XERRADA I COL·LOQUI A L’IES XEBIC: 25 D’ABRIL. POLÍTICA I EDUCACIÓ AL PAÍS VALENCIÀ

 

La Regidoria d’Educació informa que el proper dilluns 25 d’Abril, el cicle formatiu d’Educació Infantil de l’IES Xebic d’Ondara, ha organitzat la xerrada i col·loqui “Política i educació al País Valencià”. L’activitat és oberta a qualsevol persona interessada.

Tindrà lloc el dilluns 25 d’abril, a les 11:15 hores a l’aula de 1er. del CFGS d’Educació Infantil de l’IES Xebic.

 

_________________________________________

 

Argumentació de la xerrada:

“Cada 25 d’abril commemorem la desfeta d’Almansa. Diu Joan F. Mira en «Almansa 1707»;   «Si   cada   any   commemorem   (commemorar   és   recordar   tots   junts,   no   és «celebrar») aquell 25 d’abril de l’any 1707, és perquè una sola batalla perduda, aquell any, va provocar el canvi més dur i més radical, el més negatiu i destructiu, del curs de la nostra vida com a poble i país. Tres segles més tard, els efectes d’aquella batalla i d’aquell   canvi   radical   de   la   història   encara   condicionen   la   nostra   vida   present:   en l’estructura de l’estat que compartim, en les idees nacionals dominants, en la llengua i la literatura, en el mapa de les comunicacions, en l’economia, en la premsa i en la televisió, en la política i en les relacions personals.» I, també, afegim, en l’escola.

La situació actual de l’escola valenciana ha d’entendre’s en aquest context històric, social, cultural i polític en el que els efectes d’aquella batalla són fonamentals en la seua anàlisi. És, per tant, una bona oportunitat per a conèixer la seua importància, reflexionar sobre les seues conseqüències i compartir propostes.

En el currículum del cicle formatiu d’Educació Infantil tenim, per exemple, un mòdul formatiu reservat a l’aprenentatge i didàctica de l’anglès. Però cap mòdul referent ni la nostra cultura ni a al paper pedagògic de la nostra llengua a l’escola. Amb la intenció de compensar modestament aquestes greus mancances, fem aquesta proposta de xerrada i col·loqui.

Una proposta modesta per a seguir fent escola valenciana. En paraules de  Mira: «Algú va dir, i és com un lloc comú, que un poble que no recorda la seua història està condemnada a repetir-la. Però és molt pitjor: un poble que no és conscient de la pròpia història està condemnat a perdre-la, és a dir, a perdre’s ell mateix, a dissoldre’s i a deixar d’existir».”

 

Amb la participació de:

  • Joan Ignasi Cervera Arbona, Alcalde d’Orba.

  • Zeus Serrano Soler, Alcalde d’Ondara.

  • Guillem Marhuenda Mas, Tinent Alcalde i Regidor de Comerç d’Orba.

  • Melissa Català Font, Regidora de Festes i Esport d’Orba.

IES XEBIC ONDARA

25 d’Abril.Política i educació al País Valencià

Publicado en Associacions.