EL FESTACARRER SE CELEBRARÀ A ONDARA DEL 15 AL 17 DE SETEMBRE

  Cartell_FESTACARRRER_2017

La 22a edició del Festacarrer comptarà amb els aplecs de colles de dolçaines i tabals, i de muixerangues de les comarques centrals; música (Dolç Tab Jazz, La Romàntica del Saladar, Rascanya, Pep Gimeno “el Botifarra”, Reacció, Seguirem, UMO, d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, Xirimitabs); cercaviles, lutiers, danses, fira, tallers, premi de composició i actuacions

Ondara 30.08.17. Aquest matí s’ha presentat a Ondara la 22a edició del Festacarrer 2017. Després de diversos anys en què s’ha celebrat en una única jornada, en aquesta edició tindrà tres dies de programació: el divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 de setembre, amb un complet programa carregat d’activitats i actuacions, relacionades amb la cultura popular valenciana. La presentació ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; el president de la Federació Valenciana de Dolçaines i Tabals, Juanjo Trilles; el músic professional Josep Alemany (mestre de l’Escola de Música Tradicional i director d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals); i el membre de la Muixeranga de la Marina Alta i representant de les Muixerangues Centrals, Saül Ortolà.

presentacio festacarrer (1)

El Festacarrer Ondara 2017 comptarà amb els Aplecs de Colles de dolçaines i tabals de la Federacio Valenciana, i de Muixerangues de les comarques centrals; l’intercanvi comarcal de dolçaines i tabals; música amb Dolç Tab Jazz, La Romàntica del Saladar, Rascanya, Pep Gimeno “el Botifarra”, Reacció, Seguirem; d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, Xirimitabs, Unió Musical d’Ondara; així com amb cercaviles, lutiers, danses, fira, tallers, mercat de la terra, actuacions i el primer concurs de composició per a dolçaina i piano, entre altres actes. Un “no parar d’activitats de la nostra cultura popular des de la vesprada del divendres fins al migdia del diumenge”, com ha recalcat l’Alcalde, José Ramiro, el qual ha afegit que “només falta que vinga la gent per a participar en aquest gran cap de setmana”. Ramiro ha volgut agrair a tots els col·laboradors que han fet possible la celebració aquest gran esdeveniment; l’Associació Ocell, d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, la Federació Valenciana de Dolçaines i Tabals, la Unió Musical d’Ondara, el grup de Danses Ocell, i les Muixerangues de les comarques centrals.

jose ramiro

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha destacat la intenció de “no polititzar aquesta festa, que és una festa de tots per a reivindicar les nostres arrels i tradicions, atès que tenim una dansa, música, i instruments propis que s’han de defendre i no perdre’ls mai”. Raquel Mengual ha agraït la seua contribució a tots els col·laboradors, convidant la població a què participe aquest cap de setmana perquè hi haurà moltes activitats per a gaudir.

raquel megual

Josep Alemany ha explicat que s’han muntat les activitats al voltant dels grups locals d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, la UMO i el Grup de Danses Ocell, “aprofitant el potencial del poble per a celebrar el Festacarrer”, afegint que per a la Colla “és un orgull” organitzar i col·laborar en el Festacarrer. Segons ha detallat, el concert del dissabte a la nit s’ha organitzat pensant en públic de totes les edats; primer Pep Gimeno «El Botifarra», i després Reacció i Seguirem, per a un públic d’edat més jove. Respecte al 1er “Premi de composició per a dolçaina i piano Festacarrer d’Ondara”, la idea és que tinga continuïtat i es puga celebrar cada any. Té l’al·licient que l’obra premiada s’estrena al Festacarrer.

josep alemany

Durant tot el cap de setmana s’espera l’assistència de centenars de participants en els diversos actes, tant membres de les colles (hi ha 91 colles federades, com ha confirmat Juanjo Trilles, president de la FVDiT, i faran el màxim esforç per a ajudar la gent a desplaçar-se i aconseguir que el Festacarrer reunisca totes les tradicions d’un poble), com de les muixerangues (amb la participació de sis colles: les Muixerangues de la Safor, de Cocentaina, de la Marina Alta, de Sant Antoni d’Alacant, de Xàtiva i Ball dels locos de l’Olleria).

juanjo trilles

Segons ha ressaltat Saül Ortolà, les Muixerangues “vivim el millor moment de la història, i la prova és la celebració d’aquest primer Aplec de Muixerangues de les Comarques Centrals, perquè és la primera vegada que tenim colles a totes les comarques centrals”, afirmant que “omplir la Plaça de Bous d’Ondara de cultura popular és el millor que podem fer amb aquest espai emblemàtic”. A més ha aprofitat per a ressaltar que l’objectiu de la Muixeranga de la Marina Alta és que Ondara siga el centre neuràlgic d’aquesta colla, que pretén ser la Muixeranga de tots els pobles de la comarca.

  saul ortola

Respecte al programa del Festacarrer Ondara 2017, començarà el divendres 15 de setembre amb el lliurament, a la Casa de Cultura a les 20:30 hores, del 1er Premi de composició per a dolçaina i piano “Festacarrer d’Ondara”, l’actuació de Dolç Tab Jazz, i després del sopar, el concert de La Romàntica del Saladar a la Plaça Major.

El dissabte 16 de setembre, al matí hi haurà jocs tradicionals, fira de lutiers i Mercat de la Terra, que es completaran amb xerrades i tallers, i amb el concert i ball a càrrec de Rascanya, que presentarà un llibre CD amb balls tradicions enfocat a l’escola. Tant el dinar com el sopar popular del dissabte tindran lloc al Prado (segons ha recalcat Raquel Mengual, les inscripcions es realitzaran a la Casa de Cultura fins a l’11 de setembre; menjar 7 euros, sopar 8 euros, amb beguda inclosa).

El dissabte a la vesprada tindrà lloc el 18é Aplec de Colles de Dolçaines i Tabals de la Federació Valenciana, que començarà a les 16:30 hores amb concentració i cercaviles, continuant amb un taller de danses, i a les 19:30 hores començarà a la Plaça de Bous el 1er Aplec de Muixerangues de les Comarques Centrals, amb la participació de la Muixeranga de la Safor, Muixeranga de Cocentaina, Ball dels locos de l’Olleria, Muixeranga de Xàtiva, Muixeranga de la Marina Alta i la Muixeranga Sant Antoni d’Alacant com a convidada. Després de l’arribada de totes les colles a la plaça de Bous es realitzarà l’acte institucional i la posterior interpretació de la Muixeranga per part de totes les colles participants, amb la direcció del mestre Josep Alemany. Després del sopar al Prado, hi haurà “Dansà Popular” i el programa del dissabte culminarà amb l’espectacular concert, a la Plaça de Bous, de Pep Gimeno «El Botifarra», i dels grups Reacció i Seguirem.

El diumenge 17 de setembre se celebrarà el 1er Intercanvi Comarcal de Dolçaines i Tabals Vila d’Ondara, amb la participació de “Xirimitabs de Xàbia” i “d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”, amb cercavila a les 12 hores des de la Plaça Major fins a l’Aulari de Música, des d’on, junt amb la Unió Musical d’Ondara, s’arribarà a la Plaça Major, on a les 13 hores tindrà lloc com última activitat de la programació el «Toc de Vermut» amb l’actuació d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, Unió Musical d’Ondara, i Xirimitabs, per a totes aquelles persones que vullguen ballar.

PROGRAMA FESTACARRER 2017

Cartell_FESTACARRRER_2017

prg_FESTACARRER_WEB

DIVENDRES 15 SETEMBRE

20.30 hores. PRESENTACIÓ DEL FESTACARRER a la Casa de Cultura.

A continuació LLIURAMENT del I Premi de composició per a dolçaina i piano “Festacarrer d’Ondara”, amb la interpretació, per part de Josep Alemany i David González, de les obres finalistes. I en acabar, actuació de DOLÇ TAB JAZZ.

21.30 hores. SOPAR DE CABASSET a la Plaça Major

23.00 hores. CONCERT BALL amb l’actuació de “LA ROMÀNTICA DEL SALADAR”, a la Plaça Major.

DISSABTE 16 SETEMBRE

11 a 14 hores. Al Moll del Prado, JOCS TRADICIONALS

11 hores. A l’Avinguda General Bosch, FIRA DE LUTIERS I MERCAT DE LA TERRA

XERRADES-TALLERS. Al carrer Vicent Andrés Estellés

11 hores. «Les Corregudes de Gall i les tocates de dolçaina». Xerrada amb Víctor i Recared Agulló (pare i fill). Seguidament, curses de galls per a xiquets i xiquetes.

12 hores. Presentació del llibre-CD “Ben ballat” i a continuació Concert – Ball de Rascanya

13 hores. Els nostres Lutiers. Un passeig per la fira acompanyats per Paco de Domingo (FVDiT) i els mateixos lutiers, on informaran sobre els seus productes, resoldran qüestions, inquietuds i dubtes del col·lectiu als assistents.

14 hores. DINAR POPULAR al Prado, amb tiquets.

18é APLEC DE COLLES DE DOLÇAINES I TABALS DE LA FEDERACIÓ VALENCIANA (FVDIT)

16:30 hores. CONCENTRACIÓ de les Colles al recinte del Prado i cercavila per tot el poble.

18.30 hores. TALLER DE DANSES a càrrec del “Grup de Danses Ocell”, al carrer Vicent Andrés Estellés.

19:30 hores. Plaça de Bous.

1ER APLEC MUIXERANGUES DE LES COMARQUES CENTRALS, amb la participació de la Muixeranga de la Safor, Muixeranga de Cocentaina, Ball dels locos de l’Olleria, Muixeranga de Xàtiva, Muixeranga de la Marina Alta i com a convidada d’aquesta edició la Muixeranga Sant Antoni d’Alacant.

20 hores. Arribada de totes les colles a la Plaça de Bous.

ACTE INSTITUCIONAL de les Colles de la Federació Valenciana (FVDiT). En acabar, interpretació de la MUIXERANGA per totes les Colles participants, dirigits pel mestre Josep Alemany

21.30 hores. SOPAR POPULAR al Prado, amb tiquets

22.30 hores. DANSÀ POPULAR des de l’Ajuntament fins a l’acabament del carrer General Bosch, dirigida per la professora Núria Goig.

23.30 hores. CONCERT, a la Plaça de Bous, a càrrec de: PEP GIMENO “EL BOTIFARRA», REACCIÓ I SEGUIREM

DIUMENGE 17 SETEMBRE

1ER INTERCANVI COMARCAL DE DOLÇAINES I TABALS VILA d’ONDARA” amb la participació de “Xirimitabs de Xàbia” i “D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”

– 12 hores. CERCAVILA de les colles des de la Plaça Major fins arribar a l’Aulari de Música i des d’allí, i junt amb la “Unió Musical d’Ondara” cercavila fins arribar a la Plaça Major.

– 13 hores. “TOC DE VERMUT” , a la Plaça Major; amb l’actuació de: Xirimitabs, D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, Unió Musical d’Ondara, i….. TOTS I TOTES AQUELLS I AQUELLES QUE VULLGUEU BALLAR.

L’OFICINA ADL-AFIC D’ONDARA INFORMA SOBRE ELS CURSOS PER A PERSONES DESEMPLEADES DEL CDT

L’Oficina ADL-AFIC d’Ondara informa sobre els cursos de formació professional per a l’ocupació que s’impartiran en el Cdt Dénia de setembre a desembre de 2017.

Els cursos van dirigits a persones desempleades. Es tracta de formació gratuïta cofinançada pel Fons Social Europeu.

Els cursos que s’impartiran en el Cdt comprenen cuina, serveis de restaurants, curs elemental de servei de restaurants i bars, rebosteria, formació bàsica en higiene alimentària i manipulació d’aliments, i taller d’emprenedoria i tècniques de recerca d’ocupació.

Les persones interessades poden informar-se en l’ADL-AFIC d’Ondara, en la planta baixa de l’Ajuntament d’Ondara. Telèfon 96 576 62 50. Correu: adl@ondara.org

cdt denia

EL FESTIVAL JAZZ ONDARA 2017 ES CONSOLIDA AMB L’ÈXIT DE LA SEUA TERCERA EDICIÓ, CELEBRADA EL PASSAT CAP DE SETMANA

 

Durant tres dies el jazz ha sigut el protagonista de les vetlades a Ondara, en aquest festival organitzat per la Regidoria de Cultura d’Ondara i el Col·lectiu Jazzdara Marina Alta

Ondara, 29.08.17. El III Ondara Jazz Festival 2017 va culminar diumenge passat 27 d’agost, amb un gran èxit d’assistència i de participació de públic, després de tres intenses vetlades (25, 26 i 27 d’agost) en les que la música de Jazz ha protagonitzat la programació ondarenca. El tercer Ondara Jazz Festival 2017, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara i el Col·lectiu Jazzdara Marina Alta, s’ha consolidat com una activitat cultural i musical que ha comptat amb gent de totes les edats, sent una proposta que ha tingut una magnífica resposta per part del públic d’Ondara i de la Marina Alta, així com també forà, sent moltes les persones d’altres nacionalitats les que han assistit a les sessions.

bmd

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha volgut agrair al Col·lectiu Jazzdara i especialment a Albert Llobell l’organització del festival, destacant l’èxit d’aquesta tercera edició i la gran acollida que ha tingut durant les tres sessions celebrades a la Casa de Cultura i a la Plaça Major d’Ondara (amb entrada lliure i gratuïta).

El programa del III Festival de Jazz d’Ondara va començar el divendres 25 d’agost a la Casa de Cultura, amb un concert didàctic a càrrec del Col·lectiu Jazzdara, en el que es van abordar aspectes sobre el jazz, sobre la seua forma, les seues estructures, estils, ritmes, peculiaritats dels instruments, com ha anat evolucionant, etc. L’objectiu de la proposta era que el públic es vaja interessant i aprenent sobre els diferents estils de música.

concert didactic (1)concert didactic (5)

El dissabte 26 d’agost, l’activitat es va fer a la Plaça Major, on la Regidoria de Cultura va disposar taules i cadires per als assistents, i els Festers de la Soledat 2018 van oferir servei de barra amb beguda i menjar, igual que el diumenge. El dissabte el públic va poder presenciar dos magnífics concerts; en primer lloc va actuar Joan Saldaña Quintet presentant el seu primer disc, “Despertant”, i posteriorment va ser el torn de Sexpeare Jazz-Funk; que va oferir un jazz funk molt amè.

jazz dissabte (3) jazz dissabte (4)

jazz dissabte (1) jazz dissabte (2)

El diumenge 27 d’agost, la Plaça Major va acollir la culminació del festival a càrrec de The Swing Machine, amb una espectacular nit de swing per a escoltar i també ballar. El concert va comptar amb aficionats al swing, i ballarins i ballarines de l’escola de ball Spirit of St. Louis la Marina, així com de públic en general, de totes les edats, que va acudir a passar-se’l d’allò més bé i gaudir de l’ambient i d’unes actuacions molt pròximes al públic.

jazz diumenge (6) jazz diumenge (9)

La responsable de Cultura, Raquel Mengual, ha expressat la seua satisfacció per les magnífiques actuacions que van tindre lloc i per l’excel·lent resposta del públic, que anima a l’organització a mantindre aquest festival en el temps amb una periodicitat anual.

LA NOVA TEMPORADA DE CURSOS A LA PISCINA MUNICIPAL I A LES PISTES DE PÀDEL D’ONDARA COMENÇARÀ EL 15 DE SETEMBRE

La Piscina Municipal d’Ondara romandrà tancada per manteniment de l’1 al 14 de setembre

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOndara_piscina

Ondara, 28.08.17. La Piscina Municipal d’Ondara romandrà tancada per labors de manteniment de l’1 al 14 de setembre. L’objectiu és posar a punt les instal·lacions de cara a l’inici de la nova temporada 2017-2018. Els diferents cursos que s’oferiran tant a la piscina com a les pistes de pàdel començaran a partir del dia 15 de setembre, segons ha informat Francesc Giner, Regidor delegat de PIMON (l’empresa municipal que gestiona aquestes instal·lacions esportives). Cal matisar que si bé la piscina no s’utilitzarà durant eixos dies, l’oficina de la piscina romandrà oberta per a poder formalitzar les inscripcions.

L’Ajuntament d’Ondara oferirà aquesta nova temporada opcions esportives i saludables per a tots els públics i totes les edats a la piscina coberta i a les pistes de pàdel, que han ampliat la seua oferta de serveis. La modificació de l’ordenança de preus de la piscina coberta, pistes de pàdel i sala de fitness, ha permès ampliar les modalitats, possibilitats i formats d’utilització dels diferents serveis oferits en aquestes instal·lacions esportives municipals.

Els usuaris tenen un ampli ventall de possibilitats on triar, tant en el cas de la piscina coberta (cursos per a totes les edats i nivells, bany lliure, aquagym, cursos per a embarassades, natació correctiva…) com de les pistes de pàdel annexes (amb la novetat de l’escola de pàdel; les classes de pàdel particulars, o el lloguer de pistes).

En el cas de la piscina coberta, els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys poden assistir al curs de matronatació (en dos nivells, bebès amb els seus pares o mares, i xiquets un poc més majors que entren sols); i des dels 3 i fins als 15 anys, s’ofereixen cursos de natació de diferents nivells, tant entre setmana com en cap de setmana, amb diverses possibilitats d’horaris.

Quant als adults, poden triar entre els cursos d’iniciació o perfeccionament, i de natació correctiva (per a persones que pateixen alguna patologia o han sigut operades), en horaris tant de matí com de vesprada. A més a més, en el cas de la natació correctiva, també s’ofereix als usuaris sessions individualitzades i exclusives. D’altra banda, l’aquagym que es practica a la piscina coberta d’Ondara va dirigit a totes les edats i compta amb una varietat d’horaris per a triar entre matí, vesprada i nit. En aquest cas, les persones poden assistir estant inscrites en el curs, o poden optar per entrar a una sessió d’aquagym.

A la piscina municipal d’Ondara també s’ofereixen classes específiques per a embarassades. Com a novetat, s’ha reduït el preu mensual, i s’ha introduït una proposta de cost trimestral de l’activitat de natació per a embarassades.

Per a aquesta temporada 2017-2018 també s’han creat els nous abonaments trimestrals de bany lliure perquè l’usuari puga acudir a nadar a la piscina quan vullga (fins ara només existia l’abonament anual).

Una altra de les novetats són les classes individuals de natació (s’amplien els serveis, en oferir als usuaris diverses possibilitats de contractació: 1 sessió, 5 sessions o 10 sessions).

NOUS CURSOS DE PÀDEL AMB MONITOR PER A TOTES LES EDATS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entre les novetats 2017-2018 a les instal·lacions gestionades per PIMON també destaquen els cursos de pàdel. A fi de potenciar aquestes pistes esportives exteriors, s’inclou per a aquesta temporada una nova activitat mensual d’escola de pàdel amb monitor, amb classes mensuals tant per a xiquets com per a adults, en diferents nivells. A més, també s’ofereix la possibilitat de rebre classes individuals de pàdel.

Les classes de la nova temporada en les seues diferents modalitats començaran a partir del 15 de setembre de 2017. Les persones interessades a obtindre més informació o inscriure’s en les diferents opcions que ofereixen la piscina coberta i les pistes de pàdel d’Ondara, poden acudir a Piscina Municipal, ubicada a la partida Xebics, o cridar per telèfon al 966477029 o al 678478279.

BASES DEL VIII CONCURS OBERT PEL DISSENY DE LA SAMARRETA DE LA 14ª MATINAL MOTERA D’ONDARA

El treball ha de ser dissenyat específicament per ser usat en samarretes.

La temàtica del disseny ha d’estar relacionada d’alguna manera amb el món de les motos.

Les imatges hauran d’estar compostes màxim amb dos colors.

Cal tenir en compte que el color de les samarretes serà negre.

Serà presentat en paper color blanc i grandària A 4, en un sobre tancat en el qual anirà escrit nom i telèfon de l’autor.

També podrà ser presentat en algun format compatible amb Adobe Photoshop, Corel Draw, Adobe Illustrator o similars.

Només es permetran un màxim de tres dissenys per concursant.

L’obra ha de ser original del participant.

No podrà haver participat o haver estat prèviament publicada en altres concursos.

El participant declara que l’obra no infringeix els drets de propietat o de tercers.

El participant no pot autoritzar la seva obra per ser usada en la promoció de qualsevol altre producte.

Qualsevol incompliment de les normes, serà motiu de desqualificació

Serà premiada amb 100 euros l’obra guanyadora.

Les obres seran lliurades en mà al President de l’Ondara Custom Club,(Julio Seguí, 639197479) o enviades per e-mail a l’adreça ondaracustomclub@gmail.com i la data límit per a la presentació dels treballs serà el divendres 20 d’octubre de 2017.

COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – 24 D’AGOST DE 2017

La Policia Local d’Ondara informa que, amb motiu de la nova senyalització de direcció única dels carrers Mariano Benlliure, el tram comprès des de Doctor Fleming a Blasco Ibáñez serà d’entrada per Doctor Fleming, i el carrer Doctor Barraquer, el tram comprès des de Doctor Fleming a Blasco Ibáñez serà de sortida a Doctor Fleming. Es prega respecten la senyalització i tinguen molta precaució.

Disculpen les molèsties.

Carrers

L’AJUNTAMENT D’ONDARA SOTERRA CABLEJAT A LA ZONA DEL PRADO

L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de les regidories d’Urbanisme i Via Pública, ha gestionat el soterrament d’un cablejat de Telefònica que encara estava penjat per dalt a la zona del Prado i que no permetia utilitzar l’illa de contenidors alli instal·lada en la seua totalitat des de fa 7 anys, ja que aquest cablejat no deixava treballar els camions amb grua que s’encarreguen d’arreplegar el paper, cartró, els envasos de plàstic i metà·lics i el vidre. Des de ja mateix els veïns i veïnes d’Ondara ja poden utilitzar-se tots aquests contenidors.

La gestió de llevar el cablejat i passar-lo per baix de terra ha sigut realitzada per Telefònica, mentre que el cost de l’obra pública per a soterrar els cables (fer la rasa, col·locar un tub per a passar els cables, fixar-lo i tapar) ha sigut assumit per l’Ajuntament d’Ondara.

Des de l’alcaldia «es valora molt positivament les gestions i el treball realitzat ja que són aquestes xicotetes coses les que marquen la diferència dia a dia. Els veïns i veïnes no hauran de desplaçar-se més del necessari per a reciclar. A més a més, també és una forma de lliurar la façana del Prado d’elements que distorsionen la imatge de l’edifici i de tota la zona»

Des de les regidories d’Urbanisme i Via Pública es comunica que s’està fent una revisió de totes les incidències en les avaries de les diferents illes de contenidors repartides per tot el poble i que estan pendents de reparar.

ONDARA INSTAL·LARÀ 60 PAPERERES PER A LA RECOLLIDA SELECTIVA EN DEPENDÈNCIES MUNICIPALS

papereres recollida selectiva (1)papereres recollida selectiva (2)

A l’agost s’estan col·locant a la piscina i al pavelló, i a partir de setembre s’instal·laran a la resta de dependències municipals

Ondara, 18.08.17. Amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania de la importància del reciclatge i afavorir aquestes bones pràctiques en les diferents instal·lacions municipals d’Ondara, l’Ajuntament d’Ondara, a través de l’empresa municipal SINMA (encarregada del servei d’arreplegada de residus) ha sol·licitat a Ecoembes un lot de papereres de recollida selectiva, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament d’Ondara al Conveni Marc entre Ecoembes i la Generalitat Valenciana.

En total, segons ha informat el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, el nombre d’unitats sol·licitades és de 30 papereres blaves (per a la recollida selectiva de paper i cartó) i 30 papereres grogues (envasos lleugers). Els espais públics on s’ubicaran aquests nous equipaments del foment del reciclatge són l’Ajuntament, la Casa de Cultura, el Centre Social, l’Auditori, l’Aulari de Música, el Poliesportiu, el Pavelló i la Piscina Municipal.

Les primeres unitats s’estan col·locant a les instal·lacions esportives de la piscina i el pavelló municipal, donada la gran afluència estival. A partir del pròxim mes de setembre, es procedirà a dotar amb aquestes papereres de recollida selectiva a la resta d’instal·lacions municipals, a fi de facilitar a la ciutadania espais i equipaments on poder reciclar a Ondara. Segons ha recalcat Francesc Giner, “des de SINMA es treballa per a facilitar a la ciutadania espais i equipaments on poder reciclar, amb l’objectiu final d’incrementar l’eficàcia en la recollida selectiva en el municipi d’Ondara”.

Des de SINMA es continua treballant per tal de facilitar a la ciutadania i al xicotet comerç la pràctica del reciclatge. En els pròxims mesos, es ficaran en marxa des de l’empresa municipal noves accions vinculades amb la recollida selectiva, i continuaran realitzant-se activitats d’educació ambiental, tal i com ha vingut realitzant des de principis de 2017.

papereres recollida selectiva (3)papereres recollida selectiva (4)

papereres recollida selectiva (5)

A PARTIR DEL 21 D’AGOST ESTÀ OBERTA LA INSCRIPCIÓ PER A LA TRENTENA DE CURSOS QUE OFERTA ONDARA PER A L’ANUALITAT 2017-2018

  • Les novetats són els cursos de mindfulnes, lightroom i photsoshop; i en llengües, la iniciació a l’alemany, el curs avançat de llengua dels signes, el nivell elemental d’anglès

  • El procés de matrícula romandrà obert del 21 d’agost al 22 de setembre

triptico-A4-2017-2018(B)-001 triptico-A4-2017-2018(B)-002

Ondara, 18.08.17. La Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, ha donat a conèixer la nova oferta de cursos projectats per l’Ajuntament per a l’anualitat 2017-2018, el termini d’inscripció dels quals estarà obert del 21 d’agost al 22 de setembre a la Casa de Cultura. Es tracta d’una trentena de cursos de molt variada temàtica. Començaran a l’octubre, i estan organitzats per les Regidories de Cultura i Esports de l’Ajuntament d’Ondara. Raquel Mengual ha destacat les principals novetats d’enguany; es tracta dels nous cursos de mindfulnes, lightroom i photsoshop; i en llengües, la iniciació a l’alemany, el curs avançat de llengua dels signes, i el nivell elemental d’anglès. En aquesta edició, es consolida el curs de dansa del ventre que va començar l’any passat, i es dóna continuïtat al curs de llengua dels signes iniciat fa un any, amb una versió d’iniciació i una avançada.

Quant a la temàtica de balls, enguany s’ofereixen tres grups de dansa popular: per a xiquets de 6 a 11 anys (gratuït), per a principiants (a partir de 12 anys) i per a iniciats; un grup de danses del món; sevillanes (nivell iniciació i Nivell Avançat), dansa del ventre, zumba (en horaris de matí i vesprada), i dos nivells (I i II) de salsa i batxata.

Pel que fa a “Estar en forma”, els interessats podran apuntar-se en cursos d’hata-ioga, tai-chí, gimnàstica de manteniment, pilates-fitness (dos grups, en horaris de matí i vesprada), pilates, pilates de recuperació, i la novetat de mindfulnes.

En l’apartat de llengües, s’impartiran tres nivells d’anglès; elemental (novetat), B1 i B2; dos nivells de valencià (mitjà i superior), iniciació a l’alemany (novetat), iniciació a la llengua dels signes, i llengua dels signes avançada (novetat).

Quant a altres matèries, s’oferiran cursos de boixets (malla, vahinica, tul, brodat i macramé); curs de lightroom i photsoshop (novetat); i fotografia digital en tres nivells (iniciació, mitjà i avançat).

Per a realitzar cadascun dels cursos, el requisit és que hi haja un mínim de 10 persones inscrites (màxim 25 persones per curs). Per a més informació sobre els cursos, el preu i els horaris, es pot acudir a la Casa de Cultura. Les inscripcions es realitzaran del 21 d’agost al 22 de setembre de 2017 a la Casa de Cultura d’Ondara. Els jóvens d’Ondara d’entre 18 i 28 anys tenen un 10% de descompte en la matrícula de qualsevol curs. La inscripció per als cursos comporta el pagament del curs, i no s’acceptarà la devolució del mateix. Els interessats hauran d’aportar per a formalitzar la inscripció fotocòpia del DNI i del número de compte.

cartel cursos 2017-2018-1-001

https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2017/08/triptico-A4-2017-2018B.pdf

L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONDEMNA ELS ATEMPTATS TERRORISTES

Ondara, 18.08.17. L’Ajuntament d’Ondara ha condemnat els atemptats terroristes ocorreguts ahir a Les Rambles de Barcelona i a Cambrils i ha manifestat la seua solidaritat amb les víctimes.

En el matí d’avui divendres 18 d’agost, l’Ajuntament d’Ondara s’ha sumat a la convocatòria de tres minuts de silenci feta per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

A les 12 hores ha tingut lloc a la porta de l’Ajuntament d’Ondara una concentració per a mostrar la repulsa i el rebuig davant de qualsevol acte terrorista.

En la convocatòria han participat veïns i veïnes del poble, així com treballadors de l’Ajuntament i membres de la corporació municipal d’Ondara.