EL CONJUNT CADET DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE GIMNÀSTICA RÍTMICA D’ONDARA, CAMPIÓ PROVINCIAL DE LA LLIGA INTERCLUB

iii-fase-lliga-interclub-4

Ondara, 29.11.16. L’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara va continuar aquest passat cap de setmana collint excel·lents resultats. El conjunt de categoria cadet, integrat per Vanessa Escrivà, Alba Fornés, Irene Estévez, Sandra Gamero i Eva Signes es va proclamar diumenge passat 27 de novembre campió provincial de la III Fase de la Lliga Interclub, celebrada a Calp.

iii-fase-lliga-interclub-3

Sumant les tres fases de la lliga, el conjunt cadet d’Ondara és ja el campió de la Lliga Interclub. Un magnífic resultat per a l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica d’Ondara, coordinada per Alicia Ivars, ja que aquesta és la primera vegada que participa amb un conjunt cadet en aquesta lliga.

D’altra banda, la gimnasta d’Ondara, Maria Vallalta, es va proclamar també, amb el seu equip del Club de Xàbia, campiona de categoria prebenjamí en la Lliga Interclub, una vegada completades les tres fases.

iii-fase-lliga-interclub-2

La Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa, ha donat l’enhorabona a les gimnastes d’Ondara per la seua gran actuació i els seus èxits en l’àmbit provincial de la Lliga Interclub.

RESULTATS ESCOLES ESPORTIVES MUNICIPALS DE BÀSQUET 3A SETMANA NOVEMBRE 2016

Aleví Femeni:  Escoles Esportives Ondara 25 – Paidos 35

Gran partit de les ondarenques que van estar a punt de donar la campanada front a les segones de la lliga. El resultat de la millora es veu cada dia més i aquest cap de setmana Paidos no va poder anar-se’n en el marcador en tot el partit .Va ser un enfrontament d’igual a igual sense que cap dels equips se n’anara mai en el marcador ja que estaven molt igualades en tècnica. Tots els quarts van ser guanyats per les jugadores de Paidos i ahi està la  millora de les ondarenques, aconseguir que cada quart siga una final. Al cap i la fi, les jugadores ondarenques van rebre un gran aplaudiment de part del públic gràcies el seu esforç.
Aleví masculí:  Escoles Esportives Ondara 35 – 50 E.M. Ayuntamiento Benissa A

Aquest dissabte els alevins jugaren contra l’equip de Benissa a casa. La victòria no va poder ser per als locals a pesar d’haver competit dur durant tot el partit. Els ondarencs competiren fins al cinqué quart on l’equip benissenc va traure tota l’artilleria pesada i marcà una diferència de 20 punts en el marcador (remuntant el partit i distanciant-se dels d’Ondara). L’equip local encara té feina per fer en la situació tàctica del joc però a poc a poc van veient-se les coses que es treballen als entrenaments.

 

Infantil femení: Escoles Esportives Ondara 76 – 8 Pego

Les ondarenques marcaren molt bé les diferències en el partit ja des del principi i van guanyar amb claredat dominant en defensa i provocant molts contraatacs. Les infantils van líders en solitari, amb un partit d’avantatge sobre El Verger, equip que es visitarà aquest dissabte.


Infantil masculí: Club Bàsquet Sueca A  74 – 45 Escoles Esportives Ondara

Trist partit dels ondarencs on el resultat de l’encontre reflexa els desencerts cara a cistella i el mal joc. Guanyar la passada setmana al 2n classificat no va motivar els jugadors. La mala defensa fou l’acció a remarcar durant tot el partit, a més s’han de sumar les passades errades i les males seleccions de tir. Els ondarencs tenen marge de millora perquè l’objectiu és  classificar-se l’any que ve per a mantenir la categoria de nivell 2.

 

Cadet Femení:  Baloncesto Benidorm-Altea 29 – 71 Escoles Esportives Ondara

El passat dimarts el cadet femení visità la pista de la localitat d’Altea per disputar un partit ajornat. Des del començament va ser un enfrontament còmode per a les ondarenques que estigueren per davant de l’equip local durant tot el partit.

 

Cadet Femení:  Escoles Esportives Ondara 38 – 41 CB Ifach Calpe Blanco

Aquesta jornada el cadet femení jugà a casa on ses va enfrontar al líder invicte del grup, el Calp. El partit des del principi es veia complicat degut a la derrota contundent en el partit de la primer volta. No obstant això, les ondarenques eixiren al camp amb moltes ganes d’endur-se la victòria i així ho demostraren. El marcador estigué igualat tot l’encontre arribant a l’últim període amb un desavantatge de 6 punts per a les d’Ondara, però amb una bona defensa i encertades en atac aconseguiren remuntar el marcador, posant-se a 1 punt per davant quan quedava 1 minut per a finalitzar l’encontre. Però les visitants aconseguiren anotar i el temps restant era molt escàs. S’arribà al marcador final de 38-41 per a les de Calp.

 

Junior Maculí:  Escoles Esportives Ondara 57 – N B Alcoi 59

Partit molt igualat i marcat com sempre per un inici  gelat dels ondarencs, encara que aquesta vegada acompanyat d’una millora significativa en el joc, que fa que les sensacions per als propers partits siguen mes positives. L’enfrontament va ser molt igualat a partir del segon quart, i  es va decantar per part visitantc per mala sort local i la por a guanyar per part dels jugadors ondarencs. Esperem que les coses vagen millor el proper dissabte front al Xàbia, al pavelló d’Ondara.

ACO PRESENTA EL SORTEIG DE NADAL PER A ANIMAR LES COMPRES NADALENQUES ALS COMERÇOS D’ONDARA

aco-nadal

Se sortejaran 1.000 i 500 euros que podran consumir-se realitzant compres en els establiments associats

Ondara, 29.11.16. L’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, ACO, està desenvolupant durant novembre i desembre la seua campanya especial d’animació a les compres nadalenques, amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament d’Ondara. A fi d’incentivar la compra en el comerç local, des d’ACO es realitzarà un sorteig de 1.500 euros; un primer premi de 1.000 euros i un segon premi de 500 euros, que es podran consumir realitzant compres en els establiments ACO. El sorteig se celebrarà el dia 29 de desembre de 2016.

Participaran els clients que realitzen compres en tres negocis associats d’ACO, i puntuen, en el fullet que se’ls entregarà, la decoració del seu establiment, l’atenció rebuda i el seu estand en la passada fira de mostres i compres d’Ondara. Els clients participaran entregant el fullet omplit, i aportant tres tickets per compres realitzades en tres establiments ACO (no hi ha quantitat mínima de preu per a participar). El 29 de desembre es realitzarà el sorteig dels dos premis, que es podran consumir realitzant compres en els més de 50 negocis associats a l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara.

Des d’ACO s’ha aprofitat la campanya nadalenca per a anunciar la posada en marxa de la nova App gratuïta per a mòbils i tablets “Comerciants Ondara”, en la que es poden trobar totes les novetats, ofertes i informació d’interès sobre els comerços associats, complementant així la informació de la seua pàgina web www.comerciantesondara.com. L’App es pot descarregar de forma gratuïta en PlayStore.

EL BETLEM MUNICIPAL D’ONDARA ES PODRÀ CONTEMPLAR A L’ESGLÉSIA DE SANTA ANNA

La Regidoria de Festes i Tradicions considera que la Parròquia és el lloc ideal per a ubicar el Betlem

Ondara, 29.11.16. El Betlem Municipal d’Ondara tornarà a poder-se contemplar novament aquest Nadal. Des de la Regidoria de Festes i Tradicions, dirigida per Mari Carmen Velázquez, s’ha destacat que el lloc més idoni per a albergar el tradicional Betlem en aquestes dates nadalenques és l’Església de Santa Anna, en oferir un ambient més propici amb la simbologia religiosa pròpia del Betlem. Per aquest motiu, la Regidoria de Festes i Tradicions ha arribat a un acord amb la Parròquia de Santa Anna per a la cessió del Betlem Municipal. En aquest conveni s’especifica que l’Ajuntament, propietari del Betlem Municipal, ho cedeix gratuïtament a la Parròquia per al seu muntatge i exhibició pública durant les festes de Nadal. Per part de la Parròquia, va tindre molt bona acollida la proposta.

El Betlem es muntarà de forma íntegra en l’ala esquerra del temple parroquial, i els betlemistes ja han començat el seu muntatge. El Betlem Municipal es podrà contemplar pròximament a l’Església. Segons consta en el conveni de cessió, el Betlem podrà ser visitat com a mínim tots els caps de setmana i dies festius del calendari catòlic, així com també els dies laborals en què el Temple Parroquial de Santa Anna òbriga per al culte (com a mínim, podrà ser visitat durant les dues hores diàries que el temple parroquial obri per al culte ordinari). A més, podrà ser visitat fora d’aquests horaris pels moviments, grups, o associacions, i la resta de col·lectius locals, prèvia convenció amb la Parròquia.

El Betlem Municipal d’Ondara ocupa una superfície aproximada de 25 m². Està realitzat de forma artesanal i compta amb elements arquitectònics propis i representatius de la localitat.

ONDARA CELEBRA PLE ORDINARI AQUEST DIJOUS 1 DE DESEMBRE

Ondara, 29.11.16. L’Ajuntament d’Ondara celebrarà el dijous 1 de desembre de 2016 a les 20:30 hores una sessió ordinària del Ple de la corporació Municipal amb el següent Ordre del Dia:

ORDRE DEL DIA

1.- APROVACIÓ ACTES ANTERIORS EP 1829/2016 DE 27/10/2016 I EP 1975/2016 DE 14/11/2016.

2.- EP 2082/2016. DONAR COMPTE DELS DECRETS DE L’ALCALDIA.

3.- EP 1953/2016. RENÚNCIA REGIDOR ANTONIO FRANCISCO DOMENECH MARTÍ DEL GRUP MUNICIPAL PARTIT POPULAR.

4.- EP 1974/2016. 4011 SERVEIS ECONÒMICS. PROPOSTA ADJUDICACIÓ BÉNS IMMOBLES, SUMA GESTIÓ TRIBUTÀRIA .

5.-EP 1763/2016. 4009 PRESSUPOST. INFORME MOROSITAT 3º.TRIMESTRE 2016.

6.-EP 1762/2016. 4009 PRESSUPOST. EXECUCIÓ PRESSUPOST 3º.TRIMESTRE 2016.

7.- EP 2002/2016, 1004. PROPOSTA QUE PRESENTEN CONJUNTAMENT ELS GRUPS MUNICIPALS COMPROMÍS, PSPV-PSOE I PARTIT POPULAR SOBRE FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

8.- EP 2020.2016. PROPOSTA DEFENSA PACTE D’ESTAT EN MATÈRIA DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE, QUE PRESENTEN CONJUNTAMENT ELS GRUPS MUNICIPALS COMPROMÍS, PSPV-PSOE I PARTIT POPULAR.

9.- EP 1991.2016. PRESSUPOST. APROVACIÓ PROVISIONAL PRESSUPOST GENERAL 2017. BASES D’EXECUCIÓ I PLANTILLA DE PERSONAL.

10.- EP 2063.2016.- ORDENANCES: ORDENANÇA FISCAL DE LA TAXA REPLEGA TRACTAMENT I ELIMINACIÓ DE RESIDUS SÒLIDS URBANS. APROVACIÓ PROVISIONAL.

11.- EP 869/2016. MATÈRIA 3003. DONAR COMPTE SUBVENCIÓ DIPUTACIÓ. OBRA RENOVACIÓ CLAVEGUERAM PAMIS. APROVACIÓ PROJECTE.

12.- EP 1937/2016. PROPOSTA D’ÀREA DE PRESTACIÓ CONJUNTA DEL SERVICI DE TAXI EN ELS MUNICIPIS D’ONDARA, EL VERGER, ELS POBLETS, BENIARBEIG.

13.-EP 2082/2016. PRECS I PREGUNTES.

ONDARA REP AJUDES DEL SERVEF PER A CONTRACTACIONS PER VALOR DE 69.500 EUROS

L’1 de desembre comencen a prestar els seus serveis a l’Ajuntament d’Ondara les set persones seleccionades pel SERVEF

Ondara, 28.11.16. La Regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de l’ADL-AFIC d’Ondara, ha gestionat i aconseguit la concessió d’ajudes del Servef per un valor total de 69.500 euros que seran destinats a la contractació de personal (dins dels diferents programes d’ocupació), per a prestar els seus serveis en les instal·lacions i dependències municipals d’Ondara. Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Ondara, amb la presència del Regidor d’Ocupació i Promoció Econòmica, José Ramiro, i del Regidor d’Obres Públiques i Jardineria, Pere Picornell, la reunió organitzativa amb les set persones seleccionades pel Servef per a cobrir els llocs de treball per als que s’ha concedit la subvenció, atès que aquest dijous 1 de desembre començaran a treballar a Ondara.

En concret, s’ha concedit una ajuda per valor de 25.000 euros emmarcada en el “Salari Jove”, que va destinada a la contractació de jóvens menors de 30 anys desempleats en la modalitat de contracte en pràctiques per a la realització d’obres o serveis d’interès general, a fi d’adquirir experiència professional. Per part de l’Ajuntament d’Ondara es contractarà dues persones durant 6 mesos i jornada completa: un tècnic de suport ADL i un administratiu.

Dins del programa EMCORP, l’ajuda sol·licitada i concedida ha sigut de 20.000 euros. L’objecte d’aquesta convocatòria és la concessió de subvencions adscrites a la contractació de persones desempleades per a la realització d’obres o serveis d’interès general per a la localitat. Amb aquesta ajuda, des de l’Ajuntament d’Ondara es contractaran tres peons de jardineria durant 3 mesos i 7 dies a jornada completa, i un auxiliar administratiu durant 3 mesos amb contracte de 30 hores a la setmana.

Quant a la subvenció concedida emmarcada en el programa EMCOLD, l’ajuda sol·licitada i concedida ha sigut de 24.500 euros, que s’utilitzarà per a la contractació d’un tècnic d’inserció amb experiència mínima de 24 mesos en l’àmbit de l’orientació professional, per a poder realitzar itineraris individualitzats i personalitzats a col·lectius de difícil inserció. La persona contractada estarà 7 mesos i 20 dies a jornada completa.

ONDARA DIU «NO» A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

«NO» a la violència masclista. Així de contundent es va mostrar la societat ondarenca el passat divendres 25 de novembre en un acte celebrat a la Casa de Cultura i organitzat per la Regidoria d’Igualtat aprofitant que era el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

El nombrós públic assistent va voler participar en el record a les víctimes de la violència masclista de l’any 2016 col.locant un llaç negre i llegint el nom de la persona.

Posteriorment Pedro Barber (alumne de l’Institut Xebic), Areli Montiel, Carol Romero i Valèria Mengual, veïnes d’Ondara, van llegir uns poemes sobre l’esperit de la dona i la vocació feminista acompanyades de la música dels germans Paco i Merxe Pineda. Les lectures van fer emocionar encara més els presents. L’acte va concloure amb un minut de silenci respectuós i molt sentit.

La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, va voler agrair la participació de la societat civil d’Ondara representada per les diferents associacions del poble (Policia Local, Mestresses de Casa, Associació de Colombaires i Caçadors, Penya Taurina, Associació contra el Càncer…) com també de persones individuals que van voler participar en l’acte. Raquel Mengual va reivindicar els drets de la dona i va afirmar que, malgrat que cada vegada hi ha més veus que denuncien, no s’estan posant en marxa les suficients polítiques per evitar la mort i el maltractament de dones.

acte-violencia-genero-2 acte-violencia-genero-3

CONCLOU LA FIRA DE NOVEMBRE 2016 AMB EL DIUMENGE DE TAPEIG AL PRADO, LA XIII MATINAL MOTERA I LA CONCENTRACIÓ DE VEHICLES CLÀSSICS

  tapeig-prado    matinal-motera-1    vechicles-classics-1

Les males previsions meteorològiques van motivar que no assistiren tantes motos com es preveia; no obstant això, van acudir més de 500 motos i 150 vehicles clàssics

Ondara, 28.11.16. Ahir es va posar el punt final a la Fira d’Ondara 2016, organitzada per l’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç, després de tres intensos caps de setmana amb distints esdeveniments firals que han atret a Ondara a milers de persones. En aquesta ocasió, aquest últim cap de setmana de novembre ha estat protagonitzat aquest diumenge per la XIII Matinal Motera (organitzada per l’Ondara Custom Club), la XIII Concentració de Vehicles clàssics, i el Diumenge de Tapeig al Prado. A més, aquest últim cap de setmana va continuar la fira d’atraccions i la fira gastronòmica.

Pel Diumenge de Tapeig al Prado van passar aquest diumenge de 9 a 17 hores, veïns d’Ondara i de la resta de la comarca, que van acudir a gaudir dels plats i tapes més saboroses; des dels plats de pernil, els ous trencats, la paella, l’arròs al forn o la fideuà d’Al Teu Gust-Menjar per emportar (Ondara); a les famoses pilotes de putxero, les faves o els callos del Bar Plaça de Bous d’Ondara; les carns i els embotits casolans de la Carnisseria Fina (Sueca); les pizzes, l’aspencat, o la gran varietat d’entrepans del Forn del Crist (Sueca), per a acabar degustant els famosos dolços, tortes i pastissos de la Pastisseria Victória d’Ondara.

autoritats-5autoritats-4autoritats-2

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; el Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro, i membres de la corporació municipal, van realitzar en el matí d’ahir diumenge la visita al Prado, i van agrair la seua participació als restauradors que han tingut presència en el Diumenge de Tapeig. A més, José Ramiro ha agraït a l’Ondara Custom Club l’organització de la Matinal Motera i dels concerts i actuacions que s’han oferit al llarg del cap de setmana a l’escenari muntat al costat del Prado, que han tingut una gran acollida per part del públic.

tapeig-prado-2autoritats-3

La 13a edició de la Matinal Motera va tindre lloc ahir, organitzada per l’Ajuntament d’Ondara i l’Ondara Custom Club, i les inicials previsions de mal temps van motivar que no acudiren tantes motos com es tenia previst. No obstant això, finalment el temps va acompanyar i van acudir a la Matinal Motera més de 500 motos (segons ha confirmat el president de l’Ondara Custom Club, Julio Seguí), que van estar aparcades a l’avinguda Doctor Fleming i alguns carrers adjacents. Els moters van acudir ahir a Ondara, de forma escalonada al llarg de tot el matí, procedents de tota la Comunitat Valenciana, i inclús de fora (també van acudir alguns moters amb cotxe, a causa de la pluja que queia en altres punts). A més, des d’Ondara Custom Club van organitzar diversos concerts durant el dissabte i el diumenge, a l’escenari annex al Prado, que van comptar amb molta participació i que van ambientar musicalment la matinal motera, amb les actuacions de Siana Soul, Why Not, La Moes Band i Marcos Elvis. Des de l’Ondara Custom Club han volgut agrair a tots els assistents la seua presència, així com a la corporació municipal d’Ondara per la seua col·laboració en l’organització d’aquesta concentració.

matinal-motera-3matinal-motera-2

D’altra banda, ahir es va poder contemplar també la XIII Concentració de Vehicles Clàssics, que es va desenvolupar, com a novetat, en Avinguda d’Alacant. En aquesta concentració van participar 150 vehicles clàssics, incloent-hi cotxes, motos i camions, provinents de tots els punts de la Comunitat.

vechicles-classics-4 vechicles-classics-3vechicles-classics-2

En el seu balanç de la Fira de Fires d’Ondara 2016, José Ramiro ha afirmat que ha sigut molt positiu; que estan satisfets de l’important nombre de visites que ha tingut Ondara durant el mes de novembre; i que la fira ha suposat un benefici per al municipi i per als seus comerços i establiments locals, sent un excel·lent aparador local, recalcant que els esdeveniments celebrats durant les tres setmanes han tingut molt bona resposta per part dels veïns d’Ondara i d’altres punts de la comarca. No obstant això, ha matisat que tot és valorable i millorable. Finalment, el Regidor de Promoció Econòmica i Comerç ha volgut agrair tot el treball realitzat per part de totes les persones que han col·laborat en la Matinal Motera i en la Concentració de Vehicles, així com de la Policia Local, Protecció Civil, brigades municipals i resta de treballadors de l’Ajuntament d’Ondara.

LA CASA DE CULTURA HA ACOLLIT HUI EL PROGRAMA D’ENTRENAMENT EMOCIONAL “QUIERO, PUEDO Y ME LO MEREZCO”

Ondara, 24.11.16. Aquest matí s’ha desenvolupat a la Casa de Cultura d’Ondara el programa d’entrenament emocional especialment dirigit a dones “Quiero, puedo y me lo merezco”, impartit per la coach de l’Escola d’Entrenament Emocional, Alejandra Navarro. Aquest programa d’entrenament emocional s’emmarca en la programació de novembre de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara.

taller-emocional-4

“Quiero, puedo y me lo merezco” és un programa per a dones que volen obtindre una millor versió de si mateixes, aprendre a ressorgir amb forces i afrontar els desafiaments diaris per a aconseguir el canvi que desitgen. El programa ha sigut una trobada vivencial, teòrica, pràctica i interactiva, en què s’ha treballat amb la metodologia de coaching, la relaxació i les visualitzacions.

Quinze dones d’Ondara i d’altres punts de la comarca, de totes les edats, han participat en aquesta experiència, que han valorat de forma molt positiva; de fet han expressat el seu interès a tornar a participar en nous tallers d’aquest tipus.

MANNEQUIN CHALLENGE DE LA FIRA D’ONDARA 2016

Ondara, 24.11.16. Diumenge passat al matí, durant la celebració de la XXXI Fira de Mostres i Compres d’Ondara, es va realitzar un vídeo de Mannequin Challenge de la Fira d’Ondara; es tracta d’un tipus de gravació de plena actualitat en què les persones participants es queden completament quietes, com a maniquins. El vídeo va comptar amb la col·laboració de tots els negocis i empreses que van exposar en la fira de mostres d’Ondara, per la qual cosa, el Regidor de Promoció Econòmica i Comerç d’Ondara, José Ramiro, ha agraït a tots ells la seua participació.

El vídeo Mannequin Challenge de la Fira d’Ondara 2016 ha estat realitzat per Carles Crosa, Javier Díaz Toledo, Íñigo Sbeltza i Ceci Chaves, amb Toni Ortolà, de TresT Comunicació, com a ideòleg del mannequin.

Es pot visualitzar íntegre en el següent enllaç del canal youtube de l’Ajuntament d’Ondara:

https://www.youtube.com/watch?v=VcdwFFsybTc