ONDARA CELEBRA EL DIA DE L’ARBRE AMB UNA PLANTACIÓ A L’AULARI I ACTIVITATS PER ALS ESCOLARS

Les accions a l’Aulari s’emmarquen en les actuacions iniciades per l’Ajuntament per a la millora integral de l’àrea dels Pins

Ondara, 31.01.18. La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Pere Picornell, ha impulsat hui la realització de diferents accions en el municipi, amb motiu de la celebració hui 31 de gener del Dia de l’Arbre de la Conselleria de Medi Ambient; una efemèride que s’ha volgut difondre entre la ciutadania, segons ha indicat Pere Picornell.

D’una banda, aquest matí s’ha dut a terme la plantació de diferents espècies arbòries en la zona verda de l’Aulari de Música. Dita plantació s’ha realitzat per part dels treballadors del Taller d’Ocupació d’Ondara (especialitats d’Auxiliar en vivers, jardins i centres de jardineria; i d’auxiliar en conservació i millora de muntanyes), així com de la Brigada Municipal. En concret, s’han plantats 3 pins grans i 4 ciprers en aquesta zona, que prèviament havia sigut objecte de treballs de poda i manteniment. També s’han replantat arbusts aromàtics: 50 romers i 50 romers rastrers.

dia arbre aulari (1) dia arbre aulari (2)

La iniciativa ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, i el responsable de Medi Ambient, Pere Picornell. Cal indicar que aquests treballs s’emmarquen en les diverses actuacions de millora en l’àrea dels Pins i l’entorn de l’Aulari de Música, englobades en el Pla de Manteniment d’Edificis Municipals de l’Ajuntament d’Ondara, que està duent a terme a través de les Regidories d’Urbanisme i Via Pública. Dins de les tasques, el passat mes de setembre de 2017 es van realitzar les actuacions de neteja, sanejament i poda dels pins que es trobaven en condicions perilloses, bé perquè pogueren caure a causa del seu estat, o perquè les seues branques arribaven a la teulada de l’Aulari causant goteres i altres problemes. L’objectiu final de la millora integral és crear una zona enjardinada oberta al públic al centre del poble per al gaudi de la ciutadania, amb un horari d’obertura, i amb el tancament mitjançant una tanca perimetral de la zona de l’arbratge.

D’altra banda, des de la Regidoria de Medi Ambient també s’han dut a terme durant el dia d’avui diverses iniciatives per a celebrar el Dia de l’Arbre entre l’alumnat dels centres educatius d’Ondara. Als alumnes del Col·legi Sanchis Guarner se’ls han lliurat aquest matí plantetes, algunes d’elles aromàtiques, per a poder emportarse-les a casa en xicotets recipients i poder cuidar-les i veure créixer. En concret, al col·legi se li han lliurat 80 plantetes de murta i 80 savines.

sanchis guarner (1)sanchis guarner (2) sanchis guarner (3)

En el cas de l’IES Xebic, des de la Regidoria de Medi Ambient s’han lliurat al centre educatiu uns quants arbres perquè siguen replantats dins de l’àrea de l’institut; en concret, 5 ciprers, 1 magnòlio, 1 nesprer i 1 llimera; així com també se’ls han entregat 50 romers i 50 romers rastrers.

sdrsdr

L’ADL-AFIC D’ONDARA INFORMA DE LA CONVOCATÒRIA D’AJUDES AL COMERÇ, CONSUM I ARTESANIA 2018

CONVOCATÒRIA AJUDES COMERÇ, CONSUM I ARTESANIA 2018

https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos;jsessionid=TBgmhx2WGzQ7np5bGTYSJSR9GqV30HW4NFLpgZhQ2j5LrpwRh0tn!1480023128!1517403862551?id_proc=739&version=amp

Fins el 15 de febrer les pimes comercials, persones emprenedores del sector comercial, agrupacions empresarials i associacions poden sol·licitar les ajudes.
El DOGV de 26/1/18 publica la convocatòria d’ajudes en matèria de comerç, consum i artesania per 2018.
Les línies subvencionables són les següents:

*Art. 18.1 (Avalem Artesania) per a assistir a fires, editar catàlegs, promocionar els productes o assistir a cursos especialitzats.

*Art. 18.2.a (Emprenem Comerç): obertura activitat comercial (estudis previs, gastos de gestió, traspàs i/o lloguer de local)

*Art. 18.2.b) (Avalem comerç) Equipament d’establiment comercial

*Art. 20.1) Agrupacions de comerciants: per a contractació o manteniment de personal tècnic, accions de comunicació i organització d’accions formatives

*Art. 20.2 Manteniment de requisits de reconeixements de qualitat per a associacions de comerciants de mercats municipals

*Art. 20.3 Agrupacions d’artesans: Contractació de personal tècnic, accions de comunicació, realització d’accions de formació, assistència a fires

*Títol II Capítol V Associacions de consumidors i usuaris

Les persones-empreses interessades en rebre més informació poden sol·licitar-la en l’ADL-AFIC d’Ondara al telèfon 965766250 o per correu electrònic: adl@ondara.org

 

 

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – 27 GENER 2018

benjamins

 

BENJAMÍ

CALP B 14 – 40 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 

Aquest dissabte el benjamí es va desplaçar fins a Calp  

Continuem amb la «ratxa» i amb aquesta sumem 5 victòries consecutives. 

Sobre aquest partit dir que, a pesar de fer un bon atac, en la defensa varem estar fluixos, la qual cosa treballarem per a la segona volta plantar-li cara als contrincants més forts. 

ALEVINS 

ALEVÍ FEMENÍ : 

Aquesta jornada el aleví femení descansava. 

ALEVÍ MASCULÍ A 

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 39-58 NB TORRENT 

Dissabte el nostre aleví masculí A rebia un dels equips potents de la Comunitat Valenciana, que venia de jugar en la màxima categoria autonòmica en la fase anterior, per tant era un partit molt complicat, però al mateix temps il·lusionant i motivador i dels que agrada jugar. El partit començava igualat amb errades en les finalitzacions per ambdós equips i costant anotar una cistella en joc, però amb els visitants amb petits avantatges. Durant els dos primers quarts els nostres aguantaren els visitants en el marcador i amb bones sensacions, tot i les nombroses pèrdues de baló dels d’Ondara que els impedia arribar amb claredat per acabar els seus atacs. El ritme de joc altíssim i la gran intensitat defensiva imposada pels de Torrent durant tot el partit feia que als ondarencs els costara molt desplegar el gran joc que han demostrat durant tota la temporada i anaven desgastant els nostres provocant moltes pèrdues en atac i errant cistelles teòricament fàcils. Amb açò, l’equip visitant castigava les pèrdues dels nostres en cistelles i enlairant-se en el marcador a falta d’un quart. En aquest últim, els nostres eixiren a gaudir del que quedava de partit i a acabar amb bones sensacions, cosa que va portar als nostres a fer un gran parcial i dominant aquest quart amb autoritat i millor joc i acabar amb el cap ben alt per haver competit davant aquest gran equip.  

Primera derrota d’aquesta segona fase que no ha empanyar el bon treball d’aquest equip i que ha de motivar els nostres per continuar treballant tant bé com ho estan fent fins ara per afrontar el proper partit. 

ALEVÍ MASCULÍ B 

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 42- 55 DÉNIA BASQUET 07 

Aquest passat dissabte el nostre equip aleví va jugar en casa front a l’equip de la localitat veïna de Dénia. El partit es presentava complicat des d’un principi degut a la visible diferencia física entre els dos equips, no obstant, els nostres eixiren realitzant un molt bon joc basat en contraatacs ràpids i sent molt agressius de cara a cistella, el que junt amb un bon encert aconseguiren posar-se davant en el marcador. Aquesta igualtat va durar durant la major part del partit, però als últims quarts l’equip visitant va fer notar la diferencia física aconseguint cistelles fàcils de baix l’anella i realitzant un bon joc que els va permetre guanyar una avantatja arribant al marcador fins de 42-55. Felicitar als joves jugadors per el bon joc realitzat i que continuen millorant poc a poc jugant a bàsquet! 

INFANTILS 

INFANTIL FEMENÍ: 

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 49- 45 CB IFACH CALP 

Aquest dissabte les nostres infantils es van enfrontar en casa al equip infantil femení de Calp en un partit vibrant i emocionant. El partit començà amb un parcial de 7-0 per les nostres jugadores que prompte va ser neutralitzat per un Calp molt i molt efectiu en atac i molt ben posicionat en defensa. En tot moment les ondarenques van estar per davant en el marcador però l’equip visitant estava sempre a un o dos punts per darrere. Va ser en l’últim quart on es va aplegar amb empat en el marcador obligant a fer un joc molt dur i potent per part de les nostres jugadores. Be, al cap i la fi, les nostres van traure tota la seua ràbia i potencial demostrant que son un equip que enguany poden donar la campanada i encapçarlar la clasificació. 

INFANTIL MASCULÍ 

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 57-73 CB BENIDORM 

Partit jugat dijous al pavelló municipal d’Ondara corresponent a la jornada 3. Partit que es presentava interessant perquè els dos equips estaven empatats en la classificació. El partit començava igualat en els dos primers quarts del partit, això si, amb xicotets avantatges per als visitants. En els dos períodes abans del descans, els de La Marina Baixa començaren a fer una defensa pressionant a tota pista que dificultà molt als nostres jugadors, veient-se superats per la intensitat d’aquesta i que com a conseqüència, va portar a perdre nombrosos balons en les passades i propiciant cistelles fàcils per als de Benidorm. No obstant, quan els d’Ondara superaven aquesta pressió amb bones passades podien fer bons atacs, tot i que les continues errades en les finalitzacions impedien que els atacs acabaren en cistella. Després del descans es torna a veure l’equip local dels dos primers quarts, superant millor la pressió a tota pista dels visitants i anotant amb més fluïdesa. Una segona part en la qual els nostres continuaren lluitant i a poc a poc anaren acostant-se al marcador, i a falta de 4’ per acabar el partit, els nostres s’havien ficat a 5 punts només després d’una gran remuntada. En aquest temps, els visitants tornaren a pegar una espenta en el seu joc i aprofitant les pèrdues i els tirs ràpids dels locals aconseguiren ampliar la diferència en el marcador fins el resultat final.  

CADETS 

CADET MASCULÍ A 

UPB GANDIA 77- 47 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 

Partit de gran intensitat el que jugaren els nostres cadets contra UPB Gandia, un equip molt potent al qual plantaren cara malgrat les baixes. El partit començà amb un parcial en contra d´11-0 que presagiava un partit molt complicat però els nostres contestaren amb un altre de 0-12 amb molt de coratge i encert per arribar al final del primer quart emparellats al marcador. 

A partir d´aquest moment el Gandia continuà amb la forta pressió que aconseguí el seu objectiu ja que els ondarencs perderen al voltant de 30 balons que facilitaven anotacions molt senzilles per als de la Safor. Al final 77-47. Un resultat que no reflexa l´entrega que oferiren els nostres jugadors davant un equip amb una gran velocitat i intensitat.  

Gran experiència  que servirà als nostres per millorar  i poder fer front al Gandia al partit de tornada. 

CADET B:  

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B 37 – 68 FERCU

En aquesta jornada els nostres cadets competien contra el líder de la categoria, l’equip d’Ontinyent. Durant tot el partit els nostres estigueren patint la falta d’intensitat en defensa i la mala eixida de baló quan els rivals presionaven tota la pista desaprofitant les ocasions de 2c1 que s’aconseguien. Va haver bones accions ofensives en la primera part del partit on el resultat va estar igualat fins al descans, però a partir d’ahí, els locals no decidiren en jugades claus, no s’atacava amb tranquil·litat i les errades en els passes degut a les precipitacions feren que el resultat es quedara tan abultat per als visitants.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ: 

CB IFACH CALPE BLANCO 59-23 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 

El passat diumenge el junior femení es desplaça fins la localitat de Calp per a disputar el primer partit fora de casa. El partit va començar amb un joc prou igualat per part dels dos equips, però açò va durar poc, ja que l’equip local va aconseguir allunyar-se poc a poc en el marcador a base de tirs lliures i per altra banda, el desencert de les nostres jugadores va provocar que estes es vingueren avall psicològicament i se’n anaren completament del partit. El marcador final fou de 59 – 23 per a les locals i sols animar a les nostres jugadores per a que canvien eixa mentalitat i la ratxa negativa i que tornen a gaudir de jugar a bàsquet com elles saben.

JUNIOR MASCULÍ:  

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 58 – 75 CB OLIVA

Una jornada més, els nostres juniors no aconsegueixen un resultat favorable per a millorar en la classificació però el bon joc i la feina en els entrenaments començà a notar-se en el camp. L’Oliva és el quart classificat en la lliga i s’esperava un rival complicat per als ondarencs, que degut a les baixes en els entrenaments durant la setmana, van haver de reforçar la plantilla amb dos cadets.

El partit començà desigualadíssim per als locals que no aconseguien anotar i la defensa era prou pèssima. Els rivals anotaren un parcial de 2 a 19 en els 7 primers minuts. A partir d’ací, els canvis milloraren el joc i s’acurtava la diferència en el marcador abans del descans (29 – 39)

La segona part va estar més igualada i els nostres més concentrats arribant a posar-se 4 punts baix en el marcador, però després de dues accions desafortunades i els olivencs augmentaren de nou la diferència aconseguint la victòria.

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE FUTBOL D’ONDARA – 27 GENER 2018

20180127_113946 20171223_110624

Pre-benjamí B – Calp

Bon partit dels més menuts de l’escola, partit molt igualat on a la primera part els nostres van tancar als jugadors de Calp, però no vàrem poder marcar cap gol degut a la forta defensa del rival. Tota aquesta pressió va provocar que en dues contres, el Calp es va avançar en el marcador. Ja a la segona part, vàrem acurtar però no va ser suficient per emportar-nos el partit. 2 – 4 resultat final.

Pre-benjamí A – Calp

Partit contra el líder del grup, on ja durant els primers minuts un clar domini dels visitants, arribant prompte el primer gol. A partir d’aquest moment varen arribar moltes ocasions de Calp, però una molt bona actuació del nostre porter les va salvar. La segona part va ser més igualada arribant però no gol del Calp i gran actuació del porter del nostre equip. Segona part mes igualada, però no varem poder convertir cap ocasió. Resultat final 0-3.

La Vila – Benjamí C

Partit front el quart classificat, on els ondarencs varen plantejar recuperacions ràpides, ja que el camp era molt gran i el rival molt difícil. Amb aquesta estratègia s’arribà al descans amb un resultat de dos a zero i es a la segona part on apareixen les oportunitats dels nostres però que es van materialitzar. Resultat final 4-0, molt contents per l’esforç dels nostres que ho han donat tot.

Benidorm – Benjamí B

Partit molt complicat, amb un rival que practicava un joc dur que no era sancionat per l’àrbitre i que feia molt difícil la creació de joc per part dels nostres. Resultat final 6-3, que no representa el joc que varem desenvolupar.

Benjamí A – Xàbia

Partit molt intens des de l’inici, ja que enfrontava el líder amb els nostres, però un bon inici dels groguets va fer que s’adelantaren en el marcador i que uns minuts més tard es tornaria a convertir amb un dos a zero. A partir d’aquest moment, una gran defensa realitzada en les tres línies de l’ondara va impedir que els jugadors del Xàbia pogueren convertir cap gol.

La Vila – Aleví C

Visita dels nostres a La Vila, on la primera part va ser molt intensa i disputada entre els dos equips, encara que La Vila es el primer classificat. Fins el punt en el llançament de falta els ondarencs es varen avançar en el marcador i a partir d’aquest moment l’equip de La Vila va dominar el partit i augmentà la pressió, que els nostres van poder aguantar durant la primera part. La segona va acusar els cansanci als nostres i el partit es va inclinar a favor de l’equip local amb un resultat final 3 a 1. Molta satisfacció per l’esforç dels nostres.

Ciutat de Benidorm – Aleví B

L’Aleví B es va desplaçar a Benidorm, on es va enfrontar a un dels líders del grup, que encara no ha sofert cap derrota. Els de Benidorm varen ser molt superiors, però els nostres no varen perdre la cara al partit fins els final, on cal destacar l’actuació de porter Ruben que va evitar molts gols per part dels de la Marina Baixa. Partit jugat amb moltes ganes i encara que el resultat va ser molt abultat, la sensació d’equip es el que van demostrar els nostres i de les derrotes s’aprèn més que de les victòries.

Aleví A – Marina de Xàbia

Bon partit on es va produir un intercanvi d’ocasions, els ondarencs es van avançar en el marcador gràcies a un fallo defensiu, a continuació un error defensiu va generar-nos un penal que va convertir els visitants empatant el partit. Però els nostres van reaccionar i van posar endavant de nou els nostres en un 3 a 1, però de nou falta d’intensitat defensiva i un gol en pròpia va portar l’empat ja al descans.

La segona part va ser molt disputada, els de Xàbia va començar ficant-se per davant i els nostres varen empatar, però ja a falta de minuts els visitants van fer el gol que els donava la victòria final. Resultat final 4 a 5 i molt de treball per davant.

Benidorm – Infantil

El partit va ser dominat en tot moment per els nostres i ja al poc de començar obririen el marcador en una bona jugada per banda i un bon centre, però uns minuts mes tard, els de Benidorm aconseguiren l’empat. La segona part va ser molt similar, després d’una treta del porter el nostre davanter es va ficar d’avant del seu porter i aconseguia el 1 a 2. Ja a falta de 10 minuts, una falta directa posava el resultat final de 1 a 3.

Juvenil – Xàbia

Partit igualat des de l’inici, on a la primera part els nostres marcarien obrint el marcador, però que ben prompte el Xàbia remuntà i es posà per davant del marcador. Ja quasi al final de la primera part els ondarencs en una molt bona jugada empatarien el partit. Els ondarencs varen tenir un susto amb després de rebre un fort colp de baló a l’estomac que el va obligar a abandonar els partit. La segona part el visitants van anar pel partit i ja al minut 70 hi havia un marcador de 2 a 5 a favors d’aquests, però els nostres no van donar per perdut en cap moment el partit i varen estar a un gol d’empatar el partit. 4 – 5 resultat final i a seguir treballant de cara al proper enfrontament.

“TRINI REYES” SERÀ EL NOU NOM DEL CENTRE SOCIAL D’ONDARA

El dissabte 3 de febrer a les 18:30 hores tindrà lloc l’acte d’inauguració

Ondara, 31.01.18. Aquest dissabte 3 de febrer tindrà lloc la inauguració, en el Centre Social d’Ondara, del nou espai expositiu «Trini Reyes»; de manera que, a partir d’ara, l’edifici del Centre Social adquirirà el nom de Centre Social «Trini Reyes». Per aquest motiu, s’han col·locat diverses imatges de l’artista per tot l’edifici. L’acte tindrà lloc aquest dissabte a les 18:30 hores, i comptarà amb la presència de Trini Reyes (Nascuda a Nova York i filla d’ondarencs, va ser una ballarina de gran reconeixement als Estats Units, Cuba i Puerto Rico). L’acte s’emmarca en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per al mes de febrer.

trini reyes

Cal recordar que aquesta iniciativa sorgeix arran de l’aprovació en el ple de setembre de 2017, de la proposta de reconeixement en el nomenament d’espais municipals a fills i filles del poble, a proposta de l’Associació Cultural Ocell, per a incorporar a la quotidianitat de la vida diària els noms d’aquells fills i filles d’Ondara, lligant-los a edificis amb un ús que tinguen un cert paral·lelisme amb la seua activitat professional o aquella que els va fer mereixedors d’aquest reconeixement.

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA – FEBRER 2018

CARTELL FEBRER

Del 2 fins al 18

El Prado

EXPOSICIÓ “TRIDIMENSIONALITAT III” Escola de Plàstica Experimental A. Vives. Gata 2018.

INAUGURACIÓ: Divendres 2 a les 20h.

Horaris de visita: Dijous i Divendres de 18.30 a 20.30h

Dissabtes i Diumenges d’11.30 a 13.30 i de 18.30 a 20.30h

Dissabte 3

18.30h – Centre Social

INAUGURACIÓ “Nou Espai Expositiu TRINI REYES”

Contarem amb la presència de Trini Reyes

Dimecres 7

18h – Casa de Cultura

XERRADA-TALLER ”Control de l’Estrés” a càrrec de Beatriz Deltell Padilla.

charla-estres

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE. Pedro Gil contarà “L’aneguet lleig”

Dissabte 10

De 9 a 14:30 h.

Casa de Cultura

I Trobada d’Educació Infantil a la Marina Alta

Informació i inscripcions: laveu.ondara.org

Org: Ajuntament d’Ondara

Col·labora: Ajuntament El Verger

Cartell2

Diumenge 11

20h – Auditori

TEATRE “LA CRIANZA” presentat per Àgora Gestió Cultural

Els records d’un adult en mig d’una crisi existencial, esdevenen un itinerari retrospectiu per diferents moments del que fou la seua criança. Durant l’obra, se n’adonarà de la dificultat de la criança una obra per reflexionar sobre la criança dels fills/es i sobre la condició mateixa de la vida.

Públic Adult. Entrada Gratuïta.

Dimecres 14

18h – Casa de Cultura

L’HORA DEL CONTE. “Si yo tuviera una púa” a càrrrec de Maria Clara

Divendres 16

20h – Casa de Cultura

PRESENTACIÓ del Poemari “Estocolm” i del llibre-disc “Joan Fuster recitable” de Josep Vicent Cabrera. Introducció a càrrec de Jovi Lozano-Seser

Dimecres 21

18h – Casa de Cultura

L’HORA DEL CONTE. Núria Roselló i Maite Bonet

Dissabte 24

20.30h – Casa de Cultura

RECITAL PRESENTACIÓ 2on Premi de Composició per a dolçaina i piano “Festacarrer”

JOSEP ALEMANY ORTOLÀ, dolçaina

DAVID GONZÁLEZ MARTÍNEZ, piano

Diumenge 25

ACOMPANYEM a la “Unió Musical d’Ondara” a Alacant al seu Concert i VISITEM el Castell de Santa Bàrbara.

Inscripció i Informació a la Casa de Cultura fins el dilluns 19 de febrer.

5€ de fiança per fer la reserva.

Dimecres 28

18h – Casa de Cultura

L’HORA DEL CONTE. “Panxet”. Conte Cantat a càrrec de Monipoppins

EIXIDES CENTRE EXCURSIONISTA

Diumenge 11

Castellet d’Orba

8h eixida des del pàrquing del Mas y Mas, de l’eixida cap al Verger

Diumenge 25

El Faro (Castell de Castells)

7h eixida des del pàrquing del Mas y Mas, de l’eixida cap al Verger

LA PISCINA D’ONDARA VA ACOLLIR DISSABTE PASSAT LA 4a PROVA DE LA VII LLIGA COMARCAL DE NATACIÓ EN EDAT ESCOLAR 2017-2018

natacio piscina ondara (1)

Ondara, 30.01.18. La piscina municipal d’Ondara va acollir dissabte passat 27 de gener la quarta prova de la VII Lliga comarcal de natació en edat escolar 2017-2018, organitzada pel Consorci Esportiu de la Marina Alta (CEMA). La d’Ondara és la 4a competició de la lliga comarcal, que ja ha comptat amb les disputades a Pego (2 proves) i Dénia. Les pròximes proves de la lliga de natació escolar tindran lloc a Benissa, Dénia i Benitatxell. En la VII Lliga comarcal participen sis escoles de natació de la comarca: Aqualia Dénia, Poble Nou de Benitatxell, Pego, Benissa, Tonus El Verger, i Ondara.

La prova d’Ondara va comptar dissabte passat amb la participació d’un total de 190 nadadors de tota la comarca de les categories prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i júnior (xiquets i xiquetes de 6 a 18 anys), en les modalitats de crol i esquena. 44 dels participants eren de l’Escola de Natació d’Ondara, que està entrenada per Mario Páez i Carlos Valle.

natacio piscina ondara (2) natacio piscina ondara (3)

La Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa, ha qualificat com “molt positiva i amb molta participació” la celebració d’aquesta prova a la piscina municipal, i ha destacat la gran actuació dels xiquets i xiquetes de l’Escola de Natació d’Ondara, que van obtenir molt bons resultats, i van demostrar la seua evolució, gràcies al treball i les hores d’entrenament en la piscina d’Ondara.

EL PRADO ACULL “TRIDIMENSIONALITAT III” DEL 2 AL 18 DE FEBRER 2018

CARTELL TRIDIMENSIONALITAT III

  • L’edifici tornarà a albergar noves instal·lacions d’art contemporani, a càrrec de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2018

  • Trini Reyes” serà el nou nom del Centre Social d’Ondara

Ondara. 29.01.18. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara ha elaborat una completa programació per al mes de febrer, en la que destaca especialment l’exposició “Tridimensionalitat III”; una proposta artística contemporània que, per tercer any consecutiu, prendrà com a escenari el Prado, consolidant-se com una mostra de referència dins de les arts plàstiques en la comarca. Atenent a les excepcionals condicions del Prado per a albergar instal·lacions d’art contemporani, es repeteix aquesta ubicació amb una nova edició de l’exposició, que va tindre un gran èxit en les seues edicions de 2016 i 2017.

La Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, ha explicat que el Prado tornarà a ser una plataforma per a l’exhibició de diverses propostes i instal·lacions d’art contemporani a càrrec d’artistes de la comarca, que podran ser visitades en aquesta tercera edició durant tres caps de setmana, del 2 al 18 de febrer. La mostra s’inaugurarà aquest divendres 2 de febrer a les 20 hores. Es podrà visitar en el Prado els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18:30 a 20:30 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11:30 a 13:30 hores.

Tridimensionalitat III anirà a càrrec de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2018, i comptarà amb les instal·lacions artístiques de Conchi García, Osvaldo Sánchez, Mariví Puigcerver, M.ª José Cholbi, Mari Marí, Joan Roselló, Manuela Pazkowsky, Mar Fornés, Pep Aguilar, Ana Climent i Mónica G. Candela.

Trini Reyes: nou nom per al Centre Social d’Ondara

D’altra banda, en la programació cultural del mes de febrer d’Ondara, destaca aquest dissabte 3 de febrer la inauguració en el Centre Social del nou espai expositiu Trini Reyes; de manera que, a partir d’ara, l’edifici del Centre Social d’Ondara adquirirà el nom de Trini Reyes. Per aquest motiu, s’han col·locat diverses imatges de l’artista per tot l’edifici. L’acte tindrà lloc aquest dissabte a les 18:30 hores, i comptarà amb la presència de Trini Reyes (Nascuda a Nova York i filla d’ondarencs, va ser una ballarina de gran reconeixement als Estats Units, Cuba i Puerto Rico). Cal recordar que aquesta iniciativa sorgeix arran de l’aprovació en el ple de setembre de 2017, de la proposta de reconeixement en el nomenament d’espais municipals a fills i filles del poble, a proposta de l’Associació Cultural Ocell, per a incorporar a la quotidianitat de la vida diària els noms d’aquells fills i filles d’Ondara, lligant-los a edificis amb un ús que tinguen un cert paral·lelisme amb la seua activitat professional o aquella que els va fer mereixedors d’aquest reconeixement.

Quant a altres propostes culturals per a aquest mes de febrer, el cicle “L’hora del conte” tindrà 4 noves sessions; els dimecres 7, 14, 21 i 28 a les 18 hores, a càrrec de Pedro Gil; Maria Clara; Núria Roselló i Maite Bonet; i l’última de les sessions a càrrec de Monippopins.

El diumenge 11 de febrer s’oferirà a les 20 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara el teatre “La Crianza” presentat per Àgora Gestió Cultural; una obra dirigida a públic adult amb entrada gratuïta. El divendres 16 de febrer es presentarà a les 20 hores en la Casa de Cultura el poemari “Estocolm” i el llibre-disc “Joan Fuster recitable” de Josep Vicent Cabrera, amb introducció a càrrec de l’escriptor Jovi Lozano-Seser.

El dissabte 24 de febrer tindrà lloc a les 20:30 hores a la Casa de Cultura el recital presentació del segon Premi de Composició per a dolçaina i piano “Festacarrer”, amb la interpretació de Josep Alemany (dolçaina) i David González (piano). I el diumenge 25 de febrer està programada l’eixida per a acompanyar a la Unió Musical d’Ondara a Alacant al seu concert, i visitar el castell de Santa Bàrbara. La inscripció es pot efectuar a la Casa de Cultura fins al 19 de febrer (5 euros de fiança per a la reserva).

A més, la Regidoria de Serveis Socials d’Ondara, oferirà el dimecres 7 de febrer a les 18 hores en la Casa de Cultura la Xarrada Taller “Control de l’estrès” a càrrec de Beatriz Deltell Padilla.

ONDARA VA CELEBRAR EL DISSABTE EL MIG ANY DE SANT JAUME 2018

Centenars de persones van gaudir de les activitats, que van comptar amb propostes per a totes les edats: pilota, cercavila, música en directe, “bous amb carretons”, parc infantil, disc mòbil, esmorzars i paella

cercavila penyes (8)cercavila penyes (9)

Ondara, 29.01.18. Dissabte passat 27 de gener, Ondara va celebrar el Mig Any de Sant Jaume 2018 amb diversos actes i activitats, que van comptar amb una altíssima participació. Una celebració organitzada per la Regidoria de Festes i Tradicions d’Ondara, dirigida per Mari Carmen Velázquez.

Les activitats del Mig Any de Sant Jaume van començar al Prado, on xiquets i majors van participar al matí en el parc infantil amb unflables, wipe out, i activitats; mentre els esmorzars populars van comptar amb una gran assistència.

sdr

A la vesprada, xiquets i xiquetes de totes les edats, acompanyats pels seus familiars, van participar en la solta de “bous amb carretons” a la plaça del Convent, que va ser un èxit total, i en la que els més menuts es van divertir moltíssim.

carretons mig any (1)carretons mig any (2) carretons mig any (3)carretons mig any (4)

Al migdia, la cercavila amb la Xaranga l’Atril va comptar amb la presència de moltes penyes i quintades, i la paella del Mig Any al Prado va ser tot un èxit de participació i va comptar amb l’assistència de més de 550 persones, agrupades per penyes i quintades.

sdrcercavila penyes (1)

A la paella li va seguir una disc mòbil i una festa amb música en directe a càrrec de l’orquestra La Canalla en la carpa annexa al Prado.

discmobil orquestra mig any

En l’àmbit esportiu, el trinquet municipal d’Ondara va congregar a la vesprada als amants de la pilota amb les partides de raspall del Mig Any, amb la participació de les penyes L.A.P.A, Descarat, i Més val tard que mai. El trofeu de Mig Any ho va guanyar la penya Descarat; en segona posició va quedar Més val tard que mai i en tercera, L.A.P.A.

pilota mig any (2) pilota mig any

El trofeu ho va lliurar la Regidora de Festes i Tradicions d’Ondara, Mari Carmen Velázquez, la qual ha valorat positivament totes les activitats celebrades amb motiu del Mig Any de Sant Jaume, indicant que aquesta oferta festiva i d’oci va destacar per la seua bona organització i pel bon ambient que es va poder apreciar entre els assistents, que van viure aquest avanç de les Festes de Sant Jaume amb molta il·lusió i entusiasme. Al mateix temps, ha volgut agrair la col·laboració de la Comissió de Festes de Sant Jaume, el Bar Trinquet, Màxim Sound, i de la Penya Taurina en l’organització de les activitats.

cercavila penyes (2)cercavila penyes (3) cercavila penyes (4)cercavila penyes (5) cercavila penyes (6)cercavila penyes (7)

Més imatges del Mig Any 2018:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1737889452897822