Sala de jocs

ONDARA APROVA EL PROJECTE GLOBAL DE L’ESPAI JOVE

L’Espai Jove constarà de 3 plantes més la zona de terrassa, amb un total de 790 m2; serà un edifici polivalent que s’adaptarà a les necessitats dels joves, accessible, integrat en l’entorn, i en el que hi haurà informació, oci i formació

Ondara, 23.01.19. L’Ajuntament d’Ondara aprova aquesta setmana en Junta de Govern Local el projecte global del futur “Espai Jove” d’Ondara, que inclou les fases I (recobriment, façana i planta baixa) i II (primera planta, segona planta i coberta). Des de l’Equip de Govern s’ha decidit finalment tramitar de forma conjunta tot el projecte, per a realitzar les obres de les fases I i II de forma simultània, en comptar amb la corresponent dotació pressupostària aquest exercici 2019, segons ha confirmat l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Joventut, José Ramiro qui ha explicat que “si bé en un principi estava la possibilitat de fer-ho en dues anualitats (2018 – 2019), hem valorat, seguint els criteris que van argumentar els tècnics municipals, fer les coses amb una visió global de tot l’edifici i no per fases, per tal d’acurtar els terminis d’execució de tot l’edifici i evitar problemes en la gestió, en tindre dos possibles empreses treballant en una mateixa obra”. El pressupost municipal de l’Ajuntament d’Ondara per a 2019 destina una partida d’inversió per a acabar l’Espai Jove de 457.000 euros.

L’Espai Jove es va a crear en un immoble de tres altures, actualment inacabat, al carrer Picasso, (a l’entrada oest del nucli urbà, per la rotonda del Xopar). L’immoble és propietat de l’Ajuntament d’Ondara. L’arquitecte redactor del projecte global és l’arquitecte local Borja Costa.

Aula d'informàtica

Aula d'estudi
Sala de jocs

L’Espai Jove constarà de 3 plantes més la zona de terrassa. Serà un edifici polivalent que s’adaptarà a les necessitats dels joves. L’objectiu és utilitzar l’estructura actual i adaptar-la com espai jove amb el mínim cost possible, aprofitant els distints elements estructurals de l’edifici. El nucli de l’immoble acollirà les zones d’escales, ascensor i lavabos, i vertebrarà tot l’edifici, amb les seues tres plantes que donaran a l’exterior (tot l’edifici és completament accessible, amb ascensor i lavabos per a minusvàlids). La planta baixa comptarà amb zona de vestíbul, informació, i despatxos, entre altres dependències. La primera planta es dedicarà a l’oci; serà una planta diàfana amb diversos elements per al joc, l’animació i l’oci dels joves. La segona planta es dedicarà a la formació, amb aula, ordinadors, zona diàfana per a la realització de classes i activitats. També s’adequarà la zona de terrassa per a poder disposar d’ella per a possibles activitats. El nucli que connecta les diferents altures permetrà així mateix bloquejar plantes, per a poder ser utilitzades de forma independent.

Destaca en el projecte la importància de l’eficiència energètica en l’edifici; amb finestres en què es col·locaran lamel·les orientables per a aprofitar la llum solar, i finestres obertes per tot l’immoble l’orientació de les quals permetrà la creació de corrents d’aire per a prescindir de l’aire condicionat (en la mesura que siga possible). Respecte a la imatge exterior de l’espai jove, totes les obertures exteriors es realitzaran en diferents tonalitats verdes per a integrar visualment l’edifici en l’entorn en què s’ubica (vistes a Segària, l’Assut…) sent una transició de l’espai verd exterior a l’interior de l’immoble. L’Espai jove comptarà així mateix amb aïllament acústic. L’espai jove comptarà amb una superfície total de 790 m2 una vegada culminada tota l’obra (inclou planta baixa, 1a planta, 2a planta i terrassa superior).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.