Guarner.

plaza mayor (2)

Aquestes iniciatives es vindran a sumar a altres propostes que impulsa tradicionalment la Regidoria de Cultura durant el mes d’abril amb motiu del Dia del Llibre. El dimecres 18 d’abril a les 19:30 hores tindrà lloc el reconeixement als més lectors de la Biblioteca Municipal. Des de la Regidoria de Cultura es lliurarà un diploma i un obsequi als més lectors de la Biblioteca “Enric Valor” de la temporada 2017-2018, veïns/veïnes d’Ondara. Amb aquesta iniciativa, que estarà dividida en categories (infantil-juvenil i adults), es pretén felicitar aquelles persones que han resultat més actives en matèria de lectura, premiar el seu hàbit lector i fomentar la lectura entre la població. Després del lliurament de diplomes, tindrà lloc a la Sala d’Actes la presentació del llibre de poesia “El eje de la luz” a càrrec de José Iniesta Maestro, amb introducció del poeta i filòsof Héctor Solsona.

af_prg_cultura_abril_2018_davant af_prg_cultura_abril_2018_darrere

Quant a les presentacions literàries, el divendres 13 d’abril a les 20 hores es presentaran en la Casa de Cultura els últims llibres de Francisco Cejudo, “Anotaciones aforísticas” i “Las estampas del tiempo”, acompanyat per Concha Ballester a la guitarra. La celebració del Mes del Llibre continuarà el dimarts 17 d’abril amb la presentació del llibre “Diània Terra Nostra” de l’escriptor Just I. Sellés, amb un preludi musical del cantautor Andreu Valor, que avançarà temes del seu pròxim disc.

El dimecres 25 d’abril a les 17:30 hores tindrà lloc a la Plaça Major l’Encontre amb els primers lectors, i des de la Regidoria de Cultura es lliurarà un llibre en valencià a tots els xiquets i xiquetes d’Ondara que compleixen sis anys enguany 2018. La celebració es completarà, a continuació, amb una nova sessió de l’Hora del Conte a càrrec de Monipoppins amb l’obra “Artur i Clementina”. Aquesta serà l’última de les sessions del cicle L’Hora del Conte d’aquest mes d’abril, que comptarà a més amb altres dues sessions, els dimecres a les 18 hores a la Biblioteca; l’11 d’abril (a càrrec de Josep Sivera, Naiara Bañuls i Maria Hernández, alumnes de 5è del Col·legi Sanchis Guarner), i el 18 d’abril (a càrrec dels alumnes de 2n cicle d’infantil de l’IES Xebic, que oferiran un teatre d’ombres).

Més propostes culturals per al mes d’abril

El diumenge 15 d’abril, arriben els Premis Ocell a l’Auditori Municipal d’Ondara, amb la representació del teatre “Pels Pèls”. Serà a les 19 hores i el donatiu per les entrades serà de 15 euros (venda d’entrades al Cafè Sendra i a l’Associació Cultural Ocell 639893972).

La programació cultural d’Ondara per a abril també compta, en l’apartat expositiu, amb dues mostres; una de pintura en seda i una altra de fotografia. Del 6 al 30 d’abril es pot visitar a la Casa de Cultura l’exposició de pintura en seda “ALMAgro en el alma…” d’Ana Maria Almagro (inauguració el divendres 6 d’abril a les 20 hores). I del 12 al 20 d’abril, es podrà visitar l’exposició fotogràfica “No em toques el Whatsapp”.

A més, recordar que Ondara acollirà, el divendres 20 d’abril a les 19 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, la conferència solidària “Amb Ahumor; Tú Bien…Tu Vida Mejor”, impartida per Alonso Pulido, a benefici d’AMARAC (Associació de la Marina Alta per al Recolzament de les Altes Capacitats).

LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ I PIMON POSEN EN MARXA EL SERVEI D’ESCOLETA INFANTIL DE PASQUA PER A L’ALUMNAT D’1 A 3 ANYS

escoleta 3

 

Ondara, 28.03.18. L’empresa municipal PIMON, encarregada de la gestió de l’Escola Infantil Municipal Joaquima Gavilà, i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara ofereixen el servei d’Escoleta Infantil de Pasqua per a l’alumnat d’1 a 3 anys. L’Escoleta Infantil de Pasqua s’oferirà demà dijous 29 de març, la setmana del 3 al 6 d’Abril i el dilluns dia 9 (amb un total de 6 dies) en horari de 9 a 14 hores, sense servei de menjador, i amb l’opció matinera des de les 8 hores.

Aquestes pasqües l’Escoleta d’Ondara es converteix en un “Món de Moviment”. Perquè a través del moviment els xiquets i xiquetes desenvolupen les seues capacitats per a pensar i comunicar-se amb el seu entorn, generant una confiança en si mateix i una major autoestima. La psicomotricitat, el ball, ioga, música i una barreja de jocs els esperen aquests dies per créixer en aspectes socials, afectius, motors i intel·lectuals.

Amb aquestes activitats, es dona resposta a les demandes de pares i mares d’oferir servei en aquestes dates festives. Al voltant de 25 xiquetes i xiquets (ja usuaris de l’Escoleta) acudiran.

ONDARA AMORTITZARÀ 521.560 EUROS DEL PRÉSTEC DEL PLA DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Passarà per ple demà la modificació de crèdits per a aplicar el superàvit pressupostari de 2017 a amortitzar deute

Ondara, 28.03.18. Ondara celebra demà dijous 29 de març el ple ordinari del mes (a les 14 hores en compte de a les 20:30 hores, per a evitar coincidir amb actes de la Setmana Santa). En la sessió s’abordaran diversos assumptes d’interès. Entre ells, en l’apartat econòmic, destacarà la modificació de crèdits per a l’aplicació del superàvit pressupostari de 2017 per a amortitzar el deute. En concret, la proposta consisteix a utilitzar 521.560 del romanent de tresoreria de 2017 per a amortitzar part del préstec del Pla de Pagament a Proveïdors (a qui es va acollir l’Ajuntament d’Ondara en 2012 i del que encara falta per amortitzar 784.604 euros). El motiu d’aquesta operació és que, per segon any consecutiu, el romanent pot destinar-se enguany 2018 al pagament del deute, en ser superior a les quantitats que encara ha d’amortitzar Ajuntament d’Ondara pel préstec del Pla de Pagament a Proveïdors.

Vídeo – actes per a les sessions d’òrgans col·legiats

En la sessió plenària també s’abordarà la proposta per a establir el suport de vídeo- àudio per a registrar les intervencions de les sessions dels òrgans col·legiats (Ple, Junta de Govern Local i qualsevol altre Òrgan Col·legiat de la Corporació); modificant així el suport de les actes escrites per vídeo – actes (un suport digital que arreplegarà en vídeo-àudio les intervencions mencionades). L’actual sistema pel qual les intervencions es transcriuen al llibre d’actes implica, en l’actualitat, una alta dedicació de recursos humans i de temps per a obtenir com resultat la transcripció literal de l’acta a partir de la gravació de l’àudio d’una sessió, que d’una altra forma, podria alliberar part d’aquests recursos i temps a fi de poder atendre altres necessitats.

Amb aquesta modificació que passa per ple, a més de complir amb el que disposa l’article 91.1 del ROF, es millorarà el resultat final perquè les intervencions no sols s’arreplegaran amb total integritat, sinó que és possible reflectir també el to, els matisos i inflexions de la veu (aspectes que no es manifesten en una acta escrita), pel que la gravació de vídeo-àudio és una resposta més eficaç per a aconseguir l’objectiu de reproduir fidelment el que ha succeït en cada sessió. Amb l’aprovació de la dita proposta, ja no serà necessari procedir a la transcripció de les intervencions en l’acta, en quedar inserit en la pròpia acta el vídeo-àudio que les arreplega.

Adhesió al pla “Edificant” de la Generalitat

En matèria d’educació, el ple ordinari de març incorpora a l’ordre del dia la proposta d’adhesió al Pla de Cooperació “Edificant” amb la Generalitat per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres docents públics de la Generalitat. Les administracions locals interessades a adherir-se a aquest pla de cooperació han de realitzar la corresponent sol·licitud, prèvia consulta al Consell Escolar Municipal; constant ja la disposició favorable a l’adhesió dels dos centres docents del municipi (el CEIP Sanchis Guarner i l’IES Xebic d’Ondara).

En la proposta es detallen les actuacions i propostes de reparacions i millores que han de realitzar-se als centres educatius d’Ondara, segons arrepleguen els informes dels directors d’ambdós centres. En el cas del CEIP Sanchis Guarner es detallen diverses actuacions d’urgència que cal realitzar: la impermeabilització de les cobertes, l’adaptació de la instal·lació elèctrica, la pavimentació del pati, el condicionament d’una segona eixida d’emergència, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la col·locació d’un ascensor, la pintura exterior de tot el centre, o culminar la substitució de les finestres d’alumini més velles, entre altres mesures. En el cas de l’IES es consideren reparacions urgents les inundacions al gimnàs, les portes de l’edifici de cicles formatius i les plaques de fusta del central, les goteres en les aules d’informàtica del segon pis, els cristalls fracturats en tots els edificis, els desaigües obstruïts que impedeixen utilitzar els serveis, la barana de la terrassa de sala de professorat que està solta, les goteres de la cantina, els clavills al sostre dels serveis, o que el sòl de les pistes esportives s’està trencant, entre altres actuacions que fa falta solucionar.

Sol·licitud d’inversions per a millorar els polígons

En matèria de subvencions, la sessió plenària compta amb la proposta de sol·licitud d’ajuda a la Generalitat Valenciana en la convocatòria de projectes d’inversió per a la millora de polígons. La proposta de subvenció que presentarà l’Ajuntament d’Ondara i per a la que demana l’ajuda autonòmica, ascendeix a un cost aproximat de 197.453 euros, i engloba actuacions en dues zones diferenciades; la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant; i el sector Marjals 5-6-7. En el cas de la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant les actuacions incloses en la petició de subvenció són la millora de l’enllumenat públic (canvi de lluminàries per LED); l’ambientació paisatgística i millora del trànsit mitjançant la construcció d’una mitjana i dues rotondes (incloent arbratge com a millora ambiental); la millora de la senyalització i identificació de carrers, la millora de la senyalització horitzontal i vertical, o la millora de la mobilitat urbana mitjançant la creació d’un carril bici. Respecte al sector Marjals 5-6-7, s’inclouen les següents millores de: enllumenat públic, senyalització horitzontal, vertical, identificació de carrers, paisatgística (mitjançant actuació en zona verda), de la imatge del polígon, i de la mobilitat urbana mitjançant la creació d’un carril bici.

Per a millorar les pensions de jubilació dels treballadors agraris

En l’àmbit de l’agricultura, el ple inclou en l’orde del dia la moció del Regidor delegat d’Agricultura, Pere Picornell, sobre pensions de jubilació de persones en règim de treballadors agraris.

La moció proposa que l’Ajuntament d’Ondara inste el Govern Central perquè equipare el Càlcul de l’import de pensió de jubilació de persones en règim especial de treballadors autònoms agraris i de treballadors agrícoles per compte d’altri, al del Règim General de la Seguretat Social, pel que fa a la integració dels buits de cotització dels anys que s’usen per al càlcul de la pensió. L’objectiu és aconseguir que els treballadors agraris reben una pensió igualitària a la resta de persones adherides al RGSS, perquè l’actual situació en la cotització dels treballadors agraris agreuja el problema de la subsistència de la vida al camp, provocant que cada vegada menys gent es dedique al treball de la terra i, que cada any hi haja més camps abandonats.

L’ALUMNAT DEL PFQB VA PARTICIPAR AHIR EN EL TALLER DE RECICLATGE PROGRAMAT PER L’EMPRESA MUNICIPAL SINMA

Ondara, 27.03.18. L’empresa municipal SINMA, encarregada del servei de recollida de fem i neteja viària d’Ondara, va programar ahir dilluns 26 de març l’organització del taller de reciclatge “Si recicles pregunta, i si no, també”, que va anar dirigit a l’alumnat del PFQB Programa Formatiu de Qualificació Bàsica «Ocupació Domèstica» de l’Ajuntament d’Ondara, i que es va impartir a les instal·lacions del PFQB, al local annex a la residència.

Dins de la iniciativa de SINMA de conscienciació ciutadana, aquesta activitat va estar emmarcada en la campanya “Recicla amb els 5 sentits” que duu a terme la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient junt amb les diferents empreses gestores de residus. Es va tractar d’un taller per a acostar la pràctica del reciclatge a l’alumnat d’aquest programa formatiu, i resoldre els dubtes que tingueren al respecte.

sdrsdr

El taller “Si recicles pregunta, i si no, també” té com a eix el treball de tots els contenidors i per tant, tot tipus de residus. Aquesta activitat pretén resoldre dubtes concrets dels participants del taller i, a través d’una presentació multimèdia, oferir-los informació real i actualitzada sobre la gestió d’aquests residus. Des del PFQB s’ha valorat aquesta activitat com “molt productiva, per a concretar i aprendre molt més sobre què, com i perquè reduir, reutilitzar i per últim, reciclar”.

L’ESCOLA MUNICIPAL DE GIMNÀSTICA RÍTMICA D’ONDARA VA ACONSEGUIR 21 PODIS EN LA 3a FASE DE LA LLIGA COMARCAL CELEBRA A BENISSA

 

Ondara, 27.03.18. La tercera Fase de la IX Lliga comarcal de les Escoles Esportives Municipals de Gimnàstica Rítmica temporada 2017-2018 es va celebrar el passat diumenge 25 de març a Benissa amb la participació de les gimnastes de les escoles de Dénia, Gata, Pego, Benissa, Poble Nou de Benitatxell, Xàbia, Pedreguer, Calp, i Ondara.

L’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara, coordinada per Alicia Ivars, i que compta com entrenadores amb Cristina Sala, Alba Fornés, Sandra Gamero, i Irene Estévez, va obtindre uns magnífics resultats, aconseguint un total de 21 podis ( sent d’ells 8 individuals, 5 de conjunts, 5 de duos i 3 de trios ) i sumant unes excel·lents puntuacions per a la seua classificació comarcal, amb 8 ors, 8 plates i 5 bronzes.

grup escola ondara tercera fase

La Regidora d’Esports, Mar Chesa, va felicitar les gimnastes d’Ondara i les seues entrenadores pels seus excel·lents resultats.

RESULTATS 3a FASE LLIGA COMARCAL DE GIMNÀSTICA RÍTMICA

Modalitat Individual

Benjamí

Roser Alemany Serer 2ª Classificada

Aleví

Ana Monedero Vasileva 1ª Classificada

Vega Vizcaya Miralles 2ª Classificada

Mireia Pons Fornés 3ª Classificada

Joan Pere Sendra Nogueroles 5t Classificat

Infantil

Ana Reig Salort 3ª Classificada

Cadet

Maria Gracia Romero 1ª Classificada

Angèlica Carrió Fructuoso 2ª Classificada

Cristina Saiz Pons 3ª Classificada

Modalitat Trios

Benjamí

Nahiara Tessore, Anais Messaourdi i Carmen Serra 4es Classificades

Aleví

Zaira Quintanar, Elsa Femenia i Irene Rivera 1es Classificades

Noa Quinto, Carla Riera i Zoe Barber 2es Classificades

Maitane Alfaro, Maria Mahiques i Maia Salort 4es Classificades

Cadet

Júlia Signes, Cristina Zamora i Carla Romero 1es Classificades

Modalitat Duos

Benjamí

Lucia Llorens i Lara Rodríguez 1es Classificades

María Fernández i Carmen Chapa 2es Classsificades

Aleví

Ruth Almero i Sara López 1es Classificades

Maria Hernández i Clara Más 2es Classificades

Paula Jordà i Valeria Ribes 3es Classificades

Infantil

Giuliana Sánchez i Maria Llorens 4es Classificades

Miriam Pérez i Helena Roselló 6es Classificades

Modalitat Conjunts

Benjamí

1es Classificades: Benjamí “J” Format Per Roser Alemany, Pau Mut, Alessia Velasco, Júlia Sendra I Emma Ordines.

2es Classificades: Benjamí “S” Format Per: Marina Más, Aroa Soldevila, Sandra Ribes, Noa Petrignani I Carolina Brígido.

Aleví

1es Classificades: Aleví “K” format per: Alma Llobell, Aina Server, Judith Ballester, Emma Almiñana i Paula Vives.

5es Classificades: Aleví “O” format per: Iratxe Parra, Sara Arlandis, Andrea Munuera, Mireia Ribes I Alice Rebeca Kiss.

Infantil

2es Classificades: Infantil “H” format per: Vera Monedero, Irene Martí, Lara Stauder, Nadia Boluda i Laia Estévez.

3es Classificades: Infantil “F” format per: Azahar Vanaclocha, Sonia Martínez, Ainhoa Vicens, Laura Zaragoza, Nerea Bonet i Ana Reig.

Modalitat Exhibicions

En aquesta modalitat les participants van ser: Nerea Vicens, Martina Portes, Júlia Contreras, Àngela Gil i Nerea López en Categoria Aleví.

Alma, Alba, Laia i Rosa en Categoria Benjamí.

Sarah, Alma, Serena, Anastasia, Laura, Laura, Nerea, Claudia, Daniela, Maria, Irene, Carme, Núria, Silvia, Ainhoa, Àngela, Yoana, Anna, Maia, i Ana en Categoria Prebenjamí.

 

podis ondara tercera fase (1) podis ondara tercera fase (2) podis ondara tercera fase (3) podis ondara tercera fase (4) podis ondara tercera fase (5) podis ondara tercera fase (6) podis ondara tercera fase (7) podis ondara tercera fase (8) podis ondara tercera fase (9) podis ondara tercera fase (10) podis ondara tercera fase (11)